20 / 04 / 2024

türkiyenin mega projeleri

türkiyenin mega projeleri

Beş yıl önceki Gezi Parkı kalkışmasıyla durdurulmak istenen mega projeler peş peşe tamamlanıyor.

Dünyada 10 mega proje var, 6 tanesi Türkiye'de!

Türkiye Ekonomi Zirvesi'nin ''Mega Projeler'' başlıklı dördüncü oturumuna IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen katıldı. Çeçen, mega projeler hakkında açıklamalar yaptı.

Türkiye'nin çılgın projeleri ders kitaplarına giriyor!

Türkiye'yi sıçratan çılgın projeler ders kitaplarına giriyor. Öğrenciler, uluslararası gücü simgeleyen 3. Havalimanı, Marmaray ve Kanal İstanbul'u coğrafya dersinde öğrenecek.

Türkiye, teröre mega projelerle yanıt veriyor!

Yeni Havalimanı, Türkiye'nin büyümesini istemeyenlerin en çok itiraz ettiği mega projelerin başında geliyor. Havalimanının yapım ve işletmesini üstlenen İGA, engelleme çabalarına karşı en iyi yanıtı, hızla yürüttüğü inşaat çalışmalarında, kadroyu 30 bine çıkararak veriyor.

Türkiye'nin mega projeleri Mayıs'ta Ankara'da buluşacak!

Dünyadaki değişim ve gelişmelerin çok yakından takibi ve uygulamalardan edinilen deneyimler sonucunda dünyanın merakla beklediği, Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek mega projeler bu kapsamda organize edilen II. Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı’nda bir araya gelecek…

Türkiye'nin mega projeleri 130 ülkenin milli gelirini geride bıraktı!

Türkiye, mega projelerin mali büyüklüğü ile 130 ülkenin milli gelirini geride bıraktı. Türkiye’nin gündemine gelen 21 mega projenin maliyeti 138 milyar doları aşıyor.

Türkiye mega projelerle büyüyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: "Türkiye büyüyor. Osmangazi Köprüsü'nü açtık. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açtık. Bunlar dünya çağında önemli eserler. Bunlar ekonomideki verilerin dışında Türkiye'nin büyüdüğünün göstergesidir" dedi.

Türkiye mega projelerle hedeflerine adım adım ilerliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye tamamlanan, inşası süren, başlanacak olan projelerle hedeflerine adım adım ilerliyor." dedi.

Mega projelerde aksama yok!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Projelerimizde herhangi bir aksama yok. Bütün büyük projelerimizi takvimlerimize uygun, hatta mümkünse daha da erken bitirmenin gayreti içindeyiz." dedi.

İşte son 15 yılda yapılan 7 mega proje!

Son 15 yılda Türkiye dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasına girdi. Türkiye'nin büyümesinde mega projelerin etkisi büyük oldu. İşte son 15 yılda yapılan mega projeler...

Mega projelerin mimarları yatırımlarını artıracak!

Türkiye’de mega projelere imza atan şirketlerin sahipleri ve üst düzey yöneticileri darbe girişimi sonrası daha yüksek bir motivasyonla işlerine asıldı.

Başbakan Yıldırım: Mega projeler yapmaya devam edeceğiz!

Başbakan Binali Yıldırım Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Çanakkale 1915 Köprüsü, 3. Havalimanı, İzmir Körfez Geçişi, Avrasya Tüneli, Kanal İstanbul gibi mega projelerin kararlı şekilde hayata geçirildiğini ve geçirilmeye devam edileceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mega projeler hız kesmeden devam ediyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Büyük projeler ve yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. 26 Ağustos’ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 20 Aralık’ta Avrasya Tüneli boğazın altından hizmete girecektir. " dedi.

Türkiye küresel mega projeler sıralamasında lider!

Dünya Bankası 2015 Global Kamu Özel Sektör İşbirliği Raporu'nu açıkladı. Rapora göre Türkiye, kamu-özel sektör iş birliği yatırımlarının yüzde 40'ını tek başına gerçekleştirerek, küresel mega projeler sıralamasında lider oldu.

Mega projeler 2015'e damga vurdu!

Dünya Bankası'ndan yapılan açıklamada "Türkiye, geçen yıl 44,7 milyar dolarlık rekor tutara sahip 7 projenin finansal olarak kapanışıyla çıta yükseltti." görüşüne yer verildi.

Kredi faizleri yükseldi, ev satışları düştü! Yeni konut projeleri başlayamadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, konut kredi faizlerinin yüksekliği sebebiyle sektörde gayrimenkul satışlarının ciddi oranda düştüğünü ve yeni projelerin yapılmadığını belirtti.

Türkiye’nin mega projeleri açılış için gün sayıyor! Bakan tek tek açıkladı: Hangi projelerde sona gelindi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan mega projeler hakkında son dakika açıklaması geldi. Projeler hayata geçirildiğinde ulaşım üst sıralara taşınacak. 

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Mega kent İstanbul'daki 600 bin konut için güçlendirme çağrısı!

Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan mega kent İstanbul'daki 600 bin konut için güçlendirme çağrısı yaptı. İşte Sinan Türkkan'ın konuyla ilgili açıklamaları...

İşte Türkiye'nin mega projeleri!

Türkiye'de 2023 vizyonu kapsamında mega projeler hayata geçirildi. O projeler, gündeme damga vurdu. İşte o projeler... 

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Irak'ın Diyala vilayetinde koronavirüs nedeniyle imar projeleri durduruldu!

Irak'ta tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında yaşanan artış sebebiyle Diyala vilayetindeki tüm imar projeleri durduruldu.

Türk Turizminin Mega Projeleri Turizm Yatırımcıları Forumu 2020’de buluşuyor!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği 28-29 Ocak 2020'de hayata geçireceği Turizm Yatırımcıları Forumu-TIF 2020, ülke turizmine yön verecek olan mega projeleri bir araya topluyor...

Türkiye'nin mega projeleri tam gaz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, rekabet gücünü artıracak, halkın hak ettiği refahı yaşamasını sağlayacak bir hedef açıkladı. Ayrıca, Turhan ulaşım kalitesini artıracak projelere öncelik verdiklerini söyledi.

Türk gayrimenkul yatırımcıları dünyaya açılacak!

Türkiye'deki yatırımcıları dünyadaki gayrimenkul yatırım fırsatlarıyla buluşturmaya hazırlanan GRED Kurucusu Meltem Türker, "Türkiye'deki projeleri de Londra, Berlin, Tokyo gibi global pazarlara taşıyacağız" dedi.

Cahit Turhan: 2019 mega projeler yılı olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 2019’un mega projeler yılı olacağını söyledi. Turhan, Kanal İstanbul, Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli gibi projeleri 2019'da başlatacaklarını açıkladı.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına son 48 saat!

Türkiye Cumhuriyeti'nin mega projeleri arasında yer alan İstanbul Yeni Havalimanı 29 Ekim'de hizmete açılıyor.

Projects İstanbul 2019 geliyor!

İstanbul’un en prestijli konut projeleri, şehrin mega projeleri ve sektöre değer katan tüm lüks markaların bir araya geldiği gayrimenkul yatırımları kataloğu Projects İstanbul, 2019'un ilk çeyreğinde çıkacak üçüncü sayısı için düğmeye bastı.

türkiyenin mega projeleri Haberi

türkiyenin mega projeleri


Türkiye, yüksek hızlı büyüme kaydettiği ve enflasyon ile faizi yüzde 5-6’ya kadar çektiği 2013'te Gezi Parkı olaylarıyla önünü kesmeye çalışanlara en büyük cevabı mega projelerle verdi. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, bundan tam beş yıl önce İstanbul Taksim’de bulunan Gezi Parkı'ndaki birkaç ağacın başka yere taşınmasını bahane eden mihraklar, sokak eylemleri ile başlayan protestoları bütün ülkeye yayarak adeta terör estirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde yapılan bu eylemler sırasında yurt dışında olduğu için Başbakan Vekili Bülent Arınç ile görüşen Taksim Platformu Üyeleri, Türkiye’nin asırlık projelerinin durdurulmasının da aralarında yer aldığı bir dizi talepte bulundu. Türkiye'yi rekabet halinde olduğu batılı ülkelere karşı ekonomik olarak zayıf bırakmayı amaçlayan bu talepler ise hükümetten karşılık bulmadı ve mega projeler birer...