24 / 04 / 2024

Türkiyede ev sahipliği oranı

Türkiyede ev sahipliği oranı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 yılına ilişkin Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Türkiye'de yaşayan vatandaşların yüzde 57.8'i kendi konutunda yaşıyor.

Türkiye'de ev sahibi olmak isteyenlerin sayısı artıyor!

Bireylerin yüzde 60,4'ü oturduğu evin sahibiyken, istatistiklere göre, Türkiye'de 5 milyon aile ev sahibi olmak istiyor...

Yüksek faiz oranı ve artan fiyatlar ev sahipliği oranını düşürdü!

Milyonlarca vatandaşın ortak sorunu konut fiyatları ve kiralar olmaya devam ediyor. Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranları sebebiyle ihtiyacı olan kesim konuta ulaşamıyor, konut sahipliği oranı düşüyor. 

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Almanya'da konut krizi sorunu büyüyor. Konut ve kira fiyatlarının yüksek seviyelere ulaştığı Almanya'daki halkın ev sahipliği azalırken, altın gibi kıymetli varlıkların da alımlarında gerileme oldu. Peki Almanlar paraları ne yapıyor? 

60 sene önce tesadüfen keşfedilen Derinkuyu Yeraltı Şehri 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış!

Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kapadokya bölgesinde bulunan, Nevşehir’e 30 km uzaklıkta bulunan Derinkuyu ilçesinde, Bizans döneminde yaklaşık 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış. Görenleri büyüleyen şehrin ortaya çıkışı ise sadece bir tesadüften ibaret.

Türkiye'de ev sahipliği oranı düşüyor!

Türkiye'de inşa edilen konut sayısında yaşanan artışlara rağmen kendi evlerinde oturanların oranları düşüyor. İşte Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan'ın konu ile ilgili açıklamaları...

Gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı geriliyor!

Avrupa İstatistik Ofisi verilerinden derlenen bilgilere göre Refah ve gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı düşüyor. 

TPAO, Adıyaman'da depremzedeler için konteyner kent inşa ediyor ve yemek dağıtıyor!

Adıyaman, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilendi ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından 2.230 aileye ev sahipliği yapacak bir konteyner kent inşa ediliyor.

Deprem bölgesi için kağıt masura ev tasarlandı! Maliyeti 110 bin TL civarında!

ODTÜ Acil Tasarım Stüdyosu, Pritzker ödüllü Japon Mimar Shigeru Ban işbirliğiyle deprem bölgesinde kullanılmak üzere, özel tasarım “kâğıt masura” ev tasarladı.

Türkiye'deki konut sahipliği oranı yüzde 55,5’e geriledi! En yüksek düşüş orta gelir grubunda!

BETAM'ın araştırmasına göre, Türkiye'de 2010’da yüzde 59 olan konut sahipliği oranı 2021'de yüzde 55,5’e düştü. İşte ayrıntılar...

Yatırımcılar konuta akın etti, ev sahipliği oranı düştü! Sektörü neler bekliyor? 

Türkiye'de 2014-2020 yılları arasında 5 milyon 331 adet konut üretilip piyasa sunuldu ancak konut sahipliği oranı da yüzde 3,3 geriledi ve 57,8 olarak gerçekleşti. Sektör temsilcileri, üretilen konutların yatırımcılar tarafından alındığını belirtti...

Ev sahipliği oranı düşüyor mu? Konutta mülkiyet durumu 2021'de ne oldu?

Ev fiyatları hızla yükselirken, konut sahipliği oranındaki gerileme de sürüyor. 2014 yılında yüzde 61,1 olan konut sahipliği, 2021 yılında yüzde 57,5'e kadar düştü...

Ev kiraları işçilerin ücretleriyle yarışıyor!

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Diyarbakır Şubeleri yaptığı açıklamada, "Market harcamaları bir önceki yıla göre iki katından fazla artmıştır. Elektrik faturaları tam bir soyguna dönüşmüştür. Ev kiraları işçilerin ücretleri ile yarışır seviyeye gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Dilan Çiçek Deniz 50 bin TL'ye kütük ev kiraladı!

Oyuncu Dilan Çiçek Deniz kütük ev kiraladı. Güzel oyuncu kütük ev için 50 bin TL ödedi.

Türkiye'de konut sahipliği azalıyor mu?

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre her 2 kiracıdan birisi hayatı boyunca konut sahibi olamayacağını düşünüyor. Türkiye’de ise konut sahibi olma umudunun yükselmesi bir yana, mevcut konut sahipliği oranın da günden güne azalma yaşanıyor.

Türkiyede ev sahipliği oranı Haberi

Türkiyede ev sahipliği oranı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 yılına ilişkin Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçları belli oldu. Milliyet'te yer alan habere göre; söz konusu raporda ev sahipliği ve kirada oturan vatandaşlara yönelik veriler de yer aldı. 

Rapora göre; 2020'de konut sahip oranlığı önceki yıla oranla 1 puan azalarak yüzde 57.8'e düştü. Kirada oturanların oranı yüzde 26.2, lojmanda oturanların oranı yüzde 1.2 olurken, kendi evinde oturmayıp kira ödemeyenlerin oranı ise yüzde 14.7 olarak hesaplandı. 

Diğer detaylara göre de maliklerin yüzde 36.7’si konutunda, izolasyondan dolayı ısınma sorunu, yüzde 34.7’si sızdıran çatı, nemli duvarlar, çürümüş pencere çerçeveleri ve benzeri problemlerle karlışılaşırken yüzde 22.6’sı trafik veya çevresel sorunlar yaşadı. 2020'de bir önceki yıla oranla ev alma ve ev masrafları dışında borç veya taksit ödemeleri 12.8...