25 / 04 / 2024

türkiyede gemi üretimi

türkiyede gemi üretimi

1968 yılında İstanbul'da, 140 milyon lira sarf edilerek bir tersane kurulacakmış. Yurtiçi gemi talebini karşılamak üzere, kamu ve özel sektörün katılımı ile meydana gelecek olan tersanenin yıllık üretimi 75 bin gros ton olacakmış.

Mercedes-Benz Türk, 350 bininci kamyonunun üretimini gerçekleştirdi

Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası 350 bininci kamyonunu banttan indirdiğini açıkladı. Türkiye’de üretimi yapılan her 10 kamyondan 6’sına imza atan Mercedes fabrikası, çatı şirketi Daimler Truck’ın dünyadaki en önemli üretim tesislerinden biri konumunda yer almaktadır. İşte haberin ayrıntıl

Türkiye’de dört ilde 20 milyar liralık yatırım hamlesi

Fotovoltaik güneş paneli, hibrit otomobil, batarya üretimi tesisleri ile daha önce Türkiye'de üretimi olmayan bulaşık makinesi kapsülü, maleik anhidrit üretim tesisleri için İzmir, Sakarya, Adana, Kocaeli’nde gerçekleşen yatırımlar, proje bazlı devlet yardımı alacak.

3 bin tohum çiftçilere dağıtılacak! Topraktan çıkan ürün herkesi sevindirdi, kalitesi müthiş

Türkiye'de üretimi en çok yapılan ürünler arasında yer alan patatesin hasadı devam ediyor. Karaman'da özellikle cipslik olarak çıkan patatesin tohumlarından 3 bini gelecek yıl ekim yapacak çiftçilere dağıtılacak.

Süt üretimi düştü, tavuk üretimi arttı!

TÜİK, süt ve süt ürünleri üretimi ağustos verilerini paylaştı. Verilere göre; süt üretimi düştü, tavuk üretimi arttı!

Tofaş, Ford ve Toyota üretimi durdurdu! Otomobil devleri resmen açıkladı!

Tofaş ve Ford Türkiye, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) dikkatleri çeken bir açıklamada bulundu. Tofaş ve Ford Türkiye'de üretimi durduruyor mu? İşte merak edilen o açıklamalar... 

TÜİK sanayi üretimi ve perakende satış verilerini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; perakende satış hacmi, mayısta bir önceki aya göre yüzde 1,9, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 20,8 arttı. Kurumun açıkladığı verilere göre sanayi üretimi, mayısta aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 9,1 arttı.

Ford'dan kritik Türkiye kararı!

Ford, otomotiv sektörünün elektriğe evrilmesiyle beraber Türkiye’de batarya fabrikası kurma kararı aldığını açıkladı. Fabrikada Türkiye'de üretimi gerçekleştirilen ticari araçlar için batarya üretimi yapılacak.

Almanya'da Mart ayında inşaat üretimi yüzde 1,8 arttı!

Almanya'da Mart ayında tüketim malları üretimi yüzde 7,5 düşerken sanayi dışında inşaatta bir önceki aya göre yüzde 1,8 artış görüldü.

Almanya'da Şubat ayında inşaat üretimi yüzde 1 azaldı!

Almanya'da Şubat ayında tüketim malları üretimi yüzde 1,8 artarken, sanayi dışında, inşaatta bir önceki aya göre yüzde 1 azalış görüldü.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Türk gayrimenkul projelerinde küresel rekabet önem kazandı!

Sanayide geniş bir coğrafyada çok iyi 'üretim' markasıyız. Made in Turkey artık en gelişmiş pazarlarda tercih sebebi. Bu yüzden büyük markalar Türkiye'de üretimi tercih ediyor. Son yıllarda kendi markalarımızla da dünyaya yayılıyoruz.

Tübitak ilk yerli rüzgar türbinini Temmuz'da açacak!

TÜBİTAK öncülüğünde hazırlanan ilk yerli rüzgar türbini elektrik üretimi için gün sayıyor. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Tunaboylu, “Projenin ikinci aşamasında 2,5 megavat versiyonu üretilecek” dedi.

türkiyede gemi üretimi Haberi

türkiyede gemi üretimi



1968 yılında İstanbul'da 140 milyon lira sarf edilerek bir tersane kurulacak


ANKARA, (HA) - Yurtiçi gemi talebini karşılamak üzere İstanbul'da, yıllık üretimi 75 bin gros tonluk olan bir tersane kurulacaktır. Tersane, kamu ve özel sektörün katılımı ile meydana gelecek bir ortaklık tarafından gerçekleşecektir.

  

  İlgililerden alınan bilgiye göre, İstanbul'da kurulacak tersane 1958 yılı içinde faaliyete geçecek ve 10 - 15 ibn gros tonluk 3 gemi inşa edilebilecektir. Ayrıca, 1000 - 3500 gros tondan küçük olmak üzere 18 adet gemi daha inşa edilmesi planlanmıştır. Bütün bu gemiler için kamu sektörü tarafından 85 milyon lira yatırım yapılacaktır. Geri kalan yatırımın ise özel...