18 / 04 / 2024

Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü

Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü

JLL Türkiye’nin “Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü–2017 3. Çeyrek” raporu yayınlandı. TİCARİ gayrimenkulde profesyonel hizmet sunan rapora göre avm sayısı geçen yılın üçüncü çeyreğine göre 379'dan 393'e çıktı.

Ticari gayrimenkulde yabancıların yatırımları hız kesmiyor!

JLL Türkiye, perakende, ofis, lojistik ve otel sektörlerindeki gayrimenkul pazarını değerlendirdiği ‘Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü’ raporunu yayınladı.

JLL Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü 2014!

Türkiye’nin 102 pazar arasında " yarı şeffaf " kategorisinde yer alarak 34. olduğu "Küresel Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi" nin sekizincisi Haziran 2014’ te JLL tarafından yayınlandı...

Türkiye'de ticari gayrimenkule güven artıyor!

75 ülkede, 200 kurumsal ofisi ve 52.700 çalışanıyla müşterilerinin yerel, bölgesel ve küresel ihtiyaçlarına cevap veren JLL’in Türkiye ofisi “Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü” raporunu yayınladı...

JLL Türkiye: Ticari gayrimenkul pazarına güven geri geliyor!

75 ülkede, 200 kurumsal ofisi ve 52.700 çalışanıyla müşterilerinin yerel, bölgesel ve küresel ihtiyaçlarına cevap veren JLL’in Türkiye ofisi “Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü” raporunu yayınladı...

Ofis kiralarında deprem! Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü raporu yayınlandı! Ofis kiraları arttı mı?

JLL Türkiye, 2022 Yarıyıl Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü araştırma raporu açıklandı. Ofis kiraları arttı mı? İşte 2022 Yarıyıl Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü araştırma raporunda yer alan o veriler...

Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinin kral, prens ve liderleri Türkiye'den gayrimenkul alma yarışında! 

Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinin kral, prens ve liderleri Türkiye’de gayrimenkul satın alıyor. Arap televizyon kanallarında 400 bin dolarlık konutlarla T.C. vatandaşlığı satışı yapılıyor. İşte ayrıntılar...

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündeminde!

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte o önerge...

Ruslar, Türkiye’den gayrimenkul alan yabancılar arasında ilk sırada!

Uluslararası aracı kuruluş Propriete Generale Group uzmanlarının yaptığı araştırmaya göre Ruslar, Ocak ve Mayıs 2022 döneminde Türkiye’den gayrimenkul satın alan yabancılar arasında birinci oldu.

Property Expo önderliğinde Türkiye'nin ilk gayrimenkul festivali yapıldı!

Emlak sektörünün kalbi Property Expo önderliğinde gerçekleştirilen Türkiye'nin gayrimenkul sektörüyle attı. 

Kazakistan ve Özbekistan emlak fuarlarıyla Türkiye'de gayrimenkul satışları artacak!

Gayrimenkul sektörü Uluslararası Emlak Fuarları ReExpo ve Second Home; Kazakistan, Özbekistan, Libya, Hollanda, Belçika ve Pakistan fuarlarında bir araya gelecek. Fuarlarla Türkiye'deki gayrimenkul satışının artacağı öngörülüyor.

Pwc Türkiye Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırım raporu yayımlandı!

PwC Türkiye Kamu Danışmanlığı ekibi tarafından hazırlanan “Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırımının Yükselen Alanları” raporun sonuçları belli oldu.

GYODER, Türkiye gayrimenkul sektörünü sınır ötesine taşımaya hazırlanıyor!

Türkiye’nin gayrimenkul platformu GYODER, düzenlediği toplantıda piyasanın yurtdışındaki gücünü artırmak amacıyla hedeflerini ve 15-18 Mart tarihlerinde yapılacak "MIPIM 2022"deki stratejisini açıkladı.

Türkiye'deki ünlüler gayrimenkul zengini çıktı! Bakın kimin neyi varmış...

Türkiye'deki ünlüler yatırımlarını gayrimnkule yatırmaya devam ediyor. İşte Türkiye'nin gayrimenkul zengini ünlüleri...

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları yüzde 65 arttı!

Türkiye’de gerçekleştirilen yabancı yatırımlarını toplam edinim adedi ve tüm işlemler bazında değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme, yatırımların 2021'de 2020'ye göre edinim adedi bazında yüzde 65 yükseldiğini belirledi.

Türkiye'deki gayrimenkul sorunu fabrikalara sıçradı!

Türkiye'de yaşanan gayrimenkul sorunu fabrikalara da sıçradı. Fabrika bulamayan bazı yatırımcıların arsa alıp fabrika kurmayı hedefliyor.

Ruslar Türkiye'deki gayrimenkul yatırımlarını hızlandırdı!

Özellikle tatil yörelerine yönelen Ruslar ev satın alıyor ve siyasete atılıyor. Türkiye'deki gayrimenkul alımlarını hızlandıran Ruslar, güney bölgelerde Rusça konuşulan mahallelerin oluşmasına neden oldu.

Ruslar gayrimenkul yatırımında Türkiye'den vazgeçmiyor!

Uluslararası seyahat kısıtlamasının kalkmasının ardından Rusya vatandaşları yurt dışında gayrimenkul yatırımı yapmaya başladı. Ülke vatandaşları en çok Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapıyor. 

Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü Haberi

Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre rapora göre geçen yılın üçüncü çeyreğinde 379 olan alışveriş merkezi (AVM) sayısı, bu yılın aynı döneminde 393 olarak hesaplandı. JLL Türkiye’nin “Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü–2017 3. Çeyrek” raporu yayınlandı.

Rapora göre 11.2 milyon metrekare olan AVM arzı ise, 12 milyon metrekareye çıktı. İstanbul içndeki A sınıfı ofis arzı, geçen yılın üçüncü çeyreğinde 4.5 milyon metrekare iken, bu yıl 5.2 milyon metrekareye ulaştı. 

İstanbul'da Anadolu Yakası inşaatı devam eden projelerin yüzde 74'üne ev sahipliği yapıyor. Bölgede Ümraniye ve Ataşehir bölgeleri ön plana çıkıyor. Avrupa Yakası'nda ise Kağıthane ve Maslak kiralama işlemlerinde revaçta.