25 / 04 / 2024

türkiyeye gelen yabancı yatırımcılar

türkiyeye gelen yabancı yatırımcılar

Türkiye emlak piyasasına ilgileri her geçen gün artan yabancılar, yılın ilk 5 ayında 834 bin 436 metrekarelik taşınmaz aldı. Bugüne kadar aldıkları taşınmazın toplamı ise 32 milyon metrekareyi aştı.

Milestone, 500 milyon dolarla yatırıma geldi

İngiliz-Türk ortaklığı ile kurulan gayrimenkul yatırım grubu Milestone Capital Partners, Türkiye'de 500 milyon dolarlık yatırım hedefliyor.

Yabancıların emlak alımı ikiye katlandı

Yabancıların Türkiye'de satın aldığı gayrimenkullerde bu yılın ilk yarısında yüzde 100 artış yaşandı.

Yabancıya konut satışları son 33 ayın dibinde!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışları Şubat ayında resmen dibi gördü. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Şubat'ta toplam konut satışları içerisinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı yüzde 2,0 şeklinde oldu.

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Yurt dışından gelen yabancı plakalı taşıtlar Türkiye'de 4 yıl kalabilecek

Yurt dışından emekli vatandaşların, geçici olarak Türkiye'ye getirdikleri yabancı plakalı taşıtlarının, aralıksız olarak dört sene boyunca ülkede kalmasının mümkün olacağı açıklandı. İşte haberin detayları...

Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler?

Türkiye'de yabancılar kanuni sınırlamalara uymak şartıyla, işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Peki, Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler? İşte detaylar...

Yabancıya konut satışıyla ilgili Kıbrıslı müteahhitten haklı isyan! Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?

Kıbrıs'ın önde gelen müteahhitlerinden Koral Bozkurt, sosyal medya hesabından paylaştığı istatistikle Türkiye’de yabancılara yapılan mal satışlarının bir yıl içinde yüzde 61,5 azaldığını belirterek ''Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?” sorusunu sordu.

Miras kaldı yalanıyla 23 milyon avroluk vurgun! Yabancıları ikna etmek için sahte proje tanıtımı bile yapmışlar...

İstanbul'da aile mirasından yararlanabilmek için Türkiye'ye yabancı yatırımcı getirmesi gerektiği yalanıyla kandırdıkları mağdurları yaklaşık 23 milyon avro dolandırdılar. 

Yabancılar Türkiye'den hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? Rakamlar her geçen gün katlanıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan arazi satışlarına ilişkin rakamlar her yıl açıklanıyor. Peki yabancılar hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? En çok hangi ülke vatandaşları gayrimenkul alıyor? İşte o rakamlar...

Türkiye’de evler çok ucuz ama yabancıya! Dar ve orta gelirlilerin ev sahibi olması neredeyse imkânsız!

Türkiye'de yabancıların tatil semtlerine olan konut ilgisi devam ediyor. Bu durumu değerlendiren Alaattin Durmaz, Türkiye’deki yabancıların dövizdeki uçurum sayesinde çok rahat gayrimenkul sahibi olabildiklerini söyledi. Ancak Türklerin ise bir o kadar zorlandığını belirtti. 

Yabancı turist sayısında temmuz ayı rekoru kırıldı!

Türkiye'ye temmuzda gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,25 oranında artış göstererek 7 milyon 148 bin 44 olarak gerçekleşti. 7 aylık dönemdeki artış ise yüzde 16,22 oldu.

Yabancı sermaye Türkiye’ye doğrudan yatırım için neyi bekliyor?

Ekonomi yönetimi ortodoks politikalara geçerken, Türkiye’ye yabancı sermaye akımı da hızlandı. Ancak yabancılar daha fazla yatırım yapmak için geleneksel politikalarda istikrarın devam etmesini ve daha sıkı para politikasına geçişi görmek istiyor.

Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

Kanada’nın 2 sene boyunca yabancıya konut satışını durdurması, Türkiye’de de benzer bir uygulamanın olup olmaması tartışmasını gündeme getirdi. Peki Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

Yabancıların Türkiye'deki konut yatırımı yüzde 32,5 arttı!

Türkiye'de yabancılara yapılan konut satışları ocak-eylül döneminde yıllık bazda yüzde 32,5 artarak 49 bin 644 oldu. Peki en çok konutu hangi ülke vatandaşı aldı? İşte detaylar...

Borsaya gelen yabancılar kalacak mı? Gidecek mi?

Borsa İstanbul'a gelen yabancılar kalıcı olacak mı? Yabancı borsa yatırımcısı hangi ülkelerden geldi. Yabancılar en çok hangi hisseleri aldı, hangilerini sattı?  

türkiyeye gelen yabancı yatırımcılar Haberi

türkiyeye gelen yabancı yatırımcılar

Türkiye emlak piyasasına ilgileri her geçen gün artan yabancılar, yılın ilk 5 ayında 834 bin 436 metrekarelik taşınmaz aldı. Bugüne kadar aldıkları taşınmazın toplamı ise 32 milyon metrekareyi aştı. Alım hızı en çok artan yatırımcılar da Suudiler.


Mü­te­ka­bi­li­yet en­ge­li­nin kalk­ma­sıy­la bir­lik­te, ya­ban­cı ya­tı­rım­cı­lar Tür­ki­ye­’de gay­ri­men­kul alım­la­rı­nı ar­tır­dı. Ta­pu ve Ka­das­tro'nun Ha­zi­ran 2015 ve­ri­le­ri­ne gö­re yı­lın ilk 5 ayın­da ya­ban­cı­lar top­lam 834 bin 436 met­re­ka­re­lik ye­ni ta­şın­maz al­dı. Böy­le­ce ya­ban­cı­la­rın elin­de­ki ta­şın­maz ala­nı 32 mil­yon 538 bin 520 met­re­ka­re­ye yük­sel­di.


Böl­ge­ler de çe­şit­len­di


Ay­rı­ca ya­ban­cı ya­tı­rım­cı­nın son dö­nem­de böl­ge çe­şit­li­li­ği­ne git­ti­ği göz­len­di. Bu­gü­ne ka­dar da­ha çok Muğ­la, An­tal­ya ve Ay­dı­n’­da ta­şın­maz edi­nen ya­ban­cı gay­ri­men­kul alı­cı­sı, se­ne ba­şın­dan bu ya­na ro­ta­sı­nı Zon­gul­dak, Kı­rık­ka­le, Bo­lu, Mar­din, Muş ve Bi­le­cik gi­bi il­le­re çe­vir­di.



1,3 mil­yar do­lar gel­di


Yi­ne...