26 / 04 / 2024

türkiyeye gelen turist sayısı

türkiyeye gelen turist sayısı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek yaptığı açıklamada, dünyada ve Türkiye'deki bazı gelişmelerin turizm sektörünü olumsuz yönde etkilediğini belirtti...

En fazla turist gönderen ülkeler arasında İngiltere 3'ncü sırada!

Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Almanya yüzde 16.39 ile birinci, Rusya Federasyonu yüzde 13.17 ile ikinci, İngiltere yüzde 8.17 ile üçüncü sırada yer aldı.

Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 8.1 düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan verilere göre; Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı Nisan'da yüzde 8.1 düşüşle 2.44 milyon kişi oldu.

Rus turist sayısındaki gerileme azalacak!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, tur uçaklarına devlet tarafından verilen 6 bin dolarlık yakıt desteğin olmaması durumunda Rus pazarındaki daralmanın yüzde 40'ı aşacağını söyledi.

Türkiye, turist girişlerinde dünyada 6. sırada!

Dünya Bankası verilerine göre, 2002 yılında Türkiye’ye giren turist sayısı yıllık 12,8 milyon düzeyindeyken, 2013 itibariyle bu rakam, 37,8 milyona erişti. Bu yükseliş, bize aynı zamanda dünya liginde de ciddi ölçüde basamak atlattı.

Müzeleri ziyaret eden turist sayısı 1 milyon 450 bin kişiye ulaştı!

Milli Saraylar'a bağlı tarihi mekan ve müzeleri gezen ziyaretçi sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 10 artış göstererek 1 milyon 450 bin kişiye ulaştı.

Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 5,4 yükseldi!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği(TÜRSAB), Turizm Destek Paketi Raporu'na göre,Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri yüzde 3,5 ekside görünürken, Türkiye'ye ocak-şubat aylarında gelen turist sayısı toplamda yüzde 5,4 arttı.

Rus turist sayısında düşüş olmayacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, alınan tedbirler ve verilen destekle Rus turist sayısında düşüş beklemediğini söyledi. Zeybekci, "Rus turistler başka ülkelere gitmekten vazgeçecekler belki ama Türkiye’ye daha çok gelecekler” dedi.

Dünya genelinde turist sayısı 51 milyon arttı!

Dünya Turizm Örgütü verilerine göre, seyahat edenlerin sayısı dünya genelinde 2014'te yüzde 4.7 artışla 1 milyar 138 milyon kişiye ulaştı. 2015'te turist sayısında yüzde 3-4 artış öngörülüyor

Timur Bayındır'dan Türkiye için uyarı!

Turistik Otelciler, Yatırımcılar ve İşletmeciler Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır yaptığı açıklamada “Türkiye maalesef eğlenceli bir ülke olmaktan çıkıyor. Tekrar keyifli bir hale getirmek lazım” dedi.

1 milyon turist, 1 milyar dolar kayıp!

Rusya’da ruble ve petroldeki değer kaybı Türkiye'nin ihracatı ve turizminde olumsuz etkisini göstermeye başladı. Bir yılda ihracatta düşüş yüzde 15 oldu. Turizmciler bu yıl, "1 milyon turist, 1 milyar dolar kayıp" bekliyor

Yabancı turist sayısı arttı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge verilerine göre, Türkiye, geçen yıl gelen yabancı ziyaretçi sayısı açısından bir önceki döneme göre yüzde 9,8'lik gelişme gösterdi.

Karadeniz kıyılarını ziyaret eden turist sayısı 2 kat arttı!

Türkiye'ye 2014 yılında kruvaziyerle gelen turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 20'lik düşüşle 1 milyon 790 bin olarak gerçekleşti. Karadeniz kıyılarını ziyaret eden turist sayısı ise aynı dönemde 2 kat arttı

Türkiye'ye gelen turist sayısı 36 milyonu aştı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, yabancı ziyaretçi sayısı Aralık ayında ise yüzde 9.5 artışla 1.58 milyon oldu. Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 9.8 artış gösterek 34.91 milyon kişi olmuştu.

TÜRSAB: Turizmde moralimizi bozmayalım!

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy: " Türkiye'nin güvenli olduğunu, gelen misafirin güvenilir bir şekilde tatil yapmasını sağlamamız gerekiyor. Ülke olarak kriz doktoru olduk. Moralimizi bozmayacağız" dedi

Antalya'ya gelen turist sayısı 15 milyonu aştı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyonu aştığını dile getirerek, hem gelir hem turist sayısının pandemi öncesi turizmin en yoğun olduğu 2019 rakamlarının üzerinde olduğunu dile getirdi.

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Antalya'ya turist akını: Hava yoluyla gelen kişi sayısı 4 milyonu geçti

Antalya'ya, 1 Ocak-10 Haziran tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı 2022 senesine kıyasla yüzde 37 yükselerek, 4 milyon 62 bin 891 oldu.

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 11 milyonu geçti! Esnaf durumdan memnun!

Eşsiz doğal güzellikleri ve eşsiz havasıyla dünyanın dört bir yanından turist çeken Antalya, 9 ayda 11 milyondan fazla yabancı turisti ağırladı. Gelen turist kafilelerinde başı Rusya çekerken,  birçok Avrupa ülkesinden de turisti ağırladı..

Bu Ağustos ayında turizmde yeni rekorlara imza atıldı! Antalya’da 8 Ayda 805 bin İngiliz turist ağırlandı!

Turizmci Recep Yavuz, “ Gelen turist sayısı 2017'de 375 bin, 2018'de 637 bin, 2019'da 719 bin, 2020'de 211 bin, 2021'de 83 bin olarak gerçekleşmişti. Böylelikle ağustos ayının sonu itibarı ile 805 bin turist ile bütün geçmiş yılların rekoru kırılmış oldu." Dedi. İşte haberin detayları!

Akaryakıt ayçiçek yağı otobüs bileti alkollü içecek ve tütüne gelen şok zamların gizli nedenleri

Türkiye'de akaryakıt başta olmak üzere gıda, otobüs bileti, alkollü içecek, tütün, tüp gaz ve diğer temel tüketim maddelerine gelen zamlar Merkez Bankası'nın raporuna girdi Banka 14 Nisan'da yapılan PPK toplantısının özet metnini yayınladı. İlginç tespitlere yer verdi.

ANFAŞ, yurtdışı tanıtımlarıyla kış turizmine ivme kazandıracak!

ANFAŞ, yaptığı yurtdışı tanıtımla kış turizmine de ivme kazandıracak. Hedef kış aylarında gelen turist sayısını iki katına çıkartmak ve 5 yılda 1 milyon turiste ulaşmak

İzmir'e gelen turist sayısı yüzde 8,6 azaldı!

İzmir'e bu yılın üçüncü çeyreği itibarıyla gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,6 geriledi.

Türkiye’ye gelen turist sayısı Ağustos'ta yüzde 2.88 azaldı!

Türkiye’nin dış açıklarının finansmanında en büyük kalemlerden biri olan turizm sektöründe, iç güvenlik endişeleri ve bölgesel gerginlikler nedeniyle Ağustos ayında yüzde 2.88 oranında azaldı.

Muğla'ya gelen turist sayısı yüzde 5 azaldı!

İstanbul ve Antalya'dan sonra Türkiye'nin en fazla turist ağırlayan ili Muğla'ya 7 ayda 1 milyon 653 bin 47 turist giriş yaptı. Geçen yıl aynı dönemde Muğla'ya 1 milyon 745 bin 989 turist girişi olmuştu.

İzmir'e gelen turist sayısı yüzde 9.94 azaldı!

İzmir'e yılın ilk 7 ajanda gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,94 düştü. Söz konusu dönemde İzmir'e 643 bin 463 turist geldi.

Almanya'dan gelen turist sayısı yüzde 11 arttı!

Rusya'dan gelen turist sayısında yaşanan yüzde 25'lik azalmaya karşın, aynı dönemde Almanya`dan gelenlerin sayısında yüzde 11'lik artış oldu.

Antalya'ya havalimanlarından gelen turist sayısı azaldı!

Bu yıl turist sayısı gerileyen Antalya’ya, hava yoluyla gelen yolcu da azaldı. Havalimanlarından kente giren turist sayısı yüzde 6.3 azalışla 6.2 milyona geriledi.

türkiyeye gelen turist sayısı Haberi

türkiyeye gelen turist sayısı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek, dünyada ve Türkiye'deki bazı gelişmelerin turizm sektörünü olumsuz yönde etkilediğini belirterek, bölgedeki turist artışı beklentisine ilişkin endişeler oluşmaya başladığını bildirdi.

Bölgedeki turizm hareketliliğine ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Çiçek, 2014 turizm sezonuna oldukça hızlı bir giriş yaptıklarını, rezervasyonlarda istedikleri ivmeyi yakaladıklarını ancak son dönemdeki bazı iç ve dış gelişmelerden ötürü, rezarvasyonlarda yavaşlamaya neden olduğunu belirtti. Erken rezervasyon döneminde uygulanan yüksek orandaki indirimlerin azalması nedeniyle rezervasyon taleplerinin frenlediğine işaret eden Çiçek, "Bölgemizde spesifik olar beklediğimiz artışları yakalama konusunda şüpheler oluşmaya başladı" dedi. 

Talep daralmasına neden olan gelişmelere dikkati çeken Çiçek şunları söyledi: 

"Geçen yıl Ukrayna’dan İzmir’e 2 uçak seferi vardı. Ukrayna'daki gelişmeler nedeniyle uçuşlar iptal edildi. Rusya'da turizm konusunda artış olmasına...