">
19 / 04 / 2024

Türkiye\\\'nin en uzun tüneli

Türkiye\\\'nin en uzun tüneli

Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, "Ilgaz Dağı, artık 4 bin 500 metrelik tünelle geçilecek" dedi

Türkiye'nin en uzun tren tünelinde ışığın görülmesine son 600 metre!

Türkiye’nin en uzun demir yolu tünel inşaatı olan ve Gaziantep Nurdağı'nda inşaat çalışmaları devam eden 9 bin 950 metre uzunluğundaki çift tüplü yüksek hızlı tren tünelinde ışığın görülmesine son 600 metre kaldı...

Türkiye'nin en uzun teleferik tesisi Palandöken'e inşa edilecek!

Erzurum Valisi Otay Memiş, kar kalitesi, yılın 6 ayı kayak yapmaya elverişli, uzun pistleriyle önemli kayak merkezlerinden olan Palandöken'e Türkiye'nin en uzun teleferik tesisinin inşa edileceğini belirtti.

Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidinde son durum!

Osmaniye'nin Bahçe ilçesiyle Gaziantep'in Nurdağı ilçesini birbirine bağlayacak, Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidi projesinde çalışmalar kesintisiz sürüyor.

Türkiye'nin en uzun demiryolu tüneli 2019'da tamamlanacak!

TCDD Adana 6. Bölge Müdür Yardımcısı Oğuz Saygılı, Osmaniye'nin Bahçe ile Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak, her biri 10 bin 200 metre ile Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidini kapsayan projenin 2019 yılında tamamlanacağını söyledi.

Türkiye'nin en uzun köprüsü Adana'da inşa edilecek!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Nehri üzerinde 6 şeritli yol, çift hatlı demiryolu olacak şekilde Türkiye’nin en uzun köprüsünün temelini ise 30 Mart’ta atacaklarını açıkladı.

Türkiye'nin en uzun demiryolu tüneli inşaatında son durum!

Osmaniye'nin Bahçe ile Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak ve 10 bin 200 metrelik uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidi olacak projede çalışmalar tünel kazma makinesi ile sürüyor.

Ankara Mebuskent, Türkiye'nin en uzun bisiklet parkuruna sahip!

Haziran 2016’da 4-5 bin kişilik nüfusla yaşamın başlayacağı Mebuskent, 3 kilometre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun bisiklet parkuruna sahip konut projesi.

Türkiye'nin en uzun demiryolu tünelinde inşaat devam ediyor!

Osmaniye'nin Bahçe ve Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak ve 10 bin 200 metrelik uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidi olması öngörülen projede bin 200 metrelik ilerleme sağlandı.

Mevlana Kavşağı Türkiye’nin en uzun ardgerme kavşağı olacak!

Antalya'da yapımı hızla süren Mevlana Kavşağı, iki ayak arası 55 metre olma özelliği ile Türkiye'de bir ilk. Estetik bir görünüme sahip olacak bu kavşak Türkiye’nin en uzun ardgerme kavşağı unvanını alacak.

Mall of İstanbul'da Türkiye'nin en uzun kayak pisti bulunuyor!

İkitelli'deki Mall of İstanbul, "Kış Festivali" kapsamında Türkiye'nin en uzun kızak pistine ev sahipliği yapıyor. AVM'nin 300 metre uzunluğunda ve gerçek buzdan oluşturulan kızak pistinde 50 kişi kayak yapabilecek.

Türkiye'nin en uzun demiryolu tünelinin 250 metresi açıldı!

Türkiye'nin en uzun demiryolu tünelinin 250 metresi açıldı. Adana-Gaziantep-Malatya konvansiyonel hattı üzerinde bulunan Bahçe-Nurdağı ilçeleri arasında inşa edilen çift tüp geçit için toplam 20 bin 800 metre tünel kazılacak.

1967 yılında Türkiye'nin en yüksek gökdeleninin inşasına başlanacakmış!

Türkiye'nin en yüksek gökdeleni, 108 metre uzunluğuyla Harbiye'de inşa edilecekmiş. Ordu tarafından 40 bin metrekare saha üzerinde inşa edilecek olan bina, Orduevi olarak kulanılacakmış ve 60 milyon liraya mal olacakmış.

Türkiye'nin en büyük din eğitim kompleksi mimarisini KİPTAŞ çizdi!

Akademik seviyede din görevlisi yetiştirmeyi planlayan Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye'nin en büyük din eğitimi kompleksini Bursa'da kuruyor. Hazine'ye ait 150 dekarlık alana 10 farklı bina inşa edilerek dev bir külliye oluşturuluyor.

Türkiye\\\'nin en uzun tüneli Haberi

Türkiye\\\'nin en uzun tüneli

Vali Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ilgaz Dağı´nın Kadınçayırı mevkisinden Kastamonu tarafındaki duble yolun başladığı yere kadar, bir tünel yapılması için Karayolları Genel Müdürlüğünün proje hazırlanacağını bildirdi.

Konuyla ilgili çalışmaların sürdürdüğünü ifade eden Uzun, tünel projesinin ihalesinin tamamlanmasının ardından yapım ihalesine geçileceğini kaydetti.

Ilgaz Dağı´nın artık 4 bin 500 metrelik tünelle geçileceğini kaydeden Vali Uzun, "Daha önce Kastamonu tarafına geçmek ya da o taraftan Çankırı il sınırlarına geçmek için Ilgaz Dağı´na çıkıp tekrar inmek gerekiyordu. Kışın olumsuz hava şartları nedeniyle çeşitli sorunlar yaşanıyordu. Tünelin yapılmasıyla bu sorunlar ortadan kalkacak" dedi.

Tünelin yapılmasının turizm açısından da önemli olduğuna dikkati çeken Uzun, "Tünelimiz kuzeyle güneyi bağlayan önemli bir yol haline gelecek" diye konuştu.

Uzun, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım´ın Çankırı´da incelemelerde bulunduğunu anımsatarak, "Ulaştırma Bakanımız güney ve kuzey limanlarının birbirine bağlanması konusuna önem veriyor. Bu sebepten tünelin çok...