26 / 04 / 2024

türkiyedeki mega projeler

türkiyedeki mega projeler

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın ilk kez hazırladığı Kamu - Özel İşbirliği raporuna göre, 2018 yılında Avrupa’da toplam 500 milyon euro ve üzerinde değere sahip 8 büyük proje arasında birinci sırayı 3.1 milyar euro ile Çanakkale Köprüsü aldı.

Dünya çapındaki 10 büyük projeden 6'sı Türkiye'de!

Son 10 yılda dünya çapındaki 10 büyük projenin 6 tanesi Türkiye'de yapıldı diyen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, ''Çok şükür ülkenin bunu yapacak imkan ve gücü var. İstikrar olduğu zaman ülke ayağa kalkıyor ve hizmet oluyor." dedi.

Osmangazi Köprüsü yarın açılıyor!

Osmangazi Köprüsü, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın katılacağı törenle hizmete açılıyor. Sırada rekorlarla dolu diğer mega projeler var...

İbrahim Çağlar: Mega projeler kıtaları buluşturan dev adımlardır!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Üçüncü Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Körfez Geçiş Köprüsü gibi mega projelerin kıtaları buluşturan dev adımlar olarak bir bir hayata geçtiğini dile getirdi.

Türkiye, mega projelerle gelişiyor!

Türkiye’nin her karışının ulaşılabilir kılınması için, dünyanın ilgiyle takip ettiği, ileri teknoloji ve kaynak gerektiren mega projeler hayata geçiriliyor. Mega projelerle Türkiye’nin çehresi değişiyor.

Mega projeler 2016 yılında hız kazanacak!

Türk siyaset ve ekonomisinin 2016’da öncelikleri arasında AB ile yürütülen müzakereler ve enerji arz çeşitliliğini sağlamak olacak. Bu iki konu, Türkiye’nin etki alanını güçlendirmesini sağlayacak.

Mega projelerde sona doğru!

Türkiye'nin gurur kaynağı vizyon projelerinde sona yaklaşıldı. Yeni havalimanı ve 3. köprü çalışmalarında final tarihi yakın. İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün ise nisan ayında açılması planlanıyor. Avrasya Tüneli'nde de son 15 ay.

Lütfi Elvan: Yeni dönemde mega projeler tamamlanacak!

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, yeni dönemin Türkiye açısından tarihi fırsatlar sunduğunu belirterek, "Bu dönem büyük ölçekli mega projelerin tamamlandığı ve yeni projelerimizin başlatıldığı bir dönem olacaktır" dedi.

Döviz kurundaki artış mega projeleri nasıl etkiledi?

Türkiye'deki 100 mega inşaat projesinin toplam büyüklüğünün 294,9 milyar dolar olduğuna dikkat çeken uzmanlar taahhüt firmalarının bunun yaklaşık 200 milyar dolarlık kısmını döviz kredisiyle finanse ettiğini belirtiyor.

Türkiye'deki 100 mega inşaat projesinin büyüklüğü 294.9 milyar dolar!

Ülkemizde yapımı veya proje çalışmaları devam eden 100 mega inşaat projesinin toplam büyüklüğünün yaklaşık 294.9 milyar dolar olduğunu ifade eden Mahmut Kılınç: “Ülkemiz, mega projeler açısından Avrupa’da 1’ci olurken, dünyada 2’ci sırada" dedi.

Türkiye’nin mega projeleri açılış için gün sayıyor! Bakan tek tek açıkladı: Hangi projelerde sona gelindi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan mega projeler hakkında son dakika açıklaması geldi. Projeler hayata geçirildiğinde ulaşım üst sıralara taşınacak. 

Mega kent İstanbul'daki 600 bin konut için güçlendirme çağrısı!

Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan mega kent İstanbul'daki 600 bin konut için güçlendirme çağrısı yaptı. İşte Sinan Türkkan'ın konuyla ilgili açıklamaları...

Ulaşım projelerinde 2023 damgası!

Yatırımların hız kesmeden devam ettiği ulaştırma sektöründe hayata geçirilecek mega projeler Türkiye'yi uluslararası arenada daha çok söz sahibi yapacak.

İşte Türkiye'nin mega projeleri!

Türkiye'de 2023 vizyonu kapsamında mega projeler hayata geçirildi. O projeler, gündeme damga vurdu. İşte o projeler... 

Kovid-19 konut sektörünü baştan aşağı değiştirdi!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, şehirlerin özellikle sağlık ve eğitim gibi alanlarda birbirleriyle rekabet ettiğine dikkat çekerek, "Türk müteahhitler bu alanda Çinliler ile yarışıyor. Ülkemizdeki mega projeler sayesinde edinilen bilgi ve tecrübeler başka ülkelere ihraç ediliyor" dedi

Mega projeler için Finansman Fonu kurulacak!

Meclis’te görüşmeleri süren ve Bankacılık Kanunu’nda yeni düzenlemeler öngören kanun tasarısına göre, mega projelerin finansmanında sermaye piyasaları kullanılacak.

Arsa alacaklar dikkat!

Son dönemde mega projeler, fabrikalar, otoyollar sayesinde gelişim potansiyeli gösteren bölgelerde arsa alım-satım hareketleri oldukça arttı. Peki arsa yatırımı yaparken nelere dikkat etmek gerekir? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Mega projeler büyük depremlere ve şiddetli rüzgara dayanıklı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan "Türkiye'nin deprem kuşağında olması nedeniyle inşa edilen yol, köprü ve tüneller deprem faktörü ön planda tutularak yapılıyor" dedi.

Mega projeler görücüye çıktı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın açtığı ve 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyol Projesi ile mega projelerin son halinin sergilendiği 4.Uluslararası Karayolları, Köprüler Ve Tüneller İhtisas Fuarı büyük ilgi ile karşılanıyor…

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ve 1915 Çanakkale Köprüsü görücüye çıkıyor!

Türkiye’de ilgiyle beklenen 4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı“ Mega Projeler Kahramanlarını Çağırıyor” mottosu ile yeniden ATO Congresium Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.

Mega projelerde yerli çelik hedefi!

Mega projeler, savunma sanayi, demir yolları ve nükleer santraller gibi stratejik alanlarda kullanılan çelik türlerinde yurt içi tedarik zincirinin geliştirilmesi sağlanacak.

Mega proje rüzgârı yatırımcıyı uçurdu!

Mega projeler özellikle İstanbul ve yakın şehirlerdeki gayrimenkul ve arazi fiyatlarını uçurdu. 1’e 20’ye kadar çıkan değer artışları yatırımcıyı harekete geçiriyor.

Nurettin Canikli: Mega projeler olmazsa ilerleme olmaz!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Canikli,"Şehirleri geliştirecek ve kalkındıracak olan günlük işlerin yürütülmesiyle ilgili hizmetler değildir büyük projelerdir, mega projelerdir. Mega projeler olmazsa ilerleme olmaz" dedi...

türkiyedeki mega projeler Haberi

türkiyedeki mega projeler


Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın ilk kez hazırladığı Kamu - Özel İşbirliği raporunda, halen ağırlıklı olarak ulaştırma, sağlık ve enerji alanlarında kullanılan kamu - özel işbirliği yönteminin önümüzdeki dönemde farklı sektörlerle beraber kentsel altyapı ve küçük ölçekli projelerde de kullanılacağı belirtildi.

Hazırlanan rapora göre, 2018 yılında Avrupa’da toplam 500 milyon euro ve üzerinde değere sahip 8 büyük proje arasında birinci sırayı 3.1 milyar euro ile Çanakkale Köprüsü aldı. Milliyet gazetesinden Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre, 2014 - 2018 yılları arasında Türkiye, Avrupa’da 22.76 milyar euro’luk yatırım değeri ile en büyük Kamu - Özel İşbirliği pazarına sahip ülke oldu.

Çanakkale Köprüsü

“Kamu-Özel İşbirliği Raporu”, bu yıl ilk defa Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlandı. Rapora göre 2016 - 2040 yılları arasında Çin, ABD, Hindistan,...