26 / 04 / 2024

türkiyede satılan konut sayısı

türkiyede satılan konut sayısı

2005 yılında inşaat sektörü 19.7 büyüme oranıyla rekor kırmış. Satılan konut sayısı 1.3 milyon, yapı ruhsatı alan konut sayısı 511 bin olmuş. Yapı ruhsatı alan daire sayısı 2004 yılına göre yüzde 55 artmış.

Türkiye'de satılan konut sayısı Şubat 2015!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ay açıklanan veriler kapsamında Türkiye'de en çok konut satışının gerçekleştiği ve en az konut satışının gerçekleştiği illere yer veriliyor. İşte Türkiye'de satılan konut sayısı Şubat 2015..

Türkiye'de 10 ayda 105 konut satıldı!

Türkiye genelindeki konut satışları ocak-ekim döneminde 1 milyona yaklaştı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, bu yılın 10 aylık dönemi konut satışları açısından verimli geçti.

Türkiye'de dakikada 2 konut satıldı!

Türkiye genelindeki konut satışları ocak - ekim döneminde 1 milyona yaklaştı. Buna göre günde ortalama 3 bin 90, saatte 129, dakikada 2 konut el değiştirdi.

Satılan her 10 konuttan 4’ü banka kredili!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde geçen ay 115 bin 786 konut satışı gerçekleştirildi.

Türkiye'de temmuzda 85 bin 101 konut satıldı!

Türkiye genelinde temmuzda 85 bin 101 konut satıldı. Geçen ay satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 8,4, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 20,2 düştü.

Markalı emlakçılık altın çağını yaşıyor!

Gayrimenkul pazarındaki muazzam büyüme markalı emlak şirketlerini harekete geçirdi. Pazarın öncü markaları, Türkiye genelinde franchising sistemiyle yeni şubeler açıyor. Siz de düşük yatırım bedelleriyle markalı emlakçı olabilirsiniz...

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

Türkiye'nin en çok ve en az konut satılan illeri belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilerine göre, Kasım 2023'te satışlar yüzde 20.6 gerileyerek 93 bin 514 oldu. Peki, en çok konut satılan iller hangisi oldu?

O ilde sıfır konuta ilgi azaldı! Konut satışları 30,4 düştü!

Bilecik ilinde, 2023 Ekim ayında gerçekleşen konut satışı geçen senenin aynı ayına göre yüzde 30,4 düştü. Kentte satılan konutlarda yalnızca 77 adedi ilk el satış oldu.

Yabancılara en çok konut satılan 10 il!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre yabancılara ekim ayında 2 bin 535 konut satışı gerçekleşti. İşte yabancılara en çok konut satılan 10 il...

Ekim ayında en çok konut satılan iller peş peşe sıralandı! İstanbul yine zirvede...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ekim ayı konut satış verilerini açıkladı. Bu kapsamda ülke genelinde en çok konut satılan iller merak konusu oldu. Peki, Türkiye'de Ekim ayında en çok konut hangi illerde satıldı?

Eylül'de satılan konut sayısı yüzde 22,9 geriledi! Konut satışları neden düşüyor? 

Türkiye'de konut satışları son üç aydır düşüyor. Geçen Cuma açıklanan verilere göre Eylül ayında satılan konut sayısı, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 22,9 geriledi ve 113 bin 402 oldu. Peki konut satışları neden düşüyor? İşte konut satışlarıyla ilgili merak edilenler...

A101’de satılan Arzum Okka Minio Jet Türk Kahvesi Makinesi ne kadar? A101 indirimli fiyat listesi…

Bol köpüklü bir Türk kahvesi pişirmek için ihtiyacınız olan tek şey A101’de satılan Arzum Okka Minio Jet Türk Kahvesi Makinesi. A101 indirimli fiyat listesi 31 Ağustos 2022…

Konut satışlarında dinamit patladı! Satışlar dip yaptı! Yüzde 37 azaldı

Türkiye genelinde temmuz ayında 93 bin 902 konut satışı gerçekleştirildi. Temmuz ayında satılan konut sayısı, aylık olarak baz alındığında % 37, 6, geçen yılın temmuz ayına kıyas ile % 12, 9 azalım gösterdi. İşte detaylar…

Türkiye’de peynir ekmek gibi satılan Fiat Egea’ya zam üstüne zam! İşte Fiat Egea 3 Ağustos 2022 fiyat listesi

Türkiye’de en çok satılan markalardan biri olduğu bilinen Fiat Egea fiyatları, ağustos ayına özel olarak yeniden revize edildi. İşte, Fiat Egea 3 Ağustos 2022 güncel fiyat listesi

Elektrikli arabaların fiyatında değişiklik! Türkiye’de satılan elektrikli araç fiyatları!

Elektrikli araçlar, benzin fiyatlarına gelen zamlardan sonra daha çok tercih edilmeye başlandı. İşte Türkiye’de satılan elektrikli araç fiyatları!

Türkiye’de hangi elektrikli otomobiller var? Satılan elektrikli otomobiller hangileridir?

Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller merak ediliyor. İşte Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller!

Türkiye'de 6 ayda satılan konut sayısı açıklandı! İşte Hazine'nin tapu harcından elde ettiği gelir

Konut fiyatlarının arttığı son 6 aylık periyotta Türkiye'de 1,5 milyondan fazla gayrimenkulün satış işlemi yapıldı. Hazine'nin söz konusu satışlardan elde ettiği tapu harcı geliri yaklaşık 18,5 milyar lira oldu.

Türkiye’de satılan en ucuz sıfır otomobiller belli oldu! 400 bin liranın altında sadece birkaç model kaldı

Sıfır otomobil almak isteyenler için markalar yeni fiyat listelerini açıkladı. İşte Türkiye’de satılan en uygun fiyattaki sıfır otomobiller…

türkiyede satılan konut sayısı Haberi

türkiyede satılan konut sayısı



1.3 milyon konut satıldı, 511 bini için izin alındı


Geçtiğimiz yıl inşaat sektörü 19.7 büyüme oranıyla rekor kırarken, satılan konut sayısı 1.3 milyon, yapı ruhsatı alan konut sayısı 511 bin oldu. Yapı ruhsatı alan daire sayısı bir önceki yıla göre yüzde 55 arttı. 


    Türkiye genelinde 1 milyon 362 bin gayrimenkulün satıldığı 2005'te yapı ruhsatı verilen bina sayısı 106 bin 664, daire sayısı ise 511 bin 236 oldu. Yani satılan konutların yaklaşık üçte biri kadar da yeni konutun inşaatına başlandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in açıkladığı 2005'in yapı izin istatistiklerine göre 2005 yılında 2004'e göre yapı ruhsatı verilen bina sayısında...