29 / 03 / 2024

Tuz Mağarası

Tuz Mağarası

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası'nda 2013 yılında düzenlenen iftar yemeğinde yatırımcılara hazine taşınmazlarının tanıtımı yapılmış, 13 adet taşınmaz malı değerlendirmek üzere yatırımcılar Çankırı iline davet edilmişti.

Tuz Mağarası turizme açılıyor!

Hititler dönemden kalan 5 bin yıllık Tuz Mağarası, astım ve bronşit gibi akciğer rahatsızlıklarının tedavisi amacıyla turizme açılıyor. Tuz Mağarası, Polonya, Romanya ve Nahcivan'daki örnekleri gibi dizayn edilecek...

Aqua Vega'daki tuz mağarası şifa dağıtıyor!

Türkiye'nin en büyük akvaryumu Aqua Vega'daki tuz mağarası vatandaştan tam not aldı. Denizi olmayan başkenti su altı dünyasıyla tanıştıran büyük akvaryumu şimdi de tuz mağarasıyla adından söz ettiriyor.

Tuz Mağarası turizme kazandırılacak!

Çankırı'da yer alan Hitit döneminden kalan tuz mağarası turizme açılacak..

Kaya Tuzu Mağarası rehabilitasyon merkezine dönüştürülecek!

Çankırı'da Hititler döneminden kalma Kaya Tuzu Mağarası, astım, bronşit ve nefes darlığının tedavisi için hem rehabilitasyon merkezine dönüştürülecek hem de turizme açılacak

AB ülkeleri arasında en çok çalışma saati ile zirveyi gören Türkiye, ücretlere gelince dipte kaldı!

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında en çok çalışan Türkiye, çalışanların aldığı ücretlere gelince dipte kaldı. Türkiye, haftada 44.2 saatlik çalışma süresiyle Avrupa’da çok çalışan ülke oldu.

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor! Haftalık çalışma saatleri 09:00-15:30 arası mı oluyor?

Milyonlarca çalışanı- yakından ilgilendiren haftalık çalışma saatlerinde değişikliğe gidilip gidilmeyeceği vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Peki haftalık çalışma saatleri değişecek mi? çalışma saatleri 09:00-15:30 arası mı oluyor? İşte son dakika gelişmesi...

Türkiye ile Pakistan arasında ''Köşe taşı'' niteliğinde anlaşma! Hayallerin ötesinde

Türkiye ile Pakistan arasında Mal Ticaret Anlaşması imzalandı. ''Köşe taşı'' niteliğinde olan bu anlaşma Pakistan ile Türkiye'nin kapasitesinin hayallerin ötesinde olduğuna işaret edildi.

Kırklareli Dupnisa Mağarası'na yapılmak istenen otele tepki!

Kırklareli'deki 180 milyon senelik Dupnisa Mağarası’nda yapılmak istenen apart otel projesi yargı gündemine geldi. Eşsiz bir biyoçeşitliliğe sahip olduğuna dikkat çeken Mağaracılık Federasyonu Başkanı Bülent Genç, projeyle beraber bölgede ekolojik bir yıkım olacağının altını çizdi. 

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Marmaris Nimara Mağarası'nın turizme kazandırılması mecliste!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Nimara Mağarası'nın turizme kazandırılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kırklareli Dupnisa Mağarası'na restoran, otel ve otopark yapılması meclis gündeminde!

Kırklareli'nde yer alan Dupnisa Mağarası'nın bulunduğu alana restoran, otel ve otopark yapılmasının yol açacağı zararlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gündoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adıyaman'da Palanlı Mağarası'nın korunması meclis gündeminde!

Adıyaman'da bulunan ve sit alanı olan Palanlı Mağarasının korunması meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon liralık sağlık yatırımı!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon liralık sağlık yatırımı yapılması planlanıyor. 

Karadeniz Ereğli'de Cehennemağzı Mağarası için otopark yapılıyor!

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçe belediyesi, dünyaca ünlü Cehennemağzı mağarasını ziyarete gelen turistler için yapımına başlanan otopark alanını inceledi.

Tokat'ta Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon TL'ye otel yapılacak!

Tokat'ta, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren Ballıca Mağarası'nın yanında sağlık için yurda gelenlere hizmet sunulması amacıyla otel inşa edilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığından Cennet Mağarası'ndaki asansör projesiyle ilgili açıklama!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cennet-Cehennem örenyerine yapılan asansörle ilgili eleştirilere yanıt verdi.

Mersin Valiliği'nden Cennet Mağarası'ndaki asansör projesiyle ilgili açıklama!

Mersin Valiliği, Cennet-Cehennem örenyerine yapılan asansörle ilgili eleştirilerin, projeyi onaylayan uzmanlara haksızlık, engellilere de duyarsızlık olduğundan bahsetti.

Tuz Mağarası Haberi

Tuz Mağarası

Vali Vahdettin Özcan'ın başlattığı "Yatırım Yeri Bizden, Yatırımlar Sizden" sloganı ile ilgili etkinlikler kapsamında Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası'nda 2013 yılında düzenlenen iftar yemeğinde yatırımcılara hazine taşınmazlarının tanıtımı yapılmış, ayrıca Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü'nce 4706 Sayılı Kanun'a göre irtifak ihalesine çıkan 13 adet taşınmaz malı değerlendirmek üzere yatırımcılar ilimize davet edilmişti. 

Çalışmalar sonlandırılarak neticeye varıldı ve bu kapsamda; ilimizin muhtelif yerlerinde bulunan 13 adet toplam 303.308 m2'lik hazine taşınmazı 28 Mart 2014 tarihine kadar başvuruda bulunan yatırımcılara 49 yıllığına tahsis edilecek. 

Vali Özcan, turizm alanında da yatırım hamlesini gerçekleştiren şehrimiz Tuz Mağarası'nın da turizme kazandırılması ile birlikte nitelikli otel yatırımcılarının şehrimize yatırım yapmakta acele etmesi gerektiğini belirterek, bu kapsamda tahsis edilecek taşınmazların otel yatırımcılarınca da değerlendirilebileceğini dile getirdi. 28 Mart 2014...