28 / 03 / 2024

türkiye yabancıya konut satışı

türkiye yabancıya konut satışı

Türkiye yabancılara konut satışında 2021 yılında 50 bin konutla rekor kırdı. DEİK Yurtdışı Yatırımlar Konseyi Üyesi Selman Özgün konut satışalara yönelik açıklama yaptı.

Yabancıya konut satışı yüzde 47.6 arttı!

Gayrimenkul danışmanlığı veren FOA Invest firmasının kurucusu ve CEO’su Fatih Osman Akkan, ülke genelinde yabancıya konut satışının yüzde 47.6 yükseldiğini dile getirdi. 

2020 yabancıya konut satışında son 10 yılın en iyisi oldu!

Dünyada 186 ülkeden 184’üne gayrimenkul satışı yapan Türkiye, 2019’un Mart ayından bu yana uygulanan ekspertiz (değerleme) raporu koşuluyla yabancıya fahiş fiyatla gayrimenkul satışını engelledi.

Pandemide yabancıya konut satışında Türkiye ön plana çıktı!

Yabancıya gayrimenkul satış şirketi Nevita tarafından hazırlanan rapora göre, Türkiye, koronavirüs döneminde yabancı konut satışında Avrupa ülkelerine göre en az kayıp yaşayan ülkelerin başında geldi.

Konuta Çinli ilgisi artar mı?

Son dönemde Çinli yatırımcılar Türkiye ile ilgilenmeye başlamıştı. Peki konuta Çinli ilgisi artar mı?

2019'da yabancılara 51 bin 39 gayrimenkul satıldı!

Türkiye vatandaşı olmak isteyen yabancılara yönelik gayrimenkul alım şartının 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürülmesiyle gayrimenkul satışlarında patlama yaşandı...

Yabancıya konut satışında dijitalin etkisi büyük!

Sare Medya Ajans Başkanı Mehmet Durgut, Haziran ayında yabancılara dönük gerçekleşen konut satışlarını değerlendirdi.

İranlılar Türkiye'den konut alımında ikinci sırada!

2019'a hızlı başlayan ve ilk 3 ayda 9 bin 618 adede ulaşan yabancıya konut satışında payı her geçen ay artan İranlılar, Türkiye'nin değişik bölgelerinde konut sahibi oluyor.

Türkiye yabancı yatırımcının yakın markajında!

2018 yılında yabancıya konut satışı bir önceki yıla göre yüzde 78,4 oranında artış gösterdi. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Aralık 2018'de ilk sırayı 2 bin 170 konut satışı ile İstanbul aldı. 

Yabancılar Türkiye'den 15 yılda 42 milyar dolarlık konut aldı!

Fuzul Grup tarafından hazırlanan "Yabancılara Konut Satışından Elde Edilen Gelir" başlıklı rapora göre, yabancılar, 2003-2017 döneminde Türkiye'den yaklaşık 42 milyar dolarlık gayrimenkul aldı.

Emlak piyasasına yabancının ilgisi büyük!

Türkiye emlak piyasasına yabancının ilgisi tekrar artmaya başladı. Yabancılar sadece ev almıyor, arkasından da çok önemli harcamalar yapıyorlar.

Alanya'da yabancıya gayrimenkul satışı gün geçtikçe artıyor!

Alanya'da bugüne kadar 35 bine yakın yabancıya mülk satışı yapıldı. Alanya Tapu Müdürlüğü'nün istatistiklerine göre, 2013 yılının ilk 6 ayında yabancılara satılan mülk sayısı 2 bin 433 iken, bu yılın ilk 6 ayındaki rakam 2 bin 642 oldu.

Alanya'da 35 bine yakın yabancıya mülk satıldı!

Alanya Tapu Müdürlüğü’nün istatistiklerine göre, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde yabancılara yönelik gayrimenkul satışı gün geçtikçe artıyor. İlçede, bugüne kadar 35 bine yakın yabancıya mülk satışı yapıldı...

35 bin yabancı Alanya'dan mülk aldı!

Alanya Tapu Müdürlüğü’nün istatistiklerine göre, ANTALYA’nın Alanya İlçesi’nde yabancılara yönelik gayrimenkul satışı gün geçtikçe artıyor. İlçede, bugüne kadar 35 bine yakın yabancıya mülk satışı yapıldı.

2014 yılında yabancıya 11 bin konut satıldı!

Ağırlıklı olarak Arap yatırımcıların ilgi gösterdiği Türkiye'de, içeride konut satışları azalınca piyasada yabancı etkinliği de görülmeye başlandı. Konut projelerinde satışların yüzde 5'ini geçmeyen yabancı oranı, son 6 ayda yüzde 20'leri aştı.

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya'da otelde kalacak!

24 yaşındaki yaratıcı strateji uzmanı Josh Kerr, son dönemde Türk Lirası'nın dolar, euro ve İngiliz poundu karşısında yaşadığı değer kaybını fırsat haline getirdi. 'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist 1 ay Antalya'da 5 yıldızlı otelde kalacak. 

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Yabancıya konut satışı neden düşüyor?

Yabancıya konut satışı 2023 yılında bir önceki seneye göre yarı yarıya azaldı. Yabancı talebindeki azalma ve konut sektörünün son durumuyla ilgili Mars International CEO'su ve GİGDER Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak anlattı.

Yabancıya konut satışında yeni öneri: Afet fonu kurulsun, 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilsin!

Yabancıya konut satışı ve vatandaşlık verilmesi ile ilgili yeni bir öneri gündeme geldi. Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'nin afet fonuna ihtiyacı olduğunu belirtti ve yabancılara konut satışında bu fona 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilmesini önerdi.

Yabancıya konut satışı pandemiden sonra katlandı, 2023'te sert düştü! İşte nedenleri..

TCMB eski başekonomisti, İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Kara, X sosyal medya hesabından yabancıya konut satışları ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. İşte Kara'nın o açıklaması ve gelen yorumlar...

Yabancıya konut satışları ile ilgili kritik açıklama: Yine Türkiye'ye dönecekler...

Good Invest Devran Broker’ı Veysel Yurdakul, ülke genelinde son aylarda yabancıya konut satışındaki düşüşlerde çeşitli nedenlerinin olduğunu söyleyerek '' Alıcı olarak  yine Türkiye’ye döneceğini düşünüyorum” dedi.

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Türkiye genelinde reel konut satış fiyatları tam 5 aydır düşüyor! İşte konut piyasasında son durum!

"sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü" raporunun aralık ayı sonuçlarına göre Türkiye genelindeki reel konut satış fiyatlarının 5 aydır düştüğü kaydedildi.

Milletvekilinden yabancıya konut satışına yeni kriter getirilsin önerisi!

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, yabancıya konut satışı ile ilgili detayları paylaştı ve bir öneride bulundu. İşte Kocamaz'ın konu ile ilgili o açıklaması...

Yabancıya konut satışı resmen çakıldı: Son 31 ayın en düşük seviyesi!

Yabancıya konut satışları koronavirüs salgını nedeniyle kapanma önlemlerinin artırıldığı 2021 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyeye gerilerken 2023'ün ilk 11 ayındaki toplam satışlarda da son 6 senenin en düşük satışı gerçekleşti. 

Warren Buffett Türkiye'de yaşasaydı uzun vadeli yatırımcı olur muydu?

Finansal Muhbir Ahmed Gürkan, X sosyal medya hesabından "Warren Buffett Türkiye'de yaşasaydı uzun vadeli yatırımcı olur muydu?" sorusunu yanıtladı ve konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte Ahmed Gürkan'ın o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yanıtlar...

Yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara çıkartılmasını değerlendirdi. Peki vatandaşlar yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

türkiye yabancıya konut satışı Haberi

türkiye yabancıya konut satışı

Türkiye 2021 yılında emlak sektöründe son zamanların en yüksek satışını gerçekleşti. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; DIŞ Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yurtdışı Yatırımlar Konseyi Üyesi Selman Özgün yapılan emlak satışları ve 2022 yılını değerlenriren açıklamalar yaptı. Özgün, yabancıya ev satışında Türkiye'nin 2021 senesinde ilk defa 50 bin sayısına ulaşarak rekor kırdığını söyledi. 

DEİK Yurtdışı Yatırımlar Konseyi Üyesi Selman Özgün Antalya'nında 2021 yılında 10 bin konut satarak rekor kırdığını belirtti.

Özgün, Türkiye'de 2021 senesinde 50 bin konut barajını aşarak rekor kırdığını belirtirken Antalya'nında ilk kez 10 bin sayısını aşarak rekor tazelediğini belirtti. 

2022 senesi için ön görüde bulunan Özgün, bu sene için yabancılara, Türkiye'de 70 bin, Antalya'da 15 bin konut satışı ğerçekleştirmek istediklerini belirtti. 

KONUTTA 1.4 MİLYONU AŞMASI ÖNGÖRÜLÜYOR

TÜİK'ün henüz 2021...