18 / 04 / 2024

türkiyede açılacak şehir hastaneleri

türkiyede açılacak şehir hastaneleri

Kamu-özel sektör ortaklığı ile yapılan şehir hastanelerinin sayısı artıyor. 18 hastane için ihale süreci biterken, 30 bin yataklık şehir hastanelerinin 2017 sonunda devreye girmesi bekleniyor. 10 bin yatak kapasiteli hastane projesi de planlanıyor.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı yarın açılacak!

Yarın gerçekleştirilecek "Büyük İstanbul Mitingi" ile birlikte, dünyanın beşinci, Türkiye'nin ise en büyük şehir parkı olma özelliğine sahip olan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı hizmete açılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da açılışa katılacak.

Sabiha Gökçen, İstanbul Havalimanı, Kayaşehir-Başakşehir metroları ne zaman açılacak? Bakan Karaismailoğlu açıkladı! 

Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı metroları güzergahında yer alan 3 metronun açılış tarihleri merak konusu oldu. Peki, E5-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu açıldı mı? İstanbul Havalimanı Metrosu ne zaman açılacak? Kayaşehir-Başakşehir arasındaki metro hattı ne zaman hizmete girecek? İşte cevabı

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı çok yakında hizmete açılacak!

Başakşehir- Kayaşehir Metro Hattı'nın çalışmaları sonlandı. Çok yakında hizmete açılacak.

Hangi YHT hattı ne zaman açılacak? Ulaştırma Bakanı açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çalışmaların hız kesmeden devam ettiği hızlı tren hatlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki hangi yüksek hızlı tren hattı ne zaman açılacak? İşte detaylar...

Antalya Demirkapı Tüneli 2022'de açılacak!

Antalya'nın İbradı ilçesindeki Akdağ'da inşaatı devam eden Demirkapı Tüneli 2022'de hizmete açılacak. 5 dakikada karasal iklimden Akdeniz iklimine geçişi sağlayacak 5 kilometrelik çift tüp şeklindeki Demirkapı Tüneli'nde, fiziki çalışmaların yüzde 80'i bitti. 

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ne zaman açılacak?

DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin, KİT Komisyonu'nda İstanbul Havalimanı metrosuna ilişkin konuştu. Keskin'in verdiği bilgilere göre; Kâğıthane-İGA Haziran 2021'de, Gayrettepe-İGA 2021 sonu, Halkalı-Başakşehir-İGA ise 2022 yılı sonunda açılacak...

Başakşehir Gülendam Hatun Cami Ramazan'da ibadete açılacak!

Hayırseverlerin desteği ile Başakşehir'de inşa edilen Gülendam Hatun Cami'nin inşaatında sona gelindi. Cami Ramazan'da ibadete açılacak.

Kocaeli Şehir Hastanesi 30 Kasım'da açılacak!

Temeli 2015'te atılan Kocaeli Şehir Hastanesi için sevindiren haber geldi. Yapımı devam eden hastane 30 Kasım 2021'de hizmete açılacak. 

24 ilde Covid-19 Takip Merkezi açılacak!

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamaya göre; Türkiye genelinde 24 ilde covid-19 takip merkezi açılacak. İlk olarak Ankara ve Eskişehir'de açılan  olan merkezler kısa zamanda ülke genelinde hizmete girecek.

2020'de 7 yeni şehir hastanesi açılacak!

Türkiye sağlık alanındaki en önemli yatırımlarına 2020 yılında kavuşacak. Bu yıl 7 ilde bulunan 7 dev sağlık kampüsü hizmete açılacak.

Başakşehir Şehir Hastanesi 20 Mayıs'ta tamamen açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın videokonferans yöntemiyle katıldığı törenle açılan Başakşehir Şehir Hastanesi'nde çalışmalar hızlandı. İlk etabı açılan hastanenin 20 Mayıs'ta tamamen açılması planlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi yarın açılacak!

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi yarın açılacak. "Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olma" niteliği taşıyan, 7 gün 24 saat hizmet verecek kütüphaneden yararlanmak isteyen yeni kimlik kartı sahibi TC vatandaşları, işlem yapmadan kütüphaneye giriş yapabilecek...

Başakşehir Şehir Hastanesi ne zaman açılacak?

Tamamlandığında dünyanın en büyük hastaneleri arasında yer alacak olan Başakşehir Şehir Hastanesi ne zaman açılacak? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

türkiyede açılacak şehir hastaneleri Haberi

türkiyede açılacak şehir hastaneleri

Kamu-özel sektör ortaklığı ile yapılan şehir hastanelerinin sayısı artıyor. 18 hastane için ihale süreci biterken, 30 bin yataklık şehir hastanelerinin 2017 sonunda devreye girmesi bekleniyor. 10 bin yatak kapasiteli hastane projesi de planlanıyor.


Sağlık sektöründe önemli bir dönüşüm başlatan “Kamu Özel İşbirliği -PPP” (Public Private Partnership) projesine ilgi artıyor. Kamu-özel ortaklığıyla kurulacak şehir hastanelerini, yükleniciler önce inşa edecek sonra da işlemesinden yükümlü olacak. İnşattan sonra ise Sağlık Bakanlığı hastanede kiracı olacak ve yapıyı inşa eden şirket kamudan kira bedeli alacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, geçtiğimiz ay Sağlık Bakanı olarak yaptığı son toplantıda kamu-özel sektör işbirliği ile yapılan 30 bin yatak kapasiteli şehir hastanesinde çalışmaların sürdüğünü, 10 bin yataklık hastanenin de planlandığını açıklamıştı. Özel sektörün 25 yıl işlettikten...