26 / 04 / 2024

türkiyede deprem sigortası

türkiyede deprem sigortası

Dünya'nın en etkin deprem kuşaklarından birinde yer alan Türkiye'de deprem sigortasına yönelik bilinç istenilen düzeye ulaşmasa da gelişme gösteriyor.

Türkiye'de 8,3 milyon konutun deprem sigortası yok!

Zorunlu Deprem Sigortası bulunmayan konut sayısı Türkiye'de 8,3 milyona yaklaşıyor. Uygulama 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nin ardından uygulamaya konuldu. İstanbul'da her 3 konuttan biri sigortasız. Peki, ülke genelinde nasıl? İşte detaylar.. 

DASK deprem sigortası nasıl ödenir? DASK 2023 ne kadar ödeme yapar?

DASK deprem sigortası şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. DASK yaptıracak kişiler bu konu hakkında detaylı bilgi almak için hummalı bir araştırma içine girdiler. İşte detaylar!

Türkiye'nin deprem ile mücadelesi ve Deprem Sigortası'nın önemi! 

Ülkemizde art arda meydana gelen yıkıcı depremler yeterince hazırlıklı olmadığımızı gösteriyor. Peki geleceğe yatırım olan deprem sigortasının önemi nedir?

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Tüm konut sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK, özellikle son depremlerin ardından daha sık araştırılmaya ve merak edilmeye başlandı. Peki Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Türkiye'de kaç konutun deprem sigortası var? Veriler şaşırttı!

Türkiye genelinde toplam 20 milyon 32 bin konut mevcut. Ancak bu konutların yalnızca yüzde 52.6’lık kısmının yani 10 milyon 544 bin 32 tanesinin zorunlu deprem sigortası olduğu belirlendi. 

Türkiye'de 7,4 milyon konutun deprem sigortası yok!

DASK tarafından açıklanan deprem sigortası konut sayısı verilerine göre; Türkiye'de 7,4 milyon konutun deprem sigortası bulunmuyor. 

Türkiye'de kaç konutun zorunlu deprem sigortası var?

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporuna yansıyan verilere göre Türkiye genelinde 10 milyonun üzerinde zorunlu deprem sigortası poliçesi mevcut.

2020'de deprem sigortasına talep arttı!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli geçtiğimiz yıl deprem sigortasına olan talebin yüzde 10 artış yaşandığını dile getirdi. 

Türkiye'de kaç konutun deprem sigortası var?

Türkiye, deprem riski oldukça yüksek bir bölge. Fay hatları üzerinde konumlanması nedeniyle ülkemizde büyük depremler yaşanabiliyor. Peki Türkiye'de kaç konutun deprem sigortası var? İşte ayrıntılar...

Deprem sigortasında poliçe sayısı 10 milyonu geçti!

Türkiye'de zorunlu deprem sigortasında poliçe sayısı 10 milyon 28 bine ulaştı. Ek olarak Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) toplam "deprem rezervi" Şubat ayı itibariyle 12 milyar liraya yaklaştı.

Deprem sigortasına en çok talep hangi bölgede?

Büyük can ve mal kaybına sebep olan 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nden sonra zararların en aza indirgenmesi için getirilen Zorunlu Deprem Sigortası, Türkiye'deki 17 milyon 682 bin 80 konuttan sadece yüzde 56,70'inde var.

Türkiye’de her iki konuttan birinin deprem sigortası yok!

Türkiye, topraklarının yüzde 98’i aktif ve farklı deprem bölgesinde yer alıyor. Deprem sigortası ile depreme karşı tedbir alınabiliyor. Fakat, Türkiye’de her iki konuttan birinin deprem sigortası yok...

İzmir sallandı! Deprem sigortasına talep yüzde 37 arttı!

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki yıkımın ardından vatandaş yeniden deprem sigortasını hatırladı. DASK verilerine göre, Türkiye genelinde günlük poliçe üretimi yüzde 37 artarken, İzmir'deki artış ise yüzde 169'u buldu.

türkiyede deprem sigortası Haberi

türkiyede deprem sigortası

17 Ağustos depreminin ardından kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ile yürürlüğe giren Zorunlu Deprem Sigortası'nın (ZDS) 2008 Ocak sonu itibariyle 2.7 milyon adet poliçe sayısına ulaşması da bunun bir göstergesi. DASK'ın önümüzdeki 5 yılda hedef1i ise yüzde 130 büyüyerek 5 milyon adet poliçeye ulaşmak. DASK Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar ve Kurum İdarecisi Eureko Sigorta'nın Genel Müdürü Okan Utkueri ile Zorunlu Deprem Sigortası'nda gelinen nokta ve DASK'ın gelişimine yönelik önümüzdeki dönem projelerini konuştuk.


DASK'ın gösterdiği gelişim hakkında bilgi verir misiniz?


İdris Serdar: ZDS 17 Ağustos Marmara depreminden sonra devlet tarafından kuruldu. 27...