26 / 04 / 2024

Türkler Rusya yeni inşaat ihaleleri alabilecek mi

Türkler Rusya yeni inşaat ihaleleri alabilecek mi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün ekonomik ilişkilerin tekrar normale dönmesi için hükümetine talimat verdi. Türk iş dünyası temsilcileri, “Rus turistler tekrar Türkiye’ye gelecek, inşaat sektörü yeni ihaleler alabilecek " gibi yorumlar yaptı.

ABD'den ev almak isteyenler dikkat! Türkler en çok nereyi tercih ediyor?

Mortgage Uzmanı Tunçtan Ayan ve Emlak Danışmanı Sophia Furtun, Amerika Birleşik Devletleri’nde konut almak isteyenler için önemli tüyolar verdi. Peki ABD'den ev nasıl ev alınır? Türkler en çok nereyi tercih ediyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize'nin kahramanları Türkler oldu! Yunanistan'a başvuru yağdı!

Yunanistan’ın bazı bölgelerine 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerine ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yıl sonu rakamları açıklandı. Buna göre, Türkler ilk üçte yer aldı.

Akaryakıt fiyatlarında yeni indirim var mı? Son dakika rakamları peş peşe açıklandı! Sürücüler hemen bakın!

Akaryakıt fiyatlarında yeni indirim var mı sorusunun yanıtı sürücüler tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Benzin, motorin ve LPG'de son dakika rakamları peş peşe açıklandı... Sürücüler hemen bakın...

Dolarla kira iştah kabarttı: Türkler konut yatırımı için rotayı ABD'ye çevirdi!

Türk yatırımcılar dolarla kira almak için konut yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. Türkler konut yatırımında özellikle Miami ve Baltimore başta olmak üzere rotayı Amerika'ya çevirdi. İşte detaylar...

Benzin, motorin, LPG fiyatlarında son dakika! Akaryakıt fiyatlarında yeni zam ya da indirim geldi mi? Hemen bakın!

Benzin, motorin, LPG fiyatlarında son dakika... Akaryakıt fiyatlarında yeni zam ya da indirim geldi mi? Hemen bakın...

Türkler, konutta rotalarını Londra'ya çevirdi! Türklerin alımları yüzde 30-50 oranında arttı!

Türkiye’de yükselen konut fiyatlarının yanı sıra geri dönüş süreleri de uzayınca yatırımcıların rotası Londra’ya kaydı. Ağırlıkla Londra’dan yatırım amaçlı konut alan Türkler, Hong Kong ve Çinlilerin ardından en fazla alım yapanlar arasında 3’üncü sıraya yerleşti. 

Sürücüler aman dikkat! Akaryakıt fiyatlarında yeni indirim var mı? Benzin, motorin, LPG fiyatlarında son dakika!

Sürücüler aman dikkat! Akaryakıt fiyatlarında yeni indirim var mı? Benzin, motorin, LPG fiyatlarında son dakika...

Almanya 60 bin yeni personel alacak! Vize kolaylığıyla Türkler de gidebilecek!

Almanya nitelikli göç kanununu henüz çıkarmadı fakat acil ihtiyaç olarak 60 bin kalorifer ve su tesisatçısı istihdam edecek. Bu kapsamda, söz konusu alanlarda meslek eğitimi almış olan Türkler, iş kabulü alırsa kolay vize ile Almanya’ya giderek çalışabilecek.

Ufo ısıtıcılarda yeni yıla özel fırsat seti! İşte 16 Aralık 2022 fiyat listesi...

Ufo ısıtıcılarda yeni yıla özel kampanya! Ufo ısıtıcı fiyatları ne kadar? Aralık ayında kaç TL'den satışa çıkıyor? İşte detaylar...

Türkiye, Rusya'dan aldığı petrolü ikiye katladı!

Türkiye, Rusya'dan petrol ithalatını günlük 98 bin varilden 200 bin varile ulaştırdı. İndirimli petrol alan Tüpraş ve Star Rafineri kârlarını yükseltti. 

Buğday krizinde son dakika gelişmesi! Türkiye Rusya ve Ukrayna anlaştı

Ukrayna'nın limanlarında bekleyen buğdayın dünya pazarına açılabilmesi için Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasında bir süredir devam eden "tahıl koridoru" açma girişimlerinde sona gelindi. Üç ülke anlaşmaya vardı. İmzalar atılacak. ABD, konuya ilişkin açıklama yaptı

Türkler hangi ülkedeki emlak yatırımlarını artırdı?

Yunanistan'dan en az 250 bin Euro bedelinde emlak satın alarak 'altın vize' ile 5 senelik oturma iznine sahip olan Türklerin sayısı 2021 yılında 605'e çıktı. Ülkede bu vize programından en çok faydalananlar sıralamasında Çinlilerden sonra Türkler yer alıyor.

Türk inşaat şirketlerine Rusya'daki projelere yatırım çağrısı!

Rusya-Türkiye İş Konseyi Başkanı Ahmet Palankoyev, Türkiye'den yeni inşaat şirketlerini Rusya'daki projelere çekmeye ilişkin çalışmalar sürdürdüklerini açıkladı. 

Türkler Rusya yeni inşaat ihaleleri alabilecek mi Haberi

Türkler Rusya yeni inşaat ihaleleri alabilecek mi

TÜRKİYE’nin Rus uçağını düşürmesinin ardından, 29 Kasım 2015 tarihinde Türkiye’ye yönelik 6 maddelik ekonomik tedbir kararını imzalayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün ekonomik ilişkilerin tekrar normale dönmesi için hükümetine talimat verdi. Putin, ayrıca Rus turistlerin, Türkiye’yi ziyaret etmesi noktasında getirilen kısıtlamaların kaldırılmasını da istedi.


Yaşanan bu gelişmelerin turizmden tarıma kadar birçok sektöre moral olacağına işaret eden Türk iş dünyası temsilcileri, “Rus turistler tekrar Türkiye’ye gelecek, ihracatçı kaybettiği bir pazarı geri kazanacak, inşaat sektörü yeni ihaleler alabilecek ve kapanan Türk mağazaları tekrar açılacak. Ancak tamamen normale dönüş 2017’de mümkün olacak” yorumunu yaptı.


SEZONU UZATIYORUZ

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy: Türkiye’ye gelen turist sayısı Mayıs 2016’da 2015’e göre yüzde 34 azaldı. Mayısta en büyük kaybı yüzde 92 ile Ruslarda yaşadık....