28 / 03 / 2024

Türkiye Varlık Fonu nedir

Türkiye Varlık Fonu nedir

Türkiye Varlık Fonu (TVF) olarak hazırladıkları stratejik planın tamamlanmak üzere olduğuna dikkati çeken TVF Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan, "Herkesin yapılan işlerden çok güzel bir şekilde haberdar edilebildiği ve güvendiği bir mekanizma kurmak için uğraşıyoruz." dedi.

Türkiye Varlık Fonu ilk etapta 25 milyar dolar getirecek!

Türkiye Varlık Fonu’nun yurtdışından kaynak temininde proje bazlı finansman yöntemini kullanması, ülke bazında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son dönemde ziyaret ettiği Körfez ülkeleri ve Rusya’nın ön plana çıkması bekleniyor.

TVF yatırımcının ilgisini çekiyor!

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Başkanı Mehmet Bostan, Türkiye Varlık Fonu'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Bostan, TVF’ye dünyanın her yerinden yatırımcı ilgisi ile karşılaştıklarını söyledi.

Varlık Fonu yasası neler getirecek?

Aydınlık Gazetesi köşe yazarı olan Mustafa Pamukoğlu, bugünkü yazısında Varlık Fonu'nun ne olduğunu ve fonun neler getireceğini anlattı. İşte o haber...

S&P'den Türkiye Varlık Fonu açıklaması!

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye Varlık Fonu'yla ilgili açıklama yaptı. S&P Varlık Fonu'yla ilgili "Kamu varlıklarını kaldıraca alma aracına benziyor" dedi.

11 soruda Türkiye Varlık Fonu!

Dünya Gazetesi yazarı İsmet Özkul, bugünkü yazısında Türkiye Varlık Fonu'nu açıkladı. İşte 11 soruda Türkiye Varlık Fonu.

Türkiye Varlık Fonu ne iş yapar?

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı olan Esfender Korkmaz bugünkü yazısında Türkiye Varlık Fonu ile ilgili merak edilenleri anlattı. İşte o haber....

Yabancılar, Türkiye'den konut aldığında KDV ödemeyecek!

Yabancılara konut satışına yönelik yaptıkları düzenlemelere ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Ağbal, inşaat şirketlerinin yabancı bir gerçek kişiye veya bir şirkete bir iş yeri veya konut sattığında, bunun örneğin yüzde 18 KDV’si varsa, bu KDV'yi istisna edeceklerini söyledi.

Türkiye Varlık Fonu, farklı bir fon!

Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Güngör Uras bugünkü yazısında "Türkiye Varlık Fonu"nu ele aldı. İşte o yazı..

TVF ile büyük projeler ucuza finanse edilecek!

Ziraat Bankası, Halk Bank, THY, BOTAŞ, Eti Maden, PTT, Türksat ve Borsa İstanbul gibi dev şirketleri tek çatı altında toplayan Türkiye Varlık Fonu (TVF), yüksek faize darbe vuracak, finansal dışa bağımlılığı azaltacak.

Türkiye Varlık Fonu, dev şirketlerin eklenmesiyle güçleniyor!

Türkiye Varlık Fonu, listeye yeni dev şirketlerin eklenmesiyle hızla güçleniyor. Ziraat Bankası, BOTAŞ, TPAO, PTT gibi şirketlerin yanında dün de THY ve Halkbank'ın bazı hisseleri fona geçti.

Türkiye varlık fonu önemli bir rol oynayacak!

20 Ağustos 2016 tarihinde yayınlanıp yürürlüğe giren Kanun ile Başbakanlığa bağlı Türkiye Varlık Fonu kuruldu. Fon, büyük ölçekli yatırımlar için kaynak bulmayı kolaylaştırmayı amaçlıyor...

Türkiye varlık fonu için çok geç kalındı!

AK Parti Bayburt Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Dr. Şahap Kavcıoğlu, "Varlık fonu Türkiye için geç kalınmış bir şey. Bu toplu konut fonu gibi önceki fonlarla karıştırılmamalı. " dedi.

Türkiye Varlık Fonu nasıl oluşturulacak?

Maliye Bakanı Naci Ağbal sahil bölgelerindeki turizm tesislerinin menkul kıymetleştirme yoluyla Varlık Fonu bünyesine alınacağını kaydetti.

Mega projelerin finansman sorunu Türkiye Varlık Fonu'yla kalkacak!

Mega projelerin önündeki en büyük engel olan finansman sorununun Türkiye Varlık Fonu ile giderilmesi hedeflenirken, fonun savunma, havacılık ve yazılım gibi alanlarda yerli şirketleri küresel bir oyuncu konumuna getirmesi bekleniyor.

Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı 8 Türk şirketi!

Son dönemlerde yaşanan düşüşlerle yatırımcılarını hüsrana uğratan Borsa İstanbul güçlü bir yükseliş yakalarken, 300,1 bin takipçili Temettü Hocam, bu kez de dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı Türk şirketlerini yazdı.

Borsadaki düşüşün nedeni Varlık Fonu mu? 

Ekonomim Yazarı Alaattin Aktaş sosyal medya hesabı X'ten borsadaki düşüşün nedenlerini açıkladı. Kafalarda bir kuşku olduğunu söyleyen Aktaş, düşüşün nedeninin Varlık Fonu mu olup olmadığını takipçilere sordu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Galataport, Katar Varlık Fonu'na mı satılıyor? Bloomberg: Ferit Şahenk görüşme yapıyor! 

Bloomberg, Katar Varlık Fonu Qatar Investment Authority tarafından Galataport'un satın alınabileceğini gündeme getirdi. İşte ayrıntılar...

Resmi Gazete'de yayımlanmıştı: Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 2 bin işçi alımı süreci resmen başladı!

İş arayanların merakla takip ettiği Türkiye Taşkömürü Kurumu işçi alımının tüm detayları açıklandı. TTK 25 Eylül saat 00.01 itibariyle başvuruları almaya başlayacak. İşte iş başvurularına ilişkin tüm detaylar...

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alıyor! 18 yaşından büyük olanlara müjde! Hemen detaylara bakın!

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alımına ilişkin ilan Resmi Gazete'de yayımlandı. Alımlara 18 yaşından büyük ve 32 yaşından küçükler başvurabilecek. İşte ayrıntılar...

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alımı için tarihler açıklandı! Acil bakın!

Türkiye Taşkömürü Kurumu işçi alımı tarihleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki TTK işçi alımı tarihleri ne zaman? İş arayanlar acil bakın...

Gençler müjde: Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alınacak! TTK illeri peş peşe açıkladı!

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışmak isteyenlerin beklediği haber sonunda geldi. TTK ekim ayında 3 il için toplam 2 bin işçi alımı yapacağını ilan etti.

Türkiye'den Körfez ülkelerine Mayıs ayında 1,6 milyar dolarlık ihracat!

Açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye'nin Körfez ülkelerine ihracatı, Mayıs ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 29 arttı ve 1 milyar 691 milyon dolar şeklinde oldu.

Türkiye Taşkömürü personel alımı yapıyor! 35 yaşını geçmeyen herkes başvursun! Başvuruları sakın kaçırmayın

Türkiye Taşkömürü Kurumu personel alımı yapacağını duyurdu. 35 Yaşını geçmeyen herkes başvuru yapabilirken, başvuru şartları merak ediliyor. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvurular başladı mı? İşte Türkiye Taşkömürü Kurumu personel alımı ayrıntıları...

Türkiye Taşkömürü Kurumu tamı tamına 2 bin işçi alımı yapacak! Acele eden işi kapacak!

Türkiye Taşkömürü Kurumu tam 2 bin işçi alımı yapacağını duyurdu. Türkiye Taşkömürü Kurumu bünyesinde yapılacak alımlar ile ilgili ayrıntılar başvuru yapacak adaylar tarafından arama motorlarında araştırılıyor. Konu ile ilgili karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı.

Türkiye Varlık Fonu'ndan Ziraat, Halk ve Vakıflar bankalarına 111,7 milyar TL’lik destek

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Türkiye’nin en büyük bankalarından olan Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının çekirdek sermayelerinin toplam 111,7 milyar TL artırılması için gerekli çalışmaları tamamladığını paylaştı.

Türkiye Varlık Fonu Başkanından açıklama! Türk Şeker ve Çaykur kâra geçti!

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Başkanı Ermut, finansman maliyetleri ve diğer bazı konular çözüldüğünde gelecek yıllarda karlılığın görüleceğini kaydetti.

Türkiye Varlık Fonu’ndan, 3 büyük kamu bankasına milyarlarca lira geliyor!

Türkiye Varlık Fonu, kamu bankalarının sermayelerini güçlendirmek için bir hamle daha yapıyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın sermaye yapılarını güçlendirmek için yeni bir para takviyesi geliyor.

Türkiye Varlık Fonu nedir Haberi

Türkiye Varlık Fonu nedir

Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Oral Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Varlık Fonu'nun amacının Türkiye ekonomisine katma değer sağlamak ve bunun için en doğru yöntemleri uygulamak olduğunu söyledi.


Türkiye Varlık Fonu olarak hazırladıkları stratejik planın tamamlanmak üzere olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Sayın Başbakanımıza sunulacak. Ardından Bakanlar Kurulumuzda neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacak. Bu anlamda mevzuat gereği THY, Ziraat Bankası, Halkbank gibi şirket, işletmeler, varlıklar fona devredildi. Bunların değerlemesiyle ilgili sürecin büyük bir kısmını tamamladık. Bunların zaten bir kısmı halka açık şirketler. Halkımız bu şirketlerin değerlerini zaten bilmektedir ama derli toplu değerleme çok kısa sürede neticelenecek." ifadelerini kullandı.


"Türkiye'nin dış sermayeyle bağlantısını güçlendirmeyi hedefliyoruz"

Erdoğan, fonda olan şirketlerin değerlerinin her sene artmasını sağlayacaklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Türkiye'nin çok ciddi...