23 / 04 / 2024

türkiyede Hidroelektrik santralleri

türkiyede Hidroelektrik santralleri

Türkiye' nin 216 milyon kilovatsaat olan hidroelektirik potansiyelininin yüzde 33' ünün değerlendirilebildiği tespitini yapan TBMM, HES ' lerin olumlu ve olumsuz yönlerini tek tek sıraladı...

Türkiye'de 534 hidroelektrik santrali yapılacak!

Türkiye'de 59 ilde 478 HES (hidroelektrik santrali) var, 61 ile 534 HES daha yapılması planlanıyor, planlananların gerçekleşmesi durumunda 71 ilde bin 12 HES'le karşılaşacağız. Planlanan HES'lerin 160'ı inşaat aşamasında...

Sivas Ahiköy 1 ve 2 hidroelektrik santralleri özelleştirme kapsamına alındı!

Sivas'ın Divriği ilçesinde yer alan Ahiköy I ve Ahiköy II hidroelektrik santralleri (HES) özelleştirme kapsam ve programına alındı.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Gayrimenkul özelleştirmelerine yoğunlaştık!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, gazetecilerle sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Ağbal, hidroelektrik santralleri ve liman ve gayrimenkul özelleştirmeleri uygulamalarına yoğunlaştıklarını belirtti.

EÜAŞ'a ait 5 hidroelektrik santrali için özelleştirme ihalesi!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne hidroelektrik santralleri özelleştiriliyor.

HES'ler de Türkiye Varlık Fonu'na devrediliyor!

Gözde kamu şirketlerinin ardından, Elektrik Üretim AŞ'ye ait toplamda 1.000 MW'lık hidroelektrik santralleri Türkiye Varlık Fonu'na devredildi.

ÖİB, 5 hidroelektrik santralini özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş. Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne Hidroelektrik Santralleri'nin işletme hakkını devrediyor. Özelleştirme ihalesi 24 Mart 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik Santralleri özelleştirildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik Santralleri'ni özelleştirdi. Santrallerin, ihaleye 324 milyon 100 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Bereket Enerji Üretim A.Ş.ye verilmesine karar verildi.

Türkiye'de Hes projeleri devam edecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "HES'ler Türkiye'de elektriğin sigortasıdır. Baraj ve hidroelektrik santralleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Antalya, Tokat ve Van'da acele kamulaştırma kararı!

Antalya ve Tokat illerinde tesis edilecek hidroelektrik santralleri ile Van ilinde tesis edilecek enerji nakil hattının yapımı amacıyla bazı taşınmazların tapuda hazine adına tescil edilmek üzere acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'

Doğançay Hidroelektrik Santralleri açıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans sistemi ile bağlandığı Doğançay Hidroelektrik Santralleri açılış törenine katıldı.

Doğankent, Kürtün ve Torul santralleri özelleştiriliyor!

Doğankent, Kürtün ve Torul hidroelektrik santralleri ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi, 1 milyar 225 milyon 100 bin lira ile Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali özelleştirilecek!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali, Tortum Hidroelektrik Santrali, Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik Santralleri özelleştirilecek.

türkiyede Hidroelektrik santralleri Haberi

türkiyede Hidroelektrik santralleri

TBMM, Türkiye'de tartışma konularının başında gelen hidroelektrik santrallerini (HES) mercek altına aldı. Türkiye'nin 216 milyon kilovatsaat olan hidroelektirik potansiyelininin yüzde 33'ünün değerlendirilebildiği tespitini yapan TBMM, HES'lerin olumlu ve olumsuz yönlerini tek tek sıraladı. Raporda, "Türkiye'de yerli kaynaklara dayalı enerji üretim programı kapsamında 2014-2018 yılları arasında 10.000 MW'lık ilave hidrolik kapasitenin devreye alınması hedeflenmektedir" denildi. 


TBMM Araştırma Merkezi Başkanlığı tarafından geçen hafta hazırlanan HES raporuna göre, inşaat ve planlama aşamasında olan HES'lerin büyük çoğunluğunun özel sektör projesi olduğu vurgulandı. 


Raporda, önümüzdeki on yıl içerisinde hidroelektrik potansiyelinin tamamının kullanılır hale gelmesi için yıllık 3.000 MW'lık ilave hidroelektrik yatırım yapılması ve yılda yaklaşık 6 milyar dolarlık finansman temin edilmesi gerektiğine dikkat çekildi. HES'lerin iklim ve coğrafi koşulları nedeniyle Orta ve Doğu Karadeniz bölgeleri ile...