26 / 04 / 2024

Türkiyede ilk havaray sistemi

Türkiyede ilk havaray sistemi

2000 yılında trafik karmaşasına çareler arayan Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi'ninde katkısıyla hazırladığı Havaray Projesi'yle Türkiye'nin ilk havaray sistemini Beşiktaş, Etiler ve Boğaziçi Üniversitesi güzergahında gerçekleştirecekmiş.

Peugeot açıkladı! Peugeot satışlarında Türkiye ilk 10'a girdi!

Peugeot 2023'te dünya çapında satışlarını 1.1 milyona çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye, satılan araç sayısı bakımından ilk 10'da yer aldığı kaydedildi. 

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

Türkiye ilk 3 ayda en çok hangi ülkelere ihracat yaptı?

Türkiye İhracatçılar Meclisi, (TİM) Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülkeleri listeledi. Elde edilen bilgiler kapsamında, Türkiye'nin ilk çeyrekte ülkeler bazında yaptığı ihracat 54.3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım 4.9 milyar dolarla Almanya'ya gerçekleştirildi.

Türiye'den altın rekoru! Altın alımlarında Türkiye ilk sırada

Merkez bankalarının altın alımları 2022 yılı içinde 9 ayda 673 tonla 55 yılın zirvesini gördü. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bu dönemde 94,7 tonluk alımla ilk sırada yer alıyor.

Avrupalılar kış için ülkeleri terk ediyor! Türkiye ilk tercihleri olacak!

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan kriz nedeniyle artan enerji fiyatları Avrupalıları kış turizmine itiyor… Türkiye’nin Avrupalılar için ilk tercih olması bekleniyor.

Türkiye ilk milli sondajında tarihindeki en büyük doğal gaz keşfini yaptı!

Türkiye, Karadeniz'de gerçekleştirdiği ilk milli sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz keşfetti.

Türkiye İhracat Merkezi ilk yurt dışı ofisini KKTC’de açtı!

TİM ilk yurt dışı ofisini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) açtı. KTSO Başkanı Candan Avunduk, TİM’in, KKTC ihracatının artırılması açısından da büyük bir milat ve şans olacağını düşünüyoruz” dedi...

Kartal'a havaray müjdesi!

AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Ebubekir Taşyürek, "Türkiye’nin ilk Havaray projesi Kartal’da hayata geçirilecek. 16 kilometre uzunluktaki proje Kartal Merkez, Spor Caddesi, Sanayi Caddesi, Kartal Metrosu, Uğur Mumcu durakları şeklinde tasarladık" dedi...

İstanbul’un ilk havarayı yeniden ihaleye çıkacak!

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı projesi iki ayrı proje ile çakıştığı için revize edilip tekrar ihaleye çıkacak. En düşük teklifi veren Alarko Holding, konu ile ilgili açıklama yaptı.

İstanbul’un ilk havaray ihalesinde 4 firma devre dışı kaldı!

İstanbul’un ilk havaray ihalesi gerçekleşti. 12 Ocak'ta gerçekleşen Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı'nın ihalesine 7 firma katıldı. İtirazlar sonucunda toplam 4 firma devre dışı kaldı.

Kocaeli SEKA Kağıt Müzesi açıldı!

SEKA Kağıt Fabrikası, ilk kurulduğu günden tam 80 yıl sonra bu kez Türkiye’nin hafızası niteliğinde SEKA Kağıt Müzesi olarak kapılarını yeniden açtı

Avrasya Tüneli'nde çalışmalar tamam!

İstanbul trafiğini rahatlatacak Avrasya Tüneli'nin asfalt çalışmaları tamamlandı. 20 Aralık'ta açılışı yapılacak tünelden ilk geçişi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi makam aracıyla yapacak.

Türkiyede ilk havaray sistemi Haberi

Türkiyede ilk havaray sistemi



Hava treni yolda 


Türkiye'nin ilk havaray sistemi Beşiktaş, Etiler, Boğaziçi Üniversitesi güzergahında gerçekleştirilecek


Trafik karmaşasına çareler aranırken yeni yeni projeler de ortaya çıkıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Beşiktaş Belediyesi'nin katkısıyla hazırlanan Havaray Projesi, aynı zamanda toplu ulaşımda konfor sağlamayı da amaçlıyor.


Bu sistemde tren vagonları, viyadükler üzerindeki beton kanal veya tek çelik ray üzerinde hızla yol alıyor. Proje gerçekleşirse örnekleri Japonya gibi gelişmiş ülkelerde görülen bu uzay çağı modeli İstanbul trafiğine büyük bir rahatlama getirecek.


Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna sadece Beşiktaş-Etiler hattında değil, Anadolu Yakası'nda oluşturulacak raylı sistemlerin aktarma istasyonları arasında da Havaray sistemleri kurularak, entegrasyonunun sağlanacağını söyledi. Kemal DİYARBEKİR


Hürriyet...