20 / 04 / 2024

ubs dava

ubs dava

ALMAN banka HSH Nordbank, ABD subprime mortgage piyasasıyla bağlantılı menkul kıymetlere yatırım yaparak fonlarını yanlış yönettiğini ileri sürdüğü İsviçreli bankacılık devi UBS'ye tazminat davası açıyor.

Yönetimi olmayan apartmanda dava nasıl açılır?

Anagayrimenkulün ortak yerlerindeki bakım, onarım; güçlendirme giderleri, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, ortak gider kapsamına giriyor. Peki bu giderler ödenmezse ne olur? Yönetimi olmayan apartmanda dava nasıl açılır?

Sibel Can'ın Beykoz Konakları'ndaki evi dava konusu oldu!

Sibel Can'ın Beykoz Konakları'ndaki evi dava konusu oldu. Sibel Can’ın Beykoz Konakları’ndaki villasında dekorasyon yapan Serpil Cerrahoğlu, bir ropörtajda dekorasyonu kendilerinin yaptığını söyleyen Darcan&Darcan şirketine dava açtı.

Miras paylaşımı dava dilekçesi!

Bir kimsenin vefatının ardından yakınlarına bıraktığı malın birden çok kişiye kalması halinde mirasçılar miras paylaşımı yapması gerekiyor. Peki, miras paylaşımı dava dilekçesi nasıl yazılır?

Ortaklığın giderilmesi dava masrafları!

Ortaklığın giderilmesi davası, taşınmaz hangi il ya da ilçe sınırlarında ise o yerin sulh hukuk mahkemesinde açılıyor. Peki, ortaklığın giderilmesi dava masrafları ne kadar? Ortaklığın giderilmesi dava masraflarını kim öder?

TMMOB 3. havalimanı planlarına dava açtı!

TMMOB 3. havalimanı planlarına dava açtı. TMMOB'ne bağlı odalar, 3. havalimanı projesine ilişkin çevre düzeni ve imar planlarının iptali ile yürütmenin durdurulması istemiyle idare mahkemesine başvurdu.

TMMOB'den 3. havalimanı planlarına dava!

TMMOB 3. havalimanı planlarına dava açtı. TMMOB'ne bağlı odalar, 3. havalimanı projesine ilişkin çevre düzeni ve imar planlarının iptali ile yürütmenin durdurulması istemiyle idare mahkemesine başvurdu.

Mimarlar Odası TOKİ'ye dava açtı!

TOK İ’nin düzenlediği ‘7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması’na, Yarışmanın yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle Mimarlar Odası Ankara Şubesi dava açtı.

Aile konutu dava dilekçesi!

Aile konutunun tapuya tescil edildikten sonra eşler birbirinin açık rızası olmadan aile konutunu tasarruf edemiyor aksi bir durum olduğunda dava açılabiliyor. İşte, aile konutu dava dilekçesi!

TOKİ'nin 7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması'na dava!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, TOKİ’nin düzenlediği, “7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması”na dava açtı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan, yarışma şartnamesinin hiçbir yasal düzenlemeyi dayanak almadığını söyledi.

Kira bedelinin tespiti dava dilekçesi!

Gayrimenkul kiralamalarında, kira bedelinin tespiti konusunda anlaşma sağlanamaması halinde, kira bedelinin tespiti için bir dilekçe hakimden müdahalesi istenebiliyor. İşte kira bedelinin tespiti dava dilekçesi örneği...

Soma zeytinlikleri için karşı dava açılıyor!

Geçtiğimiz Mayıs ayında Soma Kolin Termik Santrali'nin yapımı için zeytinliklerin kamulaştırmasına Somalılar ve Greanpeace tarafından karşı dava açılıyor.Soma Kolin Termik Santrali'nin yapımı için acele kamulaştırma yapılmıştı...

Greenpeace'den "acil kamulaştırmaya" karşı dava!

Greenpeace, Soma'nın Yırca Mahallesinde yapılacak olan Kolin Termik Santrali'nin yapımı için zeytinlik alanın kamulaştırılmasının hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle dava açtığını bildirdi. Greenpeace Avukatı Soma Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

TÜKODER, ulaşım zammına dava açıyor!

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Eskişehir Şubesi, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından 1 Eylül'de uygulanacak kent içi toplu ulaşım ücretlerine yapılan zammın iptali için dava açtı.

ubs dava Haberi

ubs dava

HSH Nordbank'ın, UBS hakkındaki iddialarını şubat ayı sonunda New York Mahkemesi'ne iletmesi bekleniyor. HSH'nin 300 milyon Euro'sunu (444 milyon dolar) UBS, CDO olarak değerlendirmişti. CDO (Collateralized debt obligations), varlık-destekli menkul kıymetler ve sabit gelirli varlıklar porföyünden yapılandırılıyorlar. Konut kredilerinde sıklıkla kullanılan CDO'lar, geçen yıl ABD'de başlayan mortgage krizinde de etkili olmuştu. HSH Nordbank, UBS'in portföy yönetiminin zorunlulukları yerine getirmediğini ve sadece kendi kazanımlarına odaklandığını açıkladı. Kayıplarından UBS'i sorumlu tutan HSH, UBS'in sorumluluğu altındaki kayıplarının iadesini talep ediyor. UBS ise yasal süreç başlatılmasını önermediğini açıkladı. UBS, mortgage krizinde 18 milyar dolar kayıp yaşamış ve geçen yıl ilk kez tüm mali yıl için zarar açıklamıştı. UBS'in...