25 / 04 / 2024

türkiye yeraltı suları seviyeleri

türkiye yeraltı suları seviyeleri

Aşırı sulama, kuraklık, kar yağışlarının yetersiz oluşu ve de sıcak hava Türkiye'deki yer altı sularının seviyelerinin düşmesine de neden oldu. Yer altı suları alarm veriyor.

TECNO SPARK 10 Pro Türkiye sularına girdi: Fiyatını ve özelliklerini duyan inanamadı!

TECNO'nun heyecanla beklenen akıllı telefonu TECNO SPARK 10 Pro Türkiye'de satışa sunudlu. Fiyat/performans odaklı bu cihaz görenleri hayran bıraktı.

Infinix Note 30 Türkiye sularına giriyor!

Türkiye'de yakında satışa sunulacak olan Infinix Note 30, etkileyici batarya ömrü ve şık tasarımıyla dikkat çekiyor. Bu yeni cihaz, gün aşırı kesintisiz kullanım sağlayarak kullanıcılarına üstün bir deneyim sunuyor.

Türkiye'nin en yeni ilçesi 150 yılda 7. kez taşınıyor! İşte ilginç olayın detayları

Artvin’de Çoruh nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı suları altında kalacak olan ilçenin taşınacağı yeni yerleşim yerinde çalışmalar sürüyor. 2 bin 654 hak sahibiyle Türkiye'nin en büyük iskan projesinde taşınma işlemi aylar sürecek.

Ayçiçek yağı fiyatlarında sular durulmayınca Türkiye atağa geçti! Rusya'dan ayçiçek yağı gelecek! İşte fiyat listesi...

Türkiye'de ayçiçek yağı fiyatları haftalardır gündemden düşmedi. Fiyatlardaki artış vatandaşın endişelenmesine sebep olurken yetkililer harekete geçti. Rusya'dan yeni ayçiçek yağ ithal edilecek. Peki bu durum yağ fiyatlarını nasıl etkileyecek? İşte güncel ayçiçek yağ fiyatları!

Türkiye’nin ilk yeraltı müzesi Kapadokya’da kuruluyor!

Türkiye’nin ilk yeraltı müzesi Kapadokya’da inşa ediliyor. Toplam 57 metrekare alan üzerinde kurulan Kapadokya Müzesi'nin önümüzdeki yıl açılması planlanıyor.

Türkiye'nin yer altı depolarında 16 günlük doğalgaz stoğu bulunuyor!

Uçak krizi nedeniyle Rusya’nın doğalgazı kesmesi halinde Türkiye’nin yeraltı depolarında 16 günlük stok bulunuyor. Tuz gölü ve Mersin’deki depolar ise en erken 2017’de tamamlanacak.

Türkiye'deki yeraltı sularının seviyeleri düştü!

Aşırı sulama, kuraklık, kar yağışlarının yetersiz oluşu ve de sıcak hava Türkiye'deki yer altı sularının seviyelerinin düşmesine de neden oldu. Yer altı suları alarm veriyor.

Zekeriya Aytemur: Türkiye'deki OSB'lerin yüzde 42'sinde çevre yönetim sistemi yok!

İFO Fuarcılık Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, Türkiye çapında OSB'lerin yüzde 42'sinde merkezi atık su arıtma bulunmadığı için buralarda ortaya çıkan atık suların neredeyse yarısının çevreye karıştığını kaydetti.

Türkiye'de 41 ilçede arıtma tesisi yok!

Çevre Mühendisleri Odası’nın (TMMOB ÇMO), Milliyet’e yaptığı açıklamaya göre Türkiye, altyapıda önemli sıkıntılarla karşı karşıya. 41 ilçede içme sularını arıtacak bir tesis ve kanalizasyon sistemi yok.

Gazprom Türkiye'de yeraltı depolama tesisi kurmak istiyor!

Rus doğalgaz şirketi Gazprom Export, en cazip ve gelecek vaat eden piyasalardan biri olarak gördüğü Türkiye'de yeraltı doğalgaz depolama tesisi kurmak için araştırmalara başladı

Türkiye, Dicle ve Fıratın suları için komşularıyla anlaştı!

Türkiye ile Irak, Dicle ve Fıratın suları için ortak hareket edecek. Suriye ile de eşgüdüm içinde yürütülecek çalışmalar ortak barajlar yapılmasını da içeriyor. Baraj işletmesi konusunda işbirliği yapılacak...

Ruslar Türkiye'ye ev sahibi olmaya geliyor

Türkiye'de turist olarak görmeye alıştığımız Ruslar, krizde konut fiyatları yüzde 30-35 ucuzlayınca Antalya'da ev sahibi olmaya karar verdi.

DHL Express Amerika'yı Türkiye'ye getiriyor

DHL Express, Easy Shop adını verdiği yeni ürünü ile Türkiye'deki müşterilerinin Amerika'da alışveriş yapmasına olanak sağlıyor

 

türkiye yeraltı suları seviyeleri Haberi

türkiye yeraltı suları seviyeleri

Türkiye'de geçen yıl ülke genelinde etkili olan kuraklığın yer altı sularını da olumsuz etkilediği bildirildi. 


Harran Üniversitesi (HRÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda dönemsel olarak meydana gelen kuraklığın önemli ekonomik kayıplara neden olduğunu söyledi.


Son dönemde ülke genelinde yağışların düzensiz ve yetersiz olduğunu belirten Çullu, bu nedenle barajların ve yer altı sularının yeterli doluluk ve dolgunluğa ulaşmadığını ifade etti.


Düzensiz yağmurun dışında kar yağışlarının da yetersiz olması nedeniyle yer altı sularının yeterli miktarda beslenemediğini vurgulayan Çullu, ülkenin birçok yerinde yer altı sularıyla tarımsal faaliyet yapıldığından söz konusu suların potansiyelinin önemine işaret etti.


Kaçak ve kontrolsüz kuyuların da durumu olumsuz etkilediğine işaret eden Çullu, şöyle konuştu:


"Gelişmeler çok yakın gelecekte kuraklık ve su kullanımı konusunda...