16 / 04 / 2024

türkiye\'deki avm sayısı

türkiye\'deki avm sayısı

İnşaat ve proje halinde 126 yatırım bulunurken yılsonuna kadar 41 AVM'nin açılacağı Türkiye'de, aslan payını ise 17 AVM'yle İstanbul alacak

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

Deprem uzmanından Marmara depremi uyarısı! Türkiye'deki depremler domino taşı gibi sıra sıra gidiyor!

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen depremin Marmara fay hattını rahatlatmadığını belirterek, Türkiye'deki depremlerin domino taşı gibi sıra sıra gittiğini açıkladı.

Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte biri dönüşmeli! Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan kentsel dönüşüm açıklaması! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte birinin dönüşmesi gerektiğini aktararak, kentsel dönüşümün hızlandırılacağını söyledi. İşte ayrıntılar..

Türkiye’deki dolar milyoneri sayısı açıklandı! Bu rakamı görenleri dudağı uçuklayacak!

Credit Suisse'in 2023 Küresel Servet Raporu'na göre 2022'de dünyadaki milyoner sayısı azaldı. Türkiye'deki dolar milyoneri sayısı ise 61 bin kişi oldu.

Türkiye’deki AVM arzı 13,70 milyon metrekareye ulaştı!

2022 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporunda yer alan verilere göre; Türkiye’deki alışveriş merkezi arzı artarak 13,70 milyon metrekareye ulaştı. İşte detaylar...

Hilton Türkiye’de 100 otele ulaşarak tarihi rekora imza attı! Canopy by Hilton geliyor!

Hilton'dan tarihi rekor. Türkiye'deki otel sayısını 100'e ulaştırdı. Hilton, Taksim Meydanı'na birkaç adım uzaklıkta, Taksim 360'ın bir parçası olacak Canopy by Hilton İstanbul Taksim için anlaşmaya imza attı.

70 bin TL'den satılıyordu, Türkiye'deki en ucuz otomobilin şimdiki fiyatı dudak uçuklatıyor! İşte fiyat listesi

Türkiye'deki en ucuz sıfır otomobilin fiyatı dudak uçuklattı. Geçen sene 70 bin TL'den alıcı bulan Hyundai İ10'lar şu anda 257 bin TL'den satılıyor.

2024'e kadar AVM sayısının yüzde 10 artması bekleniyor!

JLL Türkiye, 2021 üçüncü çeyreğine ilişkin Türkiye’nin Makroekonomik ve Gayrimenkul Piyasası Verileri Raporu'na göre; 2024 senesine kadar AVM sayısında yüzde 10 artış yaşanması bekleniyor. 

Türkiye'deki kiralık ve satılık konut sayısı meclis gündeminde!

27 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla Türkiye'deki kiralık ve satılık konut sayısı TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Dünyadaki otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Turizm sezonu yeni otel açılış haberleriyle start aldı. Kovid-19 salgınında da turizm yatırımları durmadı. Yeni marka ve tesisler hizmete sunulurken, inşaatı devam eden projelerin sayısı da oldukça fazla...

Türkiye'deki milyarderlerin serveti 127 milyar TL arttı!

Koronavirüs salgınında Türkiye'deki dolar milyarderlerinin serveti 127 milyar TL yükseldi. Bu artış dolar bazında yüzde 39'a denk geliyor. Türkiye'deki dolar milyarderi sayısı da bir yıl içinde 23'ten 26'ya ulaştı.

Türkiye, ultra milyoner sayısı en çok gerileyen 3. ülke oldu!

Londra merkezli gayrimenkul danışmanlık firması Knight Frank tarafından yayınlanan servet raporuna göre Türkiye, yüzde 21 düşüşle ultra milyoner sayısı en çok gerileyen 3. ülke oldu.

Xiaomi,Türkiye'deki mağaza sayısını 100'ün üzerine çıkaracak!

Türkiye’deki ilk Mi Store yatırımını 2018'de gerçekleştiren Xiaomi’nin yeni mağazaları Adana ve Gebze’de hizmete açıldı. Şu ana 23 şehirde 47 Mi Store’u olan Xiaomi’nin Türkiye Ülke Müdür Yardımcısı İrfan Öztürk, 2021'de Türkiye’deki mağaza sayılarını 100’ün üzerine çıkaracaklarını belirtti. 

türkiye\'deki avm sayısı Haberi

türkiye\'deki avm sayısı

Bu yılın ilk dört ayında açılan beş alışveriş merkezinden (AVM) üçü Türkiye'nin doğusunda yeralırken yatırımlarda yine aslan payını İstanbul alacak. Geçtiğimiz yılın sonlarında yüksek kiralar ve düşen cirolar nedeniyle AVM'ler perakendecilerin `eleştiri ok'larına hedef olurken, bazı yerlerde kepenklerin kapanmasına rağmen yatırımcıların AVM hevesi geçmemiş görünüyor. Özellikle toplamda 76 AVM'nin bulunduğu ve 'AVM enflasyonu yaşanıyor' eleştirilerine maruz kalan İstanbul'a bu yıl 17 AVM birden açılacak. Geçen yıl 56 AVM'nin açıldığı Türkiye genelinde ise bu rakam krize rağmen toplamda 46 olacak.

Bu yıl aralarında Aksaray, Bitlis, Kastamonu, Manisa, Şanlıurfa ve Sivas'ın da bulunduğu şehirlerin katılımıyla Türkiye'de AVM'lerle tanışan şehirlerin sayısı da 42'ye yükseldi.

İnşaat halinde 126 yatırım var

Soysal Alışveriş Merkezleri Kataloğu 2009'a göre bu yıl faaliyette olan AVM sayısının Türkiye genelinde 223'e...