25 / 04 / 2024

Türkiyenin ekonomik temelleri

Türkiyenin ekonomik temelleri

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başekonomisti Sergei Guriev, "Batı ekonomileri, yatırımcılara yüzde sıfır ya da reel manada negatif faiz getiriyor. Bu anlamda Türkiye`nin ekonomik temelleri sağlam" dedi.

Türkiye ile Japonya, Ukrayna’yı yeniden inşa edecek!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Japonya-Türkiye Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakerelerine teknik düzeyde tekrar başlama kararı aldık” ifadelerini kullandı. Müzakere başlıklarının biri de Ukrayna’nın yeniden inşası olacak.

OECD'nin en hızlı büyüyen ikinci ülkesi Türkiye oldu!

Yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,8'lik büyüme kaydeden Türkiye, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkeleri içinde en yüksek oranda büyüyen ikinci, G20 ülkeleri arasında ise üçüncü ülke olma başarısını gösterdi.

Deprem nedeniyle Türkiye ekonomik krize girer mi? İşte yanıtı!

Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan ve yüzyılın en büyük facialarından biri olduğu bildirilen depremlerin ardından, “Türkiye ekonomisi krize girer mi?” sorusu da akıllara geldi. Peki şu an itibarıyla can kayıplarının 7 bini, yaralı sayısının ise 40 bini aştığı bu felaketin ardından Türkiye ekonomi

Tüm ülkelerin vatandaşlarını sevindirecek haber! Doğal gaz fiyatlarında büyük düşüş!

Avrupa genelinde kış aylarına rağmen hava şartlarının beklenenden daha ılıman geçmesi ve doğalgaz depolarındaki doluluk oranları, gaz fiyatlarında rahatlama sağladı. Geçtiğimiz yıl Avrupa’da tüm ekonomik dengeleri değiştiren doğal gaz fiyatlarının son 5 ayda yüzde 83 gerilediği bildirildi.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Kasım 2022 verilerini açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün Ekonomik Güven Endeksi Kasım 2022 verileri açıklandı. 

İsviçre-Türkiye Ekonomik Forumu İstanbul’da gerçekleştirildi

İsviçre Günleri İstanbul 2022 kapsamında on altıncı kez düzenlenen ekonomi foruma İsviçre'nin ve Türkiye'nin önde gelen özel sektör, akademi ve sivil toplum temsilcileri katıldı. Forumda birçok konu el alındı. "Mavi bir Dünyada Yeşil bir Ekonomi" temasıyla düzenlenen forum İstanbul'da düzenlendi.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Ekonomik İstikrar Paketi tüm kesimlere 'kalkan' oldu!

Kovid-19 önlemleri kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan, Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen "Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi", esnaftan işverene, çalışandan emekliye kadar tüm kesimleri kucakladı.

Faizlerin geri gelmesine tüm ekonomik aktörler katkı vermeli!

EmlakBank Genel Müdürü Aksu, "Ekonominin çarklarının daha rahat dönmesi için faiz oranlarının geri gelmesine, finansman maliyetlerinin düşürülmesine tüm ekonomik aktörlerin katkı vermesi, destek olması gerekir" dedi...

İnşaata güven azaldı, kredi kullanma talebi düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ekonomik Güven Endeksi verileri açıklandı. Ekonomik güven Mayıs ayında bir önceki aya oranla azaldı.

Türkiye ekonomisi 2018'in ikinci çeyreğinde yüzde 5,2 büyüdü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ekonomik büyüme rakamlarını açıkladı. Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5,2 büyüdü...

Bülent Tüfenkci: Ekonomik gidişat iyi ama yeterli değil!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Türkiye'nin ekonomik gidişatına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Tüfenkçi, " Ekonomik gidişat iyi ama yeterli bulmuyoruz" dedi.

Türkiyenin ekonomik temelleri Haberi

Türkiyenin ekonomik temelleri

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başekonomisti Sergei Guriev, "Batı ekonomileri, yatırımcılara yüzde sıfır ya da reel manada negatif faiz getiriyor. Bu anlamda Türkiye`nin ekonomik temelleri sağlam" dedi.


Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başekonomisti Sergei Guriev, "Batı ekonomileri, yatırımcılara yüzde sıfır ya da reel manada negatif faiz getiriyor. Yatırımcılar yüksek kar arayışı içerisinde ve bu alanları bulmak kolay değil. Bu anlamda Türkiye'nin ekonomik temelleri sağlam." dedi.


Guriev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye için çok sayıda siyasi ve jeopolitik güvenlik zorluğu bulunduğunu düşündüklerini ancak şu ana kadar Türkiye ekonomisinin, piyasaların beklediğinden daha iyi bir performans sergilediğini ifade ederek, ekonomide yavaşlama olmasına karşın yüzde 3'ün sağlıklı bir büyüme oranı olduğunu söyledi.


Türkiye’nin yaz aylarında olağanüstü bir dönemden geçtiğini ifade eden Guriev, "Eğer güvenlik sorunları...