25 / 04 / 2024

Türkiyede Suriyeliler raporu

Türkiyede Suriyeliler raporu

Ombudsmanlık'ın hazırladığı Suriyeliler” başlıklı özel raporda, savaş bitse bile Suriyelilerin dönmelerinin zor olacağına dikkat çekildi. Raporda, Suriyelilere TOKİ’nin ucuz konut inşa etmesi önerildi...

JPMorgan devalüasyona ihtiyaç olmadığına işaret etti: Türk lirası ucuz!

Yatırım bankası JPMorgan’dan Türk lirası raporu: Zaten ucuz olan lirada ilave devalüasyona gerek bulunmuyor. Yetkililer rezerv kaybetmeden döviz kurunu istikrarlı tutabilir.

Deprem Araştırma Komisyonu raporu TBMM’de onaylandı!

İzmir depreminin ardından kurulan Deprem Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı rapor Ekim’de Meclis Genel Kurulunda görüşüldü ve onaylandı. Rapora ilişkin Doç.Dr. Bülent Özmen “Şimdiye kadar yayınlanmış olan raporların en detaylısı ve en kapsamlısı olduğu görülmektedir. Raporda 268 öneri mevcut” dedi.

Türkiye'nin riskli yapı stoku TBMM gündeminde!

TBMM Genel Kurulunda, Depreme Karşı Alınabilecek Önlemlerin ve Depremlerin Zararlarının En Aza İndirilmesi İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonunun Raporu gündeme alındı. 

AFAD'ın sayılarla Türkiye felaket raporu!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD),"Türkiye'de Afet Yönetimi ve Doğa Kaynaklı Afet İstatistikleri" raporunu hazırlandı. Rapora göre,Türkiye'de 1900-2017 yılları arasındaki 210 depremde 86 bin 802 kişi yaşamını yitirdi, 597 bin 865 konut ağır hasar gördü.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Gelibolu Belediyesi'nin 2017 bütçesi 48 milyon TL!

Gelibolu Belediye Meclisinin Kasım ayı olağan toplantısının üçünçü oturumunda 2017 Mali Yılı Bütçesi, Plan ve Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda 48 milyon lira olarak kabul edildi. Meclis, 2017 mali yılı tarifelerine de ortalama yüzde 10 artış oranında zam yaptı.

Polatlı, Ayaş ve Yenimahalle belediyelerinin bütçeleri onaylandı!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, ilçe belediyelerinin 2017 Mali Yılı bütçelerini görüşmeye devam ediyor. Polatlı ve Yenimahalle belediyelerine ait bütçe komisyon raporları oy birliğiyle, Ayaş Belediyesi’nin Bütçe Komisyon Raporu da oy çokluğuyla kabul edildi.

Moody's'ten Türkiye ekonomisi raporu!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s'in Türkiye ekonomisini değerlendirdiği raporda, erken genel seçim kararının Türkiye'nin kredi notu açısından negatif olduğu belirtildi. İşte raporda öne çıkan değerlendirmeler...

Avrasya GYO 6 aylık faaliyet raporu!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., 1 Ocak 2015 - 30 Haziran 2015 dönemine ait faaliyet raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığıyla paylaştı. İşte faaliyet raporu...

Türkiye yurtiçi taleple büyüyecek!

Meclis'e sunulan 2015 yılı Bütçe Kanun Tasarısı ve Bütçe Tahmin Raporu'na göre, gelecek yılki yüzde 4 büyümenin bütünüyle özel sekör yatırımları, stok değişimi ve tüketim artışından kaynaklanması tahmin ediliyor

TÜBİSAD’ın hazırlattığı Delloit raporuna göre e-ticaret 14 milyar’ı aştı!

Türkiyede internetten alışveriş yapan insan sayısı büyük bir hızla artıyor. Geçtiğimiz yıl, online satış pazarının ülke içindeki payı %1.3'le 14 milyar Türk lirasını buldu.

MÜSİAD, 2014 Türkiye Ekonomisi Raporu'nu açıkladı!

MÜSİAD, 2014 Türkiye Ekonomisi Raporu'nu açıkladı. Bu yıl yüzde 3.8-4 büyüme öngören MÜSİAD, cari açığın 47-50 milyar dolar; enflasyonun da yüzde 7,5-8 arasında olmasını bekliyor

Türkiyede Suriyeliler raporu Haberi

Türkiyede Suriyeliler raporu

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (Ombudsmanlık) hazırladığı “Türkiye’de Suriyeliler” başlıklı özel raporda, savaş bitse bile Suriyelilerin ülkelerine dönmelerinin zor olacağı belirtildi. Raporda, "Gerçeklerle yüzleşmek kalıcılık konusunda politikalar üretmek gerekmektedir" delindi.

Dönmeleri oldukça zor

Milliyet'te yer alan habere göre; Suriyeliler Türkiye’nin heryerinde yaşıyor. Kamplarda kalanların oranı yüzde 6.69’lara düştü. Suriyelilerin bir kısmı Türk vatandaşlığına geçti, bir kısmı çalışma ve yatırım yaparken, onlar için yarın gideceklermiş gibi politika üretmenin gerçekçi olmadığı açık. Suriye’de barışın ve huzurun tesis edilmesi hâlâ yakın ve orta gelecekte mümkün görünmüyor. Kendilerini güvende hissediyorlarsa, kazançları az da olsa bir işleri, yaşayacak ortalama mekanları ve çocuklarını gönderebildikleri okulları varsa, savaş bitse bile dönmeleri oldukça zor olacaktır.

276 bin 158 bebek doğdu

2011’den bu yana doğan toplam Suriyeli bebek sayısının resmi sayılara göre 276 bin...