29 / 03 / 2024

Türksat

Türksat

Türksat, evlerde kullanılan mevcut çanak antenlere alternatif olarak daha küçük bir anten geliştirdiğini açıkladı. Prototipi tamamlanan bu çanak anten sayesinde görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması hedefleniyor

Türksat Ümraniye arsasını satıyor

Türksat, Ümraniye'de altın gibi kıymetlenen arsasını satışa çıkardı.

TOKİ, Mali Kural'da formül kapsamı dışında yer aldı!

Mali Kural'da, TOKİ, TRT, TÜRKSAT, Atatürk Orman Çiftliği gibi KİT'ler formül kapsamı dışında yer aldı

TÜRKSAT 6A'da sona gelindi! Ne zaman fırlatılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A uydusunun 2024 yılının mart ayında yerde teslimini planladıklarını, haziran ayı içinde de fırlatma işlemlerini gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti.

TÜRKSAT personel arıyor! TÜRKSAT hangi kadrolarda personel alımı yapacak? İşte detaylar!

TÜRKSAT yeni personellerini aradığını duyurdu. TÜRKSAT, personel alımı için başvuru şartlarını ve detaylarını da kamuoyuyla paylaştı. İşte detaylar!

Türksat Kablonet’ten yılın internet kampanyası! 5O TL’den başlayan fiyatlarla sınırsız internetiniz olsun

Türksat Kablonet, yılın son tarifsiz internet kampanyasını duyurdu. Sizde 5O TL’den başlayan fiyatlarla sınırsız internete sahip olabilirsiniz. İşte detaylar…

TÜRKSAT duyurdu! 73 farklı iş grubundan en az lise mezunu yüksek maaşla personel alacak! Başvurular başladı...

TÜRKSAT 73 farklı meslek branşından 200'e yakın personel alacağını ilan etti. Peki TÜRKSAT personel alımının detayları ne oldu? İşte 2022 TÜRKSAT personel alımına ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Antalya'da 'Akıllı Kent Uygulaması' protokolü imzalandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve TÜRKSAT iş birliğinde gerçekleştirilecek ve Türkiye'de ilk kez Antalya'da hayata geçirilecek, "Akıllı Kent Uygulaması" ile ilgili protokol imzalandı.

TVF ile büyük projeler ucuza finanse edilecek!

Ziraat Bankası, Halk Bank, THY, BOTAŞ, Eti Maden, PTT, Türksat ve Borsa İstanbul gibi dev şirketleri tek çatı altında toplayan Türkiye Varlık Fonu (TVF), yüksek faize darbe vuracak, finansal dışa bağımlılığı azaltacak.

Varlık Fonu nedir, nasıl çalışır?

Halkbank, THY, Ziraat Bankası, PTT, BİST, BOTAŞ, Çaykur, Eti Maden, Türksat gibi şirketler Varlık Fonu'na katıldı. Peki Varlık Fonu nedir? Varlık Fonu nasıl çalışır? İşte tüm detaylar...

İstanbul'da yapımı devam eden projelerde son durum!

Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri'nde 4K telekonferans sistemiyle TÜRKSAT 4B uydusundan İstanbul'da yapımı devam eden dev projelerin şantiyelerine bağlanıldı.

İzmir Şanslı Evler'de daire teslimleri bu ay yapılacak!

Türksat İnşaat'ın İzmir Çiğli'de projelendirdiği Şanslı Evler'de fiyatlar 1+1 konutlarda 139 bin liradan başlıyor. 6 katlı iki blokta toplam 96 daire yer alıyor. Teslimler bu ay gerçekleşecek.

Pendik Belediyesi'nde E-Devlet dönemi!

E - devlet uygulamasına 2012 yılından beri diği işbirliği kapsamında e - devlet uygulamaentegre olan Pendik Belediyesi, TÜRKSAT ile sında yeni bir döneme geçti...

Türkiye'nin ilk uydu merkezi törenle açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yaptığı TUSAŞ bünyesindeki USET Merkezi'nde, ilk olarak Göktürk-1 Uydusu ile Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın yapım ve montajı ile ileri entegrasyon ve çevresel testleri yapılacak.

Devletin verileri Konya'daki akıllı binada toplanacak!

Türksat Genel Müdürü Gül, kamu kurum ve kuruluşlarının bilgisayar verilerinin korunması amacıyla geliştirilen Data Center Projesi kapsamında Konya'da yapılacak akıllı bina için ihaleye çıkacaklarını bildirdi.

Data Center Projesi akıllı binası için ihaleye çıkılacak!

Türksat Genel Müdürü Ensar Gül, kamu kurum ve kuruluşlarının bilgisayar verilerinin korunması amacıyla geliştirilen Data Center Projesi kapsamında Konya'da yapılacak akıllı bina için bir iki aya kadar ihaleye çıkacaklarını bildirdi.

Türksat Haberi

Türksat

Evlerde kullanılan ve genelde kentlerde görüntü kirliliği yaratan büyük çanak antenler tarihe karışmak üzere. Türksat Genel Müdürü Ensar Gül, çok  büyük ve montajı zor olan çanak antenlere oranla daha estetik ve küçük düz ante prototipi geliştirdiklerini, binaların ya da evlerin duvarlarına yerleştirilebilen, istenilen renge boyanabilen düz antenin, görüntü kirliliğini ortadan kaldıracağını bildirdi.


Gül, AA’ya yaptığı açıklamada, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı’nın (TEYDEB) finansal desteğiyle Ar-Ge çalışması yaptıklarını vurgulayarak, prototipi ve testleri tamamlanan antenin ticarileştirilme çalışmalarına da geçileceğini söyledi. Televizyon yayınlarına yönelik geliştirilen düz anten prototipinin, 4’ü mühendis olmak üzere 6 kişilik bir ekipçe 1.5 yılda tamamlandığını anlatan Gül, prototip boyutunun 35x35 santimetre olduğunu, yeni bir versiyonun çalışmalarına da başladıklarını kaydetti.


Montajı kolay olacak


Mevcut çanak antenlerin çok büyük, montajının da...