28 / 03 / 2024

türkiyede turizm ne durumda

türkiyede turizm ne durumda

İstanbul'da 5 yıldızlı bir otelde fiyat ortalama 299 liraya gerilerken İzmir'de 225 liraya indi. Türk turistlerin 2015 yılında lüks otellerde konaklamak için ne kadar ödeme yaptıkları ortaya çıktı.

Türkiye ve İran arası turizm ilişkileri geliştirilecek!

Türkiye ve İran arasında iki ülke turizm ilişkilerini her alanda geliştirmeyi amaçlayan mutabakat zaptı, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mesud Sultanifer tarafından imzalandı.

Kış döneminde otellerin yüzde 65'i kapanacak!

Türkiye Turizm Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden, kış döneminde ise otellerin yüzde 65′inin kapanmasıyla binlerce çalışanın işsiz kalacağını belirtti.

Türkiye'de kayak merkezleri yeterince bilinmiyor!

Soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle beyaz kar örtüsünün kapladığı kayak merkezleri gibi kışlık turistik tesislerin bir bölümü, yılbaşı tatilinin de 4 güne çıkmasıyla yüzde 100'lük doluluk oranına ulaştı

Arap turistler kesenin ağzını açtı!

Visa Europe’un rakamlarına göre Araplar’ın Visa kartlarıyla Türkiye’de bu yaz yaptığı harcamalarda büyük artış oldu. Suudi Arabistan’lı turistler, yüzde 72’lik artışla 93.7 milyon euro harcama yaptı.

Türkiye'nin turizm ile şöhreti arttı!

Türkiye'nin turizm ile şöhreti arttı. Sahip olduğu tarihi ve de doğal güzelliği ile dikkatleri çeken Türkiye, dünyanın önde gelen dergilerinin sayfalarında yüz binlerce kişiye ulaştı.

Turistler tekstile 1,5 milyar dolar harcadı!

Bu yılın ilk yarısında Türkiye'ye gelen turistlerin giyecek ve ayakkabı harcaması 1,5 milyar doları geçti. Yerli turistler ise yurt dışındaki her 100 dolarlık harcamanın yüzde 10,5'ini hediyelik eşyaya ayırdı.

Ruslar Türkiye'den vazgeçemiyor!

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in yıl içinde Rusya Federasyonu' nda bizzat gerçekleştirdiği görüşmelerin de etkisiyle Türkiye'de, yılın ilk yarısında turizm sektörü şahlanmaya devam etti.

Rus turistler bu yıl da Türkiye'yi tercih etti!

Ruslar, son yıllarda olduğu gibi bu yılda tatil için en çok Türkiye'yi tercih etti. Dokuz aylık dönemde 3 milyon Rus Türkiye'ye tatil için gelirken, 2013 yılında elde edilen büyümenin önemli bir kısmı Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) pazarından sağlandı

Yapı kayıt belgesi nedir, ne işe yarar?

İmar barışı kapsamında bulunan yapıların bu haktan faydalanabilmesi için birtakım adımların atılması gerekir. Bu çalışmalardan biri de yapı kayıt belgesi alınmasıdır. Peki, Yapı kayıt belgesi nedir, ne işe yarar? İşte detaylar...

Zam gelmeden yenileyin! Güncel tüp fiyatları ne kadar oldu? Aygaz, İpragaz, Bizimgaz 2 Eylül 2023 fiyat listesi

Tüp fiyatlarına art arda gelen zamlarına ardından eylül ayı fiyatları araştırılmaya başlandı. Yeni zamların gelmesi beklenirken vatandaşlar şimdiden tüplerini yenilmeye başladı. Peki güncel tüp fiyatları ne kadar oldu? Aygaz, İpragaz, Bizimgaz 2 Eylül 2023 fiyat listesi.

Azad İnşaat Akaryakıt Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Azad İnşaat Akaryakıt Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Bağcılar'da 6 milyon TL sermaye bedeli ile Azad Deli tarafından kuruldu.

Kor Taahhüt Enerji Turizm Taşımacılık İthalat İhracat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kor Taahhüt Enerji Turizm Taşımacılık İthalat İhracat Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 10 milyon TL sermaye bedeli ile Kamer Günay tarafından kuruldu.

İberka İnşaat Taahhüt Ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

İberka İnşaat Taahhüt Ve Turizm Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İbrahim İnce tarafından kuruldu.

Demir fiyatlarına dev indirim geldi! Fiyatlar tek tek düştü! Demir fiyatları ne kadar? 2 Mart 2023 demir fiyat listesi

Demir fiyatlarına dün gelen indirimin ardından bugün bir indirim daha geldi. Kalın ve ince demir fiyatları tek tek düştü. Demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir fiyatı kaç lira? Güncel demir fiyatları ne kadar oldu? 2 Mart 2023 demir fiyat listesi.

Bim'de Kumtel ısıtıcı fiyatı ne kadar? 1 Mart 2023 fiyat listesi...

Bim'de çift yönlü ısıtıcı uygun fiyatlarla satışa sunuldu. Peki Bim'de Kumtel ısıtıcı fiyatı ne kadar, kaç TL? Kumtel ısıtıcı özellikleri neler? İşte 1 Mart 2023 fiyat listesi...

Bauhaus inşaat yalıtım malzemeleri ne kadar? 24 Ocak 2023 fiyat listesi…

İnşaat ve ev malzemeleri satan Bauhaus yalıtım malzemeleri de satıyor. Bauhaus’ta yalıtım malzemeleri ne kadar? İşte 24 Ocak 2023 fiyat listesi….

Mutfak tüp fiyatları ne kadar oldu? Aygaz 12 kg tüp fiyatı kaç TL? İşte 22 Ocak 2023 tüp fiyatları!

İpragaz 12 kg ev tüpü fiyatı ne kadar, Aygaz gri ev tüpü 12 kg kaç TL? İşte 22 Ocak 2023 tüp fiyatları!

Lor Peyniri 25 TL Tost Peyniri 45 TL Et ve Süt Kurumu süt ürünleri ne kadar? İşte 21 Ocak 2023 fiyat listesi…

Et ve Süt Kurumu’nda (ESK) süt ürünleri ne kadar? Piyasanın oldukça altında satış fiyatı belirleyen kurumun 21 Ocak 2023 fiyat listesi belli oldu. Lor Peyniri 25 TL, Tost Peyniri 45 TL’den satışa çıktı. İşte tüm ürünlerin fiyat listesi…

2023 tütün ikramiyesi ne kadar oldu? Tütün ikramiyesi ne zaman ödenecek?

2023 yılı tütün ikramiyesi ödemeleri ile ilgili gelişmeler sorgulanıyor. Peki, tütün ikramiyesi bu yıl ne kadar oldu? 2023 tütün ikramiyesi ne zaman ödenecek? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Delonghi ısıtıcı fiyatları ne kadar? İndirime girdi mi? 7 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Ortalama 3.500 TL fiyatla satılan Delonghi’nin HSX32F konvektör ısıtıcısı Amazon.com.tr’de indirime girdi. Peki Delonghi konvektör ısıtıcı fiyatı ne kadar? Fiyatı kaç TL’ye düştü? İşte ayrıntılar…

Osmanlı2 Yapı İnşaat Taahhüt Ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Osmanlı2 Yapı İnşaat Taahhüt Ve Turizm Limited Şirketi Pendik'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Osman Can Durmuş tarafından kuruldu.

türkiyede turizm ne durumda Haberi

türkiyede turizm ne durumda
Yapılan araştırmaya göre, en uygun fiyatlı lüks oteller İzmir ve Ankara'da bulunuyor. Bu şehirlerde 5 yıldızlı bir otelde gecelik konaklama için geçen yıl ortalama 225 lira ödendi. Fiyatlar, bir önceki yıl ile kıyaslandığında İzmir'de yüzde 9, Ankara'da yüzde 8 düşüş yaşandı. En uygun fiyatlı 4 ve 5 yıldızlı otellerin bulunduğu şehirler sıralamasındaİstanbul üçüncü sırada yer aldı. İstanbul'da da fiyatlarda düşüş yaşandı. İstanbul'daki lüks otellerde bir gecelik konaklama için 2014'te ortalama 314 lirayı gözden çıkarmak gerekirken, bu bedel 2015 yılında 299 liraya geriledi. KEMER İLK SIRADA Araştırma, hem yurt dışında hem yurt içinde hangi tatil merkezlerinde lüks otel fiyatlarının düştüğünü de belirledi. Araştırmaya göre, Türkiye'de otel fiyatları en çok Kemer'de düştü. 2014 yılına göre Kemer'deki lüks otel fiyatları yüzde 22 geriledi ve tatilciler ortalama...