19 / 04 / 2024

Türkiyenin ilk spor köyü nerede

Türkiyenin ilk spor köyü nerede

Esenler’de sağlık, kültür ve kamu binası altyapısını bitirdiklerini, eğitim altyapısının ise yüzde 80’ini sağladıklarını vurguladı. Yeni dönemde spor altyapısını güçlendirmek için çalışacaklarını söyleyen Göksu, “Türkiye’nin ilk spor köyünü kuruyoruz...

Peugeot açıkladı! Peugeot satışlarında Türkiye ilk 10'a girdi!

Peugeot 2023'te dünya çapında satışlarını 1.1 milyona çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye, satılan araç sayısı bakımından ilk 10'da yer aldığı kaydedildi. 

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

Türkiye ilk 3 ayda en çok hangi ülkelere ihracat yaptı?

Türkiye İhracatçılar Meclisi, (TİM) Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülkeleri listeledi. Elde edilen bilgiler kapsamında, Türkiye'nin ilk çeyrekte ülkeler bazında yaptığı ihracat 54.3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım 4.9 milyar dolarla Almanya'ya gerçekleştirildi.

Türiye'den altın rekoru! Altın alımlarında Türkiye ilk sırada

Merkez bankalarının altın alımları 2022 yılı içinde 9 ayda 673 tonla 55 yılın zirvesini gördü. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bu dönemde 94,7 tonluk alımla ilk sırada yer alıyor.

Avrupalılar kış için ülkeleri terk ediyor! Türkiye ilk tercihleri olacak!

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan kriz nedeniyle artan enerji fiyatları Avrupalıları kış turizmine itiyor… Türkiye’nin Avrupalılar için ilk tercih olması bekleniyor.

Türkiye ilk milli sondajında tarihindeki en büyük doğal gaz keşfini yaptı!

Türkiye, Karadeniz'de gerçekleştirdiği ilk milli sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz keşfetti.

Türkiye İhracat Merkezi ilk yurt dışı ofisini KKTC’de açtı!

TİM ilk yurt dışı ofisini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) açtı. KTSO Başkanı Candan Avunduk, TİM’in, KKTC ihracatının artırılması açısından da büyük bir milat ve şans olacağını düşünüyoruz” dedi...

İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak!

Süper Lig ekipleri arasında olan Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil, İzmir kulüplerinin İzmirlilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Sepil, ''İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak'' diye konuştu.

Kartal'ın tüm mahallelerine spor tesisi sözü!

Kartal Belediye Başkan Adayı Ebubekir Taşyürek, ''Tüm mahallelerimizde spor tesisleri olması gerektiğini düşünüyoruz. Gerekli yerlere spor tesisi inşası için planlarımız hazır” diye konuştu.

Keçiören Spor Salonu inşaatında yol yarılandı!

Temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da katıldığı Keçiören’in ilk spor salonunda inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Şubat ayında temeli atılan tesisin inşaatının yüzde 48’i tamamlandı.

Antalya'ya Türkiye'nin ilk spor koleji geliyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye'nin ilk spor kolejini Antalya'da açacaklarını bildirdi.

Tübitak ilk yerli rüzgar türbinini Temmuz'da açacak!

TÜBİTAK öncülüğünde hazırlanan ilk yerli rüzgar türbini elektrik üretimi için gün sayıyor. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Tunaboylu, “Projenin ikinci aşamasında 2,5 megavat versiyonu üretilecek” dedi.

Türkiyenin ilk spor köyü nerede Haberi

Türkiyenin ilk spor köyü nerede


Ak Parti Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Esenler’in mevcut yapı stoğu fazlalığıyla dönüşüm için zor bir ilçe olduğunu belirterek, “Yıllardan beri süregelmiş sorunları çözüyoruz, her türlü altyapımız hazır, vatandaş isterse çalışmalara başlıyoruz” dedi.


Ak Parti Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Esenler’de kentsel dönüşüm çalışmalarının ‘vatandaş memnuniyetinin sağlanarak’ devam ettiğini söyledi. Kentsel dönüşüm, ilçede toplam 220 bin metrekare alanda sürüyor. Göksu, şehrin önce sosyal dönüşümünü, sonra kültürel-zihinsel dönüşümünü sağlayarak, fiziksel dönüşüme başladıklarını belirtti. Göksu, “Biz önce mülkiyet sorunu olan yerlerde başladık. Hem mülkiyet sorunlarını çözelim, hem de binaları yenileyelim diye. Vatandaşa gittik anlattık, büyük oranda mutabakat sağlandı. Vatandaşla mutabakatını sağlamadığımız hiçbir yerde dönüşüm çalışması yapmadık, yapmayacağız da. Siz bir taraftan mekanları dönüştürürken bir taraftan gönülleri yıkarsanız bunun bir anlamı yok” dedi.


Göksu,...