27 / 04 / 2024

Türkiyeden rekor tazminat isteyen Rum

Türkiyeden rekor tazminat isteyen Rum

Kapalı Maraş’ta otelleri kaldığı için KKTC Mal Tazmin Komisyonu’na 115 milyon Euro'luk dava açan 88 yaşındaki Kıbrıslı Rum Andreas Lordos, tedavi gördüğü hastahanede hayatını kaybetti.

Ons altın tüm zamanların en yüksek seviyesinde! Yatırımcılar hazır olun! Gram altın için rekor tahmin ortaya çıktı!

Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarında faiz indirimi için bekleyecek zamanının olduğunu açıklamasının ardından ons altın tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi. Gram altın için rekor tahminler ortaya çıktı. 

Yabancılar konutlarını satıyor, Avrupalı Türkler arsa alıyor! Arsa satışları resmen rekor kırdı!

Yabancılar yatırım yaptığı konutları satarken, Avrupalı Türkler arsa almaya başladı ve arsa satışları rekor kırdı. İşte konut sektöründeki son durum...

Altın talebi 2023'te rekor seviyelere kadar ulaştı...

Dünya Altın Konseyi (WGC), küresel altın talebinin geçen sene yüzde 3 oranında artış ile 4 bin 898 tonu aşarak rekor seviyeye kadar ulaştığı kaydedildi. 

Belediye bütçesi 500 milyonla 1957'de rekor kırmış! Nedeni; İmar ve istimlak çalışmaları...

1957 yılında belediye bütçesine 500 milyon lira ayrılacağı belirtilmiş. Rekor bütçenin imar ve istimlak çalışmalarından dolayı bu rakama ulaştığı aktarılmış.

Kiracısına yüzde 25'ten fazla zam yapan ev sahibine 'kötü niyet tazminatı'

Kiracısına karşı kiraya yüzde 55 zam yapan ve kiracısının yasal olarak kaydedilen yüzde 25 zam üzerinden kira yatırması üzerine tahliye talebiyle dava açan ev sahibi "kötü niyet tazminatı" ödemeye mahkum edildi. İşte haberin ayrıntıları...

ABD'DE Mortgage faizleri yüzde 8'e yaklaştı! Konuta olan talep azaldı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı yüzde 7,7 seviyesinden yüzde 7,9'a çıkarak 23 yılın yeni zirvesine ulaştı. Bu rekor seviye ile konuta olan talep azaldı.

Milyonlarca çalışan bu sorunun yanıtını merak ediyor! İstifa edenler kıdem tazminatı alabilir mi? İşte cevabı...

Milyonlarca çalışanın merak ettiği sorulardan biri olan ''İstifa edip kıdem tazminatı alınabilir mi?'' sorusu yanıt buldu. Bazı şartları taşıyan işçiler istifa ederek kıdem tazminatı almaya hak kazanabilir. İşte o şartlar...

Pay senedi yatırımcıları rekor kırarak 7 Milyona ulaştı: Hangi şirketler halka arza çıkıyor?

11 Eylül 2023 tarihinde, pay senedi bakiyeli yatırımcı sayısı, son derece etkileyici bir artışla 7 milyon 140 bin 215 kişiye yükselerek rekor bir seviyeye ulaştı. Önceki ay, 31 Ağustos tarihinde kaydedilen 6 milyon 257 bin 415 yatırımcı sayısı rekorunu geçerek bu başarı elde edildi.

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam. Fiyatlar 46 yıllık rekor kırdı

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam geldi. Vatandaşların çok sevdiği bu üründe 46 yıllık rekor kırıldı. Artık eski tadını vermeyecek.

Borsa İstanbul'dan günün ilk yarısında yeni rekor: 6.841,60 puanla tüm zamanların en yükseği!

Borsa İstanbul'da rekor serisi devam ediyor. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 6.841,60 puanı gördü ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. İşte ayrıntılar...

Euro 30 TL'yi de aştı! Bir rekor daha kırıldı: 18 Temmuz Salı Euro/TL alış satış fiyatı! 

Döviz kurları, yeni günü rekor seviyelerine yenileyerek açtı. Euro tarihinde ilk defa 30 lirayı aştı. İşte 18 Temmuz Salı Euro/TL alış satış fiyatı!

Sıcaklar arttı, elektrik tüketimi rekor üstüne rekor kırdı!

Türkiye'de elektrik tüketimi 1 milyon 27 bin 568 megavatsaatle günlük bazda yeni rekora ulaştı. İşte detaylar...

Tüm işçilere müjde verildi! Kıdem tazminatı tavanı belli oldu!

Milyonlarca çalışanın teminatı olan "kıdem tazminatı", EYT’den yararlanıp emekli olan 1,7 milyon kişinin de merak ettiği konuların başında yer alıyor. Brüt ücret üzerinden hesaplanan kıdem tazminatı tutarı, her sene ocak ve temmuz aylarında belirlenen tavandan oluşuyor.

Türkiyeden rekor tazminat isteyen Rum Haberi

Türkiyeden rekor tazminat isteyen Rum
Andreas Lordos, Taşınmaz Mal Komisyonu'na başvurup Kuzey'de kalan 5 otel, 9 daire, 5 dükkân, 1 villa ile arazileri için 115 milyon euro tazminat talep etmişti. Lordos, Türkiye'den bugüne kadar en yüksek tazminatı isteyen Rum olarak biliniyordu.


Sefa Karahasan /...