24 / 04 / 2024

Türkiyenin inşaatta hedefi

Türkiyenin inşaatta hedefi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Türkiye’de gayrimenkul pastası artık bize yetmeyecek. Afrika’ya, Amerika’ya, dışarı açılmak lazım” dedi. Güllüce, kentsel dönüşüm hakkında da açıklamalarda bulundu.

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

TÜİK: İnşaat sektörlerinde çalışan işçi sayısı yüzde 12,8 arttı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, inşaat, sanayi ve ticaret-hizmet sektörlerinde çalışan sayısı bir önceki aya göre eylülde değişmedi. Ancak inşaatta çalışan işçi sayısı geçen seneye göre yüzde 12,8 arttı.

İnşaatta fiyat farkı düzenlemesi kaçınılmaz oldu!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren inşaat sektörü ile ilgili yaptığı açıklamada, inşaatta fiyat farkı düzenlemesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

İnşaatta mevzuatlar aşılırsa dünyada ilk sıraya yerleşilebilir!

Yurtdışı taahhüt sektöründe hizmet veren TÜGİAD üyesi Ercan Çelik, inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, inşaatta mevzuatlar aşılırsa Çin'in geçilebileceğini ve dünyada bir numaraya yerleşilebileceğini söyledi.

İnşaatta Türkiye'nin 40 yaş altı en güçlü CEO'ları belli oldu!

Ekonomist ve Capital dergisinin yapmış olduğu “40 Yaş Altı 40 CEO” araştırması sonuçlandı. Bu yıl beşincisi düzenlenen törende inşaat sektörünün önemli temsilcileri ödüllerini aldı.

Antalya'da inşaatta beton kalıbı çöktü: 4 yaralı!

Antalya'da bir inşaatta beton kalıbının çökmesi sonucunda 4 işçi yaralandı. Yaralı işçiler, sağlık ekiplerince Atatürk Devlet Hastanesi ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Haiti ve Türkiye'nin inşaatta iş birliği potansiyeli yüksek!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haiti Cumhurbaşkanı Jovenel Moise ile telefonla konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haiti ve Türkiye'nin inşaatta iş birliği potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi.

Türk inşaat sektörünün hedefi Avrupa!

Türk inşaat sektörü yüzünü Avrupa’ya çevirdi. Balkanlar’ın Avrupa’ya açılan kapısı Montenegro, Türk yatırımcıların yeni rotası oldu.

Esenler'de istinat duvarı çöken inşaatta 'zemin iyileştirme yapılmadı' iddiası!

Esenler Belediye Meclisi’nin eski üyesi Ekrem Acar’ın ilçede inşa ettiği proje için yaptığı istinat duvarı, 8 Mayıs’ta çökmüştü. Kemal Şahin, inşaatın yeni ruhsat alması üzerine inşaatta zemin iyileştirme, uygulamayı yerinde kontrol etme gibi işlemlerin yapılmadığını ileri sürdü...

İzmit’te inşaatta çalışan işçi intihar etti!

İzmit’te yapımı devam eden KYK yurdu  inşaatında çalışan bir işçi, çalıştığı inşaatta kendini asarak yaşamına son verdi…

Türkiye inşaatta Çin ile yarışıyor!

Türkiye son yıllarda sağlık, eğitim, inşaat ve eğlence gibi birçok alanın bulunduğu hizmet ihracatında bulunuyor. Müteahhitlik alanında uluslararası inşaat şirketlerimiz Çin’le yarışıyor.

İstihdamda en büyük daralma inşaatta!

TÜİK’in son verilerine göre inşaatta işsiz sayısı 706 bin kişiye çıktı. İstihdam edilenlerin sayısında en büyük düşüş inşaat sektöründe görüldü. 

İnşaatta istihdam krizi!

Türk ekonomisinin lokomotif sektörü olan inşaatta son 8 aydaki durgunluk, rakamları inanılmaz boyutlarda aşağıya çekti. İnşaat, yarattığı istihdamı 8 yıl birden geri atarken, yapı ruhsat izinlerinde de yüzde 50'lere varan daralma yaşadı.

Türkiyenin inşaatta hedefi Haberi

Türkiyenin inşaatta hedefi

‘Kurnazların önünü keseceğiz’

Bakan Güllüce, yüzde 100 yerli malı kullanan ve yeşil bina kriterlerine göre yapı inşa eden müteahhitlere destek vereceklerini söyledi. Kentsel dönüşüm sürecini değerlendiren Bakan Güllüce, dönüşümün siyasi bir malzeme haline gelmesini eleştirdi.Parti ayrımı yapmadan tüm belediyelerle işbirliğine açık olduklarını belirten Güllüce, “Adına ister dönüşüm, ister değişim ya da gelişim diyelim, bu iş olacak. Kentsel dönüşüm rayından çıkar hale geldi.

Anayasa Mahkemesi’nde birkaç madde iptal ettik. Yine böyle çalışmalarımız olacak. Kurnazların önünü kesecek çalışmalarımız olacak” diye konuştu.


Tek sorun kalite

Zirvede masaya yatırılan en önemli konu ise ‘kalite’ oldu. Türkiye’de malzeme, işçilik ve mevzuat anlamında kalite sorunu yaşandığını söyleyen Güllüce, kalitesiz demir kullanımı konusunda aldıkları şikayetle denetimlere başladıklarını hatırlatarak, “Kimsenin bu ülkede ürünü hak etmediği ücrete satma hakkı yok. Hem demir...