25 / 04 / 2024

türkiyede yabancılarla ortak projeler

türkiyede yabancılarla ortak projeler

Yabancı yatırımcılar Türkiye'deki gayrimenkul sektörünü yakın takibe aldı. Kimi yabancılar Türk firmalarıyla ortak projelere imza atmak isterken, kimileri de yapılan projeleri pazarlamak istiyor.

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

CHP Milletvekili Gürer: 'Yabancılar konutu bıraktı, faiz peşine düştü!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada yabancılara satılan konut sayısının geçen seneye göre yüzde 46 düştüğünü yabancıların konut yerine faiz ile kazanacağı alanlara yöneldiğini dile getirdi.

Türkiye yabancıya konut satışında rekor kırıyor!

Türkiye yabancılara konut satışında 2021 yılında 50 bin konutla rekor kırdı. DEİK Yurtdışı Yatırımlar Konseyi Üyesi Selman Özgün konut satışalara yönelik açıklama yaptı.

Yabancıların Türkiye’den gayrimenkul alma sebeplerinin başında yatırım geliyor!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), AGS Global firması ile beraber yaptığı araştırmayla yabancı yatırımcıları masaya yatırdı.  

Türkiye 2020'de yabancıya konut satışında ilk 10'da!

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının ekonomik etkileri tüm sektörlerde görülse de, Türkiye yabancıya gayrimenkul satışında rekor kırdı.  

Türkiye yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi oldu! 

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye'de yabancı yatırımcıların gayrimenkul almaları hakkında açıklamalarda bulundu. Nebati, Türkiye'nin yabancı yatırımcıların gözdesi olduğunu belirtti...

Kars'ta arazi satın alan yabancılarla ilgili veriler TBMM'de!

Kars ilinde arazi satın alan yabancı gerçek ve tüzel kişilerle ilgili bazı veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenli liman! 

Küresel güçler tarafından Türkiye’ye yapılan ekonomik saldırılara rağmen Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenli liman oldu.

Erzurum'da arazi satın alan yabancılarla ilgili 6 soru!

Erzurum ilinde arazi satın alan yabancı gerçek ve tüzel kişi sayısına ve bu arazilerin yüzölçümleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Türkiye yabancıya konut satışında rekor kırdı!

Son yıllarda Türkiye'de yabancıya konut satışları yükselme kaydetmişti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK)  açıkladığı verilere göre; Nisan ayında yabancıya konut satışında rekor kırıldı. 

Türkiye yabancı gayrimenkul yatırımları için gözde ülke!

TÜİK 2019 Mart konut satış istatistiklerini değerlendiren Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasanoğlu, "Türkiye yabancı yatırımcılar için gözde bir ülke olmaya devam ediyor. Yabancılar hem oturmak hem de yatırım için ülkemizden ev almaya devam ediyor." dedi...

Yabancıya konut satışı güvenli hale getiriliyor!

Vatandaş olmak isteyen yabancılar için uygulanan, lisanslı değerleme firmalarınca hazırlanmış değerleme raporu hizmeti son düzenlemelerle tüm yabancı alımlarında hazırlanması gerekli belgeler arasında. 

Yabancıya gayrimenkul satışı için, yabancılarla gönül bağı kurulmalı!

GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) tarafından gerçekleştirilen ‘Gayrimenkul Sektöründe Turizm Yatırımları’ konulu toplantısında, Turizm sektörünün Gayrimenkul sektöründeki yeri, şu anki durumu ve gelecekte daha iyi seviyelere gelmesi için yapılması gerekenler tüm yönleri ile masaya yatırıldı

türkiyede yabancılarla ortak projeler Haberi

türkiyede yabancılarla ortak projeler

Son yıllarda Türkiye'deki gayrimenkul sektöründe yaşanan hareketlilik, yabancı yatırımcıları cezbetti. Kimi yabancılar firmalarımızla ortak proje yapmak isterken, kimileri de Türk yatırımcıların konutlarını pazarlamak istiyor. Görüşlerini aldığımız gayrimenkul firmalarının temsilcileri, yabancı taliplerle ilgili şunları söyledi:


'TEKLİFLERİ DEĞERLENDİRİYORUZ'
* Güneri İnşaat Başkan Vekili Teoman Rıza Güneri: Özellikle mortgage sisteminin Türkiye'nin gündemine girmesiyle birlikte yabancı sermayenin inşaat sektörüne ilgisi de arttı. 2009'da Afrika ülkeleri ve kuzeyimizdeki ülkelerde gayrimenkul yatırımı yapmayı planlıyoruz. Ayrıca yabancı firmalarla görüşmelerimiz sürüyor ve uygun projelerde iş ortaklığı yapabiliriz.


* Soyak Genel Müdürü Emre Çamlıbel: Yabancı yatırımcılar, ülkemizdeki potansiyelin farkında. Bu da, onları bağımsız olarak yatırım yapmaya veya Türk firmaları ile ortak projelere imza atmaya yöneltiyor. Biz de ortaklık...