27 / 04 / 2024

Türkiyede arazi reformu

Türkiyede arazi reformu

2002 yılında Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün otomasyon projesiyle devlete ait gayrimenkullerin taraması yapılmış. Yapılan otomasyon verilerine göre İstanbul'da devlete ait taşınmazın sayısı 60 bin 772 adetmiş.

Tüm arazi şartlarında üstün performans! Toyota Hilux 4 Eylül 2022 Fiyat listesi…

Japon teknolojisi performansla buluştu. Ortaya her türlü arazi şartlarına uyum sağlayan Toyota Hilux çıktı. Hilux, üstün performans, verimli motoru ve dayanıklı tasarımı sizi off-road seçenekleri arasında tek seçeneğiniz olacak. İşte 4 Eylül 2022 Fiyat listesi..

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Arazi bankacılığı modeli ile araziler üretime kazandırılacak!

Cumhurbaşkanlığının 2019 yılına ilişkin programına göre, sözleşmeli üretim ve arazi kiralama gibi yöntemlerle tarımsal işletmelerde ölçekler büyütülecek. Arazi bankacılığı dahil çeşitli modellerle atıl tarım arazilerinin üretime kazandırılması hedefleniyor.

Afganistan'da arazi reformunda Türk modeli!

Afganistan'da ''Türk modeli arazi reformu'' projesi hayata geçirecek ve proje uygulamaya alınacak. 

Kıbrıs'ta Arazi ve Gayrimenkul Geliştirme Stratejisi oluşturuluyor!

Kıbrıs'ta Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği tarafından yürütülen "Arazi ve Gayrimenkul Geliştirme Stratejisi" oluşturuluyor. Strateji metni hazırlanmasına yönelik çalışmaların ilk günü tamamlandı.

Türkiye vergi reformu fırsatını kaçırmasın!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Ramazan Biçer bugünkü yazısında ''Türkiye vergi reformu fırsatını kaçırıyor mu?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Afganistan'da TİKA desteğiyle Türk modeli arazi reformu!

Afganistan’nın ekonomik kalkınmasında önemli bir dönüm noktası olacak tapu kadastro sisteminin ’Türk modeli Arazi Reformu’ projesiyle uygulanması için Afganistan Arazi İdaresi, Türkiye Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve TİKA işbirliği ile önemli adımlar atılıyor.

Şehitkamil Ülkerli'deki tüm arazi yolları açıldı!

Şehitkamil Belediyesi, çiftçinin işini kolaylaştırmak hedefiyle başlattığı arazi yolları çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Tüm arazi yolları açılan Ülkerli Mahallesi Muhtarı Mehmet Taşkın, çalışmalar dolayısıyla Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür etti.

Şehitkamil Belediyesi kırsaldaki tüm arazi yollarını açıyor!

Şehitkamil Belediyesi’nin çiftçilerin işini kolaylaştırmak amacıyla başlattığı arazi yolları çalışmaları çiftçiyi memnun etti. İncesu Mahalle Muhtarı Mustafa Bayındır, çalışmalar dolayısıyla Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür etti.

Şereflikoçhisar'da arazi toplulaştırma çalışmaları sürüyor!

Tarımsal verimliliğin artırılması ve sürdürülebilir tarım için yürütülen arazi toplulaştırma çalışmaları Şereflikoçhisar ilçesinde de tam gaz devam ediyor.

Suudi Prens Bursa'da yatırım için arazi baktı!

Bursa İnşaat Fuarı'na katılan Suudi Prens Saud Bin Abdulaziz Bin Mohammed Al Faisal Al Saud BTSO'nun 16 makro projesinden biri de olan, Bursa'da yaklaşık 1,5 milyar dolarlık Sağlık Serbest Bölgesi için yetkililerle görüştü ve arazi baktı.

TÜBİSAD’ın hazırlattığı Delloit raporuna göre e-ticaret 14 milyar’ı aştı!

Türkiyede internetten alışveriş yapan insan sayısı büyük bir hızla artıyor. Geçtiğimiz yıl, online satış pazarının ülke içindeki payı %1.3'le 14 milyar Türk lirasını buldu.

Türkiyede arazi reformu Haberi

Türkiyede arazi reformu



İstanbul'un yüzde 28'i devletin


Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün otomasyon çalışmaları, devletin düşündüğünden daha çok gayrimenkule sahip olduğunu ortaya koydu. Otomasyon verilerine göre İstanbul'un yüzde 28'i, İzmir'in yüzde 19'u, Ankara'nın ise yüzde 18'i devletin. 


     MİLLİ Emlak Genel Müdürlüğü'nün otomasyon projesi, devletin yıllardır varolduğunu dahi bilmediği, çeşitli kişi ve kuruluşlarca işgal altında bulunan binlerce arsa ve arazisini de ortaya çıkardı. 81 ilden 43'ünde Milli Emlak Otomasyon Projesi (MEOP) tamamlandı. Bunların 41'indeki tapu taraması tamamen bitti, diğer 2 ilde ise yüzde 93'ü sonuçlandırıldı. Otomasyon sonrası, 43 ildeki toprak büyüklüğünün yüzde 16'sının devlete ait olduğu da ortaya çıktı. Bu oran İstanbul'da yüzde...