19 / 04 / 2024

türkiye oturma izni ev

türkiye oturma izni ev

Bakan Şimşek’in, Türkiye’den ‘belli ölçeğin üzerinde ev alana’ oturma ve çalışma izni vereceklerini açıklaması inşaat sektörünü heyecanlandırdı. İnşaat sektörü temsilcileri iç pazarda yaşanan durgunluğu yabancıya satışla telafi etmeye çalışacak.

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı 247 bin 62 azalarak 1 milyon 107 bin 32 oldu!

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı verilerine göre Türkiye'de ikamet izni ile yaşayan yabancı sayısı 247 bin 62 azalarak 1 milyon 107 bin 32 oldu. 

Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı izni verildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama ve haberin detayları...

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı yüzde 15 azaldı!

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı yüzde 15 azaldı. Göç Başkanlığı'nın verilerine göre, ikamet izni ile yaşayan yabancı sayısı 1 milyon 127 bin 38 oldu.

Türkiye'de oturma izinli yabancı sayısı yüzde 657 arttı! Yabancı ülke vatandaşları Türkiye'ye yerleşiyor!

Türkiye'de oturma izinli yabancı sayısı 2005'ten bu güne yüzde 657 arttı. İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin ilk dijital katılım bankası kuruldu! BDDK Hayat Katılım Bankası'na faaliyet izni verdi

Türkiye'de hızlı tüketim malları ve Liman işletmeciliği yapan Hayat Holding, Türkiye'nin ilk dijital bankası Hayat Katılım Bankası'nı kurarak bankacılık sektörüne girdi.

Tapu alana vatandaşlık değil oturma izni verilsin!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, " Tapu alana vatandaşlık değil oturma izni verilsin!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 15 maddelik analizi...

Yabancıların konutta ilk tercihi Türkiye!

Türkiye'de özellikle Afgan vatandaşları tarafından konut yatırımları 5 yıldır artmaya devam ediyor. Özellikle oturum izni almak için ev alan vatandaşların sayısı 2021'nin ilk aylarında bir hayli arttı. 

Yerli Covid-19 aşısı için flaş gelişme! Türkiye ilk olacak!

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye'de Covid-19 virüsüne karşı aşı çalışmalarıyla ilgili, "Kasım- aralık aylarında, her şey planlanmış şekilde ilerlerse, acil kullanım izni verildiği takdirde ülkemizin kendi milli ve yerli aşısını kullanır hale getirmiş olacağız" dedi.

Türkiye Emlak Katılım Bankası faaliyet izni aldı!

BDDK, yapılan değerleme sonucunda Türkiye Emlak Katılım Bankasına faaliyet izni verdi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı...

Avrupa'dan gayrimenkul alan Türklere oturma izni!

Türkiye’den ayrılan ve ayrılmak isteyen vatandaşların sayısı hızla artıyor. Maddi imkanı iyi olan Türk vatandaşları “Altın Vize” kapsamında Avrupa'dan gayrimenkul alıp AB oturumuna sahip oluyor.

Karadağ'da ev alana oturma izni!

Avrupa’nın en genç devleti olan Karadağ'da ev alan oturma izni veriliyor. Avrupa Birliği’ne girme hakkı vaat eden ülkeye Türkler yoğun ilgi gösteriyor.

Türkiye’de gayrimenkul alana oturma izni verilecek!

Türkiye’de gayrimenkul alacak yabancılara kolaylık sağlayacak düzenlemeler geliyor. Yeni düzenlemeyle Mütekabiliyet Yasası’nın kapsamı genişletiliyor. Böylece tapuyu alan yabancıya anında oturma izni ve vatandaşlık verilecek.

Yabancı mimarlar Türkiye'de mesleklerini yapabilecek!

6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanuna göre yabancı mimarlar, Türkiye'de proje bazlı ve geçici süreyle çalışma izni alarak mesleklerini yapabilecek.

türkiye oturma izni ev Haberi

türkiye oturma izni ev

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, önceki gün yaptığı açıklamada, belli bir ölçeğin üzerinde ev alanlara oturma ve çalışma izni vereceklerini söyledi. Bu konuda atılacak adımların ‘yabancıya satışı’ olumlu etkileyeceğini söyleyen gayrimenkul sektörü temsilcileri, kolay ve uzun süreli oturum izninin sektör için can suyu olacağını düşünüyor. Geçen yıl ülke genelinde yabancıya yaklaşık 22 bin konut satıldığını ve 5 milyar dolar gelir edildiğini belirten sektör temsilcileri, bu yöndeki adımlarla 10 milyar dolar üzerine çıkmanın mümkün olacağını söyledi. Türkiye’den ev alan yabancıya 1 yıllık oturum izni verildiğini hatırlatan Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, “Yabancıya uzun süreli oturum hakkı ve vatandaşlık da verilmeli. Böylece yabancı kendini daha güvende hisseder. Avrupa ülkelerinde bu başarı ile yapılıyor. 500 bin...