23 / 04 / 2024

türkiyenin mega projeler

türkiyenin mega projeler

Türkiye'nin mega projeleri akaryakıt sektörünü uçurdu. 3. havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, tünel ve otoyollar gibi dev projeler akaryakıt sektörüne büyük katkı sağladı...

Türkiye’nin mega projeleri açılış için gün sayıyor! Bakan tek tek açıkladı: Hangi projelerde sona gelindi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan mega projeler hakkında son dakika açıklaması geldi. Projeler hayata geçirildiğinde ulaşım üst sıralara taşınacak. 

İşte Türkiye'nin mega projeleri!

Türkiye'de 2023 vizyonu kapsamında mega projeler hayata geçirildi. O projeler, gündeme damga vurdu. İşte o projeler... 

Mega projeler görücüye çıktı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın açtığı ve 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyol Projesi ile mega projelerin son halinin sergilendiği 4.Uluslararası Karayolları, Köprüler Ve Tüneller İhtisas Fuarı büyük ilgi ile karşılanıyor…

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ve 1915 Çanakkale Köprüsü görücüye çıkıyor!

Türkiye’de ilgiyle beklenen 4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı“ Mega Projeler Kahramanlarını Çağırıyor” mottosu ile yeniden ATO Congresium Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.

Mega projelerde yerli çelik hedefi!

Mega projeler, savunma sanayi, demir yolları ve nükleer santraller gibi stratejik alanlarda kullanılan çelik türlerinde yurt içi tedarik zincirinin geliştirilmesi sağlanacak.

Nurettin Canikli: Mega projeler olmazsa ilerleme olmaz!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Canikli,"Şehirleri geliştirecek ve kalkındıracak olan günlük işlerin yürütülmesiyle ilgili hizmetler değildir büyük projelerdir, mega projelerdir. Mega projeler olmazsa ilerleme olmaz" dedi...

Cahit Turhan: 2019 mega projeler yılı olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 2019’un mega projeler yılı olacağını söyledi. Turhan, Kanal İstanbul, Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli gibi projeleri 2019'da başlatacaklarını açıkladı.

Mega projeler TBMM Genel Kurulu'nda konuşuldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, bakanlığının bütçesi ile ilgili konuştu. Tuhan, bütçe kapsamında yer alan dev projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Büyük, geniş, uzun ve mega projeler Türkiye'de yükseliyor!

Dünyanın en büyük havalimanı İstanbul Havalimanı'nın ilk fazı hizmete açıldı. Tüm dünyanın övgülerle bahsettiği proje ile Türkiye, havacılık dünyasının merkezi olacak.

Mega projeler görücüye çıkıyor!

3 katlı Büyük İstanbul Tüneli ve 1915 Çanakkale Köprüsü gibi mega projeler İstanbul’da görücüye çıkacak. Dev projeler ilk kez en kapsamlı şekilde sunulacak. 

Mega projeler uluslararası finansmanla hayata geçirilecek!

Yeni Ekonomi Programı'na (YEP) göre, ihalesi yapılmamış ve ihalesi yapılmış ancak başlanmamış projeler askıya alınacak ve mega-altyapı projeleri doğrudan yabancı yatırım yoluyla, uluslararası finansmanla inşa edilecek.

Mega projeler Türkiye'nin çehresini değiştirdi!

Mega projeler Türkiye'nin çehresini değiştirmeye devam ediyor. Gayrimenkul yatırımcıları İzmir-İstanbul otoyolu ile Çanakkale Köprüsü'nün kesiştiği Balıkesir için sıraya girdi.

Türkiye'nin mega projeleri peş peşe tamamlanıyor!

Beş yıl önceki Gezi Parkı kalkışmasıyla durdurulmak istenen mega projeler peş peşe tamamlanıyor.

türkiyenin mega projeler Haberi

türkiyenin mega projeler

Türkiye'nin mega projeleri pek çok yan sektöre katkı sağlıyor. 3. Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, tüneller ve otoyollarla son 3 yılda akaryakıt sektörünün iş hacminde ciddi artışlar görüldü. Dev projeler için 2 binin üzerinde kamyon, 3 bin iş makinesi çalıştı. Akşam Gazetesi'nden Özgül Öztürk'ün haberine göre,  Opet Genel Müdürü Cüneyt Ağca, "Büyümedeki 3-4 puanlık artışı dev projelerin akaryakıt alımlarına borçluyuz" dedi.

Kaçak yakıt oranı azaldı

Cüneyt Ağca, Suriye ve Irak’ta yaşanan savaş ve iç karışıklıklar nedeniyle son yıllarda sınır güvenliğini artıran Türkiye’ye kaçak akaryakıt girişinin de azaldığını ifade etti. Ağca, "Kaçak akaryakıt Türkiye’ye ya denizyoluyla ya da karayoluyla Güneydoğu’dan giriyordu. Sınır güvenliği artınca bu kesildi. Bu gelişmelerle sektörümüzde büyüme trendi başladı"...