25 / 04 / 2024

türkiyeyi ziyaret eden yabancı sayısı

türkiyeyi ziyaret eden yabancı sayısı

TÜRKİYE'Yİ geçen yıl ziyaret eden yabancı sayısı 2013 yılına kıyasla yüzde 5.5'lik artışla 36 milyon 837 bin 900 kişiye yükseldi. Bu yıl 5 milyon fazla turist gelecek.

Yabancılar bu yaz Türkiye’de 3’üncü köprü maliyeti kadar döviz bıraktı!

Ağustos 2014 döneminde yabancıların Türkiye ’ de Visa kartlarıyla yaptıkları harcamalar, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 30 artarak, 1,7 milyar Euro ’ ya ulaştı...

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

Özbekistan Türk Müteahhitlerin peşinde!

Resmi ziyareti kapsamında TMB’yi ziyaret eden Özbekistan İnşaat Birinci Bakan Yardımcısı İskandarov, Temmuz'da çıkaracakları yeni bir düzenleme ile ülkesinde arazi özelleştirmesine başlanacağını, bu gelişmenin Türk müteahhitler için de yeni fırsatlar sunacağını belirtti.

İstanbul Yeni Havalimanı, Türkiye'nin gücünün göstergesidir!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret eden Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki yeni havalimanına ilişkin, "Bu tarihi açılış, Türkiye'nin gücünün, kararlılığının, 95 yılda elde ettiği başarıların da bir sembolüdür." dedi...

Özbekistan’dan Türk devlerine yatırım daveti!

Albayrak Holding’i ziyaret eden Özbekistan İpoteka Bank Başkanı Omon Musayev, ülkesindeki iş imkanlarını anlatarak, Türk devlerine yatırım çağrısı yaptı.

Türkiye’nin ilk uzay merkezi Ağustos'ta tamamlanacak!

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ı ziyaret eden BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Türkiye’nin ilk uzay merkezinin Ağustos'ta tamamlanacağını söyledi.

Türkiye'nin ilk uzay merkezi açılış için gün sayıyor!

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ı ziyaret eden BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Türkiye’nin uzay temalı ilk eğitim merkezi Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nin inşaatını ağustos ayında tamamlayacak. 

Venezuela Türk yatırımcıları bekliyor!

Ankara Ticaret Odasını (ATO) ziyaret eden Venezuela Dışişleri Bakan Yardımcısı Ramon Gordils, Türk şirketleri ile çalışmak istediklerini dile getirdi. Gordils, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini belirtti.

Bursa'da yatırıma 1 milyar 195 milyon TL'lik bütçe ayrılacak!

SABAH’ı ziyaret eden Başkan Altepe 2017 yatırımlarını anlattı. 1 milyar 195 milyon TL’lik bütçe yatırıma ayrılacak. Aslan payı ulaşıma harcanacak. İznik İnanç Turizmi'nin merkezi olacak, Uludağ sadece kışın değil 12 ay turist çekecek. Yunuseli Havaalanı yıllar sonra yeniden ulaşıma açılacak.

Yeni Zigana Tüneli projesi 2020'de tamamlanacak!

Maçka Kaymakamı Deniz Pişkin, Yeni Zigana Tüneli proje çalışmalarını inceledi Cengiz İnşaat Maçka Şantiyesini ziyaret eden Pişkin'e, şantiye şefi ve aynı zamanda Proje Müdürü Tarık Eyüboğlu ile şantiye şefi Yavuz Akpınar tarafından brifing verildi.

Kocaeli'deki dönüşüm Türkiye'ye örnek olacak!

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi’ni ziyaret eden Başkan Nevzat Doğan, “Hep birlikte sadece Kocaeli’ne değil, Türkiye’ye örnek bir kentsel dönüşümü hayata geçireceğiz” dedi.

Sabuncubeli Tüneli'nin yarıya yakını tamamlandı!

İzmir ve Manisa'yı birbirine bağlayacak Sabuncubeli Tüneli'nin şantiyesini ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, tünel çalışmalarını inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

Ülgür Gökhan, kentsel yenileme için hak sahipleriyle görüştü!

Sosyal Konutlar Mevkii Kentsel Yenileme Projesi kapsamında hak sahipleri ile birebir görüşmelerin devam ettiği İletişim Ofisi’ni ziyaret eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, hem çalışmalara ilişkin bilgi aldı hem de hak sahipleri ile görüştü.

türkiyeyi ziyaret eden yabancı sayısı Haberi

türkiyeyi ziyaret eden yabancı sayısı

2014 yılında yaklaşık 42 milyon ziyaretçi bekleniyor. 2014 yılının ilk 9 aylık döneminde elde edilen turizm geliri, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8.53 artışla 26 milyar 638 milyon dolar oldu. Türkiye'ye 2014 yılında en fazla turist gönderen ilk üç ülke Almanya, Rusya ve İngiltere oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Yüzde 12.73 artışla 11 milyon 821 bin ziyaretçiyle İstanbul ilk sırada yer alıyor, İstanbul'u, Antalya ve Muğla takip ediyor"...