20 / 04 / 2024

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'ne ait sınırların değişmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Şereflikoçhisar Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi imar planı askıda!

Ankara Şereflikoçhisar İlçesi, Yeşilova Mahallesi "Rekreasyon Alanı" Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi imar planı teklifi askıya çıkarıldı...

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi imar planı değişikliği askıda!

Ankara Şereflikoçhisar'da Günübirlik Tesis Alanı amaçlı hazırlanan Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Aşırı tuzlanma Tuz Gölü'nü tehdit ediyor!

Tuz Gölü’nün çevresindeki aşırı tuzlanmanın yüzde 32’ye ulaştığı, havzada bulunan 28 bin su kuyusundan 16 bininin kaçak olduğu, yeraltı sularında ise son 33 yılda 14 metre azalma meydana geldiği ortaya çıktı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tuz Gölü'nde araştırma yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tuz gölünde yaptığı araştırma da 41 takson (bitki türü), 3 iki yaşamlı,12 sürüngen, 85 kuş ve 20 memeli hayvan türü tespit etti...

Gülşen, Barselona'dan ev satın aldı: 500 bin dolarlık dev yatırım

Ozan Çolakoğlu'yla mutlu bir evlilik sürdüren Gülşen sahneden kazandığını gayrimenkule yatırıyor. Güzel şarkıcının son olarak eşi Ozan Çolakoğlu ve oğlu Azur'la sık sık gittiği Barselona'dan ev aldığı konuşuluyor. İşte Gülşen'in 500 bin dolarlık yatırımı...

Samsung Galaxy S22 Ultra'ya Carrefoursa'dan karşı konulamaz indirim! En güçlü işlemcili Samsung telefonunu kaçırmayın!

Carrefoursa'da Galaxy S22 Ultra için özel indirimler! Hemen sipariş verin ve en güçlü işlemcili Samsung telefonu indirimli fiyatlarla satın alın.

İstikbal'de bu güne özel 100 üründe sepette yüzde 23 indirim kampanyası! Bu fırsat kaçmaz! 23 Ocak 2023 fiyat listesi

Cumhuriyetimizin 100. yıl coşkusunu müşterileri ile kutlamak isteyen İstikbal'de bu güne özel 100 üründe sepette yüzde 23 indirim hizmeti sizlerle.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı! 

İstanbul Sarıgöl Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi ihalesi özel olarak davet edilen Egemen İnşaat ve Okyanus Enerji İş Ortaklığı’na verildi. İşte ayrıntılar...

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Sarıgöl Mahallesi Bilgin Sok, Hamam Cad. ve Güzel Sok. Arasında Kalan 4,84 ha. Riskli Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Murat Kurum: Salda Gölü çevresinde kaçak yapıları yıktık!

Salda Gölü ve çevresi aynı marmara denizi gibi Özel Çevre Koruma alanı olarak ilan edilmesine ilişkin Bakan Murat Kurum'dan açıklama geldi.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Sarıgöl Mahallesi, Bilgin Sokak, Hamam Caddesi ve Güzel Sokak Arasında kalan 4.84ha’lık Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Tuz Gölü kıyısına bungalov evler inşa edildi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şereflikoçhisar Belediyesi tarafından Tuz Gölü kıyısında lavanta tarlası oluşturuldu, kıyıya yakın yerlere bungalov evler yapıldı.

Nevşehir Acıgöl'deki metruk binalar yıkılıyor!

Nevşehir İl Özel İdaresi, Acıgöl'de bulunan metruk binaların yıkımına devam ediyor. 

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını çözecek!

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını da ortadan kaldıracak...

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sınırları değişti!

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'ne ait sınırların değişmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tuz Gölü Fayı 6 büyüklüğünde deprem üretebilir!

Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, "Tuz Gölü Fay'ının uzunluğunu düşündüğümüz zaman daha büyük deprem üretme olasılığı var ama parçalı kırıklı. Bu fay hattının 6 ve 6,5 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeli mevcut" dedi.

Salda Gölü'ne otel yapılmasına onay verildi!

Salda Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı onaylandı...

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi Haberi

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'ne ait sınırların değişmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sınırlarının değişmesine, 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 9'uncu maddesi gereğince karar verildi.

Kararın ekli listesinde, bölgenin değişen sınırlarına ilişkin krokiler ve koordinatlar yer aldı.

Karar için