25 / 04 / 2024

türkiyede kentsel dönüşüm ne durumda

türkiyede kentsel dönüşüm ne durumda

Kentsel dönüşüm faaliyetlerine ilişkin olarak resmi verileri ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı açıklıyor. bakanlığın açıkladığı bilgilere göre 20 yılda 7 milyon bina kentsel dönüşümle yenilenecek ve yaklaşık maliyeti 900 milyar lira olacak.

Aziz Ayyıldız: Önce yaşlı binalar dönüştürülmeli!

TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı A. Aziz Ayyıldız, Kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Ayyıldız, Kentsel Dönüşümün son dönemde çok fazla hızlandığına dikkat çekti.

Kentsel dönüşümde yol haritası belirlendi!

"Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı" geçen hafta gerçekleştirildi. Açılış konuşmasında yatay yapılara geçme zamanı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan akıllı kentlere dikkat çekti. Sektörün patronları ise piyasalara umut verdi...

Türkiye’de kentsel dönüşümle yapı stoğu yenilenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Türkiye’de kentsel dönüşümle, yapı stoğunu yenilemeyi, doğal afetlere karşı dayanıklı yaşam alanları geliştirmeyi hedeflediklerine dikkat çekti.

İstanbul doğru dönüştürülmeden metrakere fiyatları batıya yaklaşmamalı!

İstanbul’u doğru dönüştürmeden metrakere fiyatlarını batıya yaklaştırmanın mümkün olmadığını söyleyen Şehir Plancısı Hüseyin Oflaz, “Bugün Londra’da metrakare fiyatı 25 bin, New York’ta 15 bin dolar İstanbul ise 3 bin dolar” dedi.

Türkiye'de 91 bin 213 binada riskli yapı tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Kentsel dönüşüm hamlesiyle bugüne kadar 265 bin 684 konut ve 41 bin 652 iş yeri olmak üzere toplam 307 bin 336 bağımsız bölüm içeren 91 bin 213 binada riskli yapı tespiti yapılmıştır." dedi.

Türkiye'de 54 ilde toplam 275 alan riskli ilan edildi!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği (KENTDER) Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, Türkiye genelinde 54 ilde toplamda 275 alanın Bakanlar Kurulu kararı ile "afet riskli alan" ilan edildiğine dikkati çekerek fırsatçılara karşı uyardı.

Türkiye'de kentsel dönüşüm için 880 milyar TL gerekli!

6 MİLYON 700 bin konutun riskli ilân edilerek 20 yılda dönüştürülmesinin hedeflendiği Türkiye'de dönüşüm için gerekli rakam 880 milyar TL. Türkiye'nin bu hedef için her yıl 334 bin konutu dönüştürmesi gerekiyor.

Kentsel dönüşümde yeni modeller geliştirilmeli!

Epos Gayrimenkul Danışmanlık ve Değerleme Kurucu ve Yönetici Ortağı Neşecan Çekici, "Kamu ve yatırımcıların kentsel dönüşümde uygulanabilecek yeni yaklaşımlar ve modeller geliştirmesi gerekiyor" dedi.

Türkiye'de 7 milyon civarı problemli bina var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bir otelde, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneğince (İMSİAD) düzenlenen toplantıya katıldı.

Kentsel dönüşümde özel sektör teşvik edilmeli!

52 yıllık inşaat mühendisi ve müteahhidi Muharrem Balat’a, kentsel dönüşümde izlenmesi gereken yöntemin özel sektörün teşviklerle bu işin içerisine çekilerek, sürecin doğru yönetilmesi olduğunu ifade etti.

Ziya Yılmaz: Türkiye’yi yeniden inşa etmek gerekiyor!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Nüfusun yüzde 60’ı depreme dayanıksız yapılarda yaşıyor. Başta büyükşehirler olmak üzere bütün Türkiye’yi yeniden inşa etmek gerekiyor." dedi.

Türkiye'de 20 milyon konut depreme dayanıksız!

Topraklarının yüzde 66'sı birinci ve ikinci derece deprem riski altında bulunan Türkiye'de yaklaşık 20 milyon konut ve kamu binasının orta dereceli bir depremde yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirtildi.

Kentsel dönüşümde yeni model: Bina tamamlama sigortası ve sigortalı kentsel dönüşüm devreye giriyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrası kentsel dönüşümün önemi bir kez daha anlaşıldı. Ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Belediyeler tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında İstanbul Şişli Belediyesi, yeni bir model geliştirdi. İşte ayrıntıla

Diyarbakır Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 96 aileye anahtar teslimi yapıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde 96 aileyle anlaşma yapıldı.

Kütahya'da yürütülen kentsel dönüşüm uygulamaları TBMM'de!

Kütahya'da yürütülen kentsel dönüşüm uygulamaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Osmangazi Soğanlı'daki kentsel dönüşüm projesi TBMM gündeminde!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinin Soğanlı Mahallesi'nde yürütülen kentsel dönüşüm projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kentsel dönüşüm 81 ilde yaygınlaştırılmalı!

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında ülke genelinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları yeniden gündem oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum; kentsel dönüşümün 81 ile yaygınlaştırılması gerektiğini dile getirerek, dönüşüm çalışmalarının önemine vurgu yaptı.

Sözde 'kentsel dönüşüm mahkemesi'ne operasyon!

İStanbul'da faaliyet gösteren bir suç örgütü, özellikle kentsel dönüşüm projelerinde yaşanan anlaşmazlıklarda arabuluculuk yapıyordu. Şikayetler üzerine düzenlenen operasyonda, sözde kentsel dönüşüm mahkemesi çetesindeki 50 kişiden 30'u gözaltına alındı...

Adana Sinanpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları yeniden başladı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Gülsüm Erdem Emen ile yaptığı söyleşide Adana'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Zeydan Karalar, Sinanpaşa Mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmalarının TOKİ iş birliği ile yeniden başladığını ifade etti...

Adana'daki kentsel dönüşüm projeleri mecliste!

Ülke genelinde ve Adana ilinde yürütülen kentsel dönüşüm projeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Şevkin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Kızılcahamam'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! 

Ankara Kızılcahamam'da belediye tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli yapıların yıkımı devam ediyor. 

Türkiye kentsel dönüşüm ile büyük oranda afetlere hazır olur!

Kentsel dönüşümün önemine vurgu yapan AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, "Türkiye kentsel dönüşümü gerçekleştirebilirse büyük oranda afetlere hazır olur." dedi..

Sincan'da kentsel dönüşüm için acele kamulaştırma yapılacak!

Ankara'da Sincan İlçesi'nde yürütülen kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında acele kamulaştırma kararı alındı..

Kentsel dönüşüm yeni dönemde daha hızlı yürütülecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Kentsel dönüşüm bugüne kadar bir şekilde gitti. 24 Haziran’dan sonra yeni bir sistem geldi. İnşallah yeni dönemde, daha hızlı yürüyecek" dedi..

2018 kentsel dönüşümün zirve yaptığı yıl olacak!

Türkiye, kentsel dönüşüm projeleri için alt yapı çalışmalarını tamamladı. 2018, kentsel dönüşümün zirve yaptığı yıl olacak.

türkiyede kentsel dönüşüm ne durumda Haberi

türkiyede kentsel dönüşüm ne durumda

Kentsel dönüşüm devam ediyor. Ama ne müteahhitler ne arsa ya da konut sahipleri ne de kentin kendisi bu dönüşümden mutlu. Kör topal süren kentsel dönüşümde taraflar, bina bazlı dönüşüm yerine ada bazlı dönüşümün gerekliliğine işaret ederken mimari, estetik ve "yeşil" kavramlarının dönüşümün neresinde yer aldığı karmaşık. Oysa henüz çok geç olmadan nefes alınabilir bir kent yaratmak mümkün. 



2015 inşaat sektörü için inişli çıkışlı bir yıl oldu. Seçim için ertelenen planlar fiyat spekülasyonuna yol açarken, seçimden sonra beklenen talep artışı da gelmedi. Kurlardaki yükseliş özellikle döviz kredisi kullanan müteahhitlerin maliyetlerini artırırken, yaşanan sıkıntı yabancıya konut satışı ile aşılmaya çalışıldı. Bu yıl ise yeni bir seçimin beklenmemesi ve siyasi belirsizlik ortamının yaşanmayacağı varsayımı, beklentileri pozitife çevirmişti. Ancak sene başından beri artarak...