24 / 04 / 2024

Türkiye\'de turizm

Türkiye\'de turizm

Sağladığı döviz girdisiyle ekonominin lokomotifi olan turizm sektörü son yıllarda önemli bir değişim yaşıyor, kuyumculardan çeyizcilere kadar birçok sektör kış mevsiminde de turistlerden para kazanıyor

TÜROB açıkladı! Türkiye'de zincir ve grup otel sayısı 67’ye kadar çıktı! 21'i ise yabancı grupların!

Otel zincir ve gruplarının Türkiye'ye turizm pazarına olan ilgisi artarak devam ediyor. Buna göre, Türkiye'de 46’sı yerli, 21’i yabancı olan zincir ve grup otellerdeki oda sayısı kapasitesi 157 bine çıktı.

Yabancılar Türkiye’de nakit harcamayı unuttu! Turizmde kart harcamaları ‘rekor’ getirdi!

Akdeniz havzasındaki yabancı turistlerin kartla yaptıkları harcamaları araştıran Visa Akdeniz Turizm Analizi'nin 2022 sonuçları açıklandı. Turistlerin kart harcamalar yüzde 43 büyürken, bu oran Türkiye'de yüzde 90'ı buldu.

Wyndham Hotels-Resorts Türkiye'de 12 yeni otel açacak!

Wyndham Hotels & Resorts EMEA Başkanı Dimitris Manikis, turizm sektörünü ve grubun Türkiye planlarını açıkladı. Wyndham Hotels & Resorts Türkiye'de 12 yeni otel açmayı planlıyor.

Hilton Türkiye'de 21 otel daha açacak!

Turizm devi Hilton, 5 sene içerisinde Türkiye’de 21 otel daha açmayı planlıyor. Hilton Worldwide Türkiye Ülke Müdürü Armin Zerunyan “Türkiye ABD’den sonra dünyaya açıldığımız ilk pazar, dolayısıyla manevi değeri çok. Ülkeye güvenimiz tam. En az 21 otel daha açacağız” diye konuştu.

Suriyeliler Türkiye'de inşaat şirketi kuruyor!

Türkiye’de ticari faaliyet gösteren Suriyeliler, Türk iş adamlarıyla ortaklık arıyor. Gayrimenkul, ithalat-ihracat, tarım, inşaat, gıda, tekstil, turizm, eğitim gibi alanlarda faaliyet gösteren Suriyeli işadamları Türkiye'de şirket kuruyor.

Four Points by Sheraton, Türkiye'de 5 yeni otel açacak!

Turizm sektöründe geçtiğimiz yıl yapılan 12.2 milyar dolarlık satın alma ile dünyanın en büyük otel zincir haline gelen Marriot International& Starwood Grubu, Türkiye’de Er Yatırım’la birlikte 5 yeni Four Points by Sheraton açmaya hazırlanıyor.

Türkiye'de teşvikli otel yatırımlarının sayısı 87'ye ulaştı!

Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, turizm sektöründe faaliyet gösteren 66 turizm şirketi beyan ettikleri toplam 586 milyon dolar gelir için istisna aldı. Verilere göre Türkiye'de teşvikli otel yatırımlarının sayısı 87'ye ulaştı.

Murat Ersoy: Türkiye'de satılık otel yok!

Türkiye Turizm Yatırımcılar Derneği Başkanı Murat Ersoy, Rusya ve diğer nedenlerden kaynaklı Türkiye’de 1300 otelin satıldığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını savundu.

Dünyadaki 300 helal otelin yarısı Türkiye’de bulunuyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Çokcevik, dünya genelinde 300’e yakın helal konseptli otel olduğunu, bunun yarısının Türkiye’de bulunduğunu söyledi.

Araplar Türkiye'de turizm yatırımlarına başladı!

Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar Fahad al Fehaid, Arap ülkelerinin Türkiye'deki turizm yatırımlarının başladığını belirterek, "Biz de Arap Turizm Örgütü olarak bu yatırımları elimizden geldiği kadar desteklemeye çalışıyoruz." dedi.

Katarlılar Türkiye'de gayrimenkul, inşaat ve turizm yatırımları yapıyor!

2005-2015 yılları arasında yaklaşık 450 milyar dolarlık yurt dışı yatırımı gerçekleştiren Katar'ın geçen yılki dış yatırımları ise 19 milyar doları buldu. Katar, Türkiye'de medyadan tekstile, bankacılık ve gayrimenkulden enerjiye kadar yatırım yapıyor.

Hilton Worldwide, Türkiye'de 5 otel açtı!

Hilton Worldwide, eylül ayından bu yana Türkiye’de dört Hilton Garden Inn ve bir Hampton by Hilton oteli açtı. Hilton’un Türkiye’nin seyahat ve turizm endüstrisine olan güveninin ve bağlılığının göstergesi.

Türkiye’de 2 bin 494 turizm tesisi satışa çıkarıldı!

Türkiye’de toplam 2 bin 494 turizm tesisi satışa çıkarılırken bunun 885’i Ege Bölgesi’nde yer aldı. Muğla ili 338 satılık tesisle Ege şampiyonu olurken, İzmir 191 tesisle Muğla’yı takip etti. ETİK Başkanı Mehmet İşler, ‘Satışlar dile getirilmiyor" dedi.

Türkiye\'de turizm Haberi

Türkiye\'de turizm



Avrupalı, Rus ve ABD'li turist sayısında durağanlık gözlenirken Arap baharıyla sürekli gündemde olan Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden gelen turist sayısı son 10 yılda adeta patlama yaptı. 2001'de 687 bin Arap turiste ev sahipliği yapan Türkiye, geçtiğimiz yıl 4 milyondan fazla Arap turisti ağırladı. Öyle ki bazı ülkelerden gelenlerin sayısı 23 kat artış gösterdi. Bu durum turizm sektörünün deniz-güneş-kum olarak adlandırılan yaz mevsimine bağımlılığını da önemli ölçüde azalttı. Arap turistlerin yüzde 70'i artık yaz ayları dışında Türkiye'yi ziyaret ediyor. Bu değişim en çok turizmcileri ve esnafı sevindiriyor.


Otellerden alışveriş merkezlerine (AVM), kuyumculardan çeyizcilere kadar birçok sektör kış mevsiminde de turistten para kazanıyor. Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, "Arap turisti iyi anlamak lazım. Araplar denizi, kumu...