26 / 04 / 2024

ubsye morgıç zararı davası

ubsye morgıç zararı davası

ALMAN banka HSH Nordbank, ABD subprime mortgage piyasasıyla bağlantılı menkul kıymetlere yatırım yaparak fonlarını yanlış yönettiğini ileri sürdüğü İsviçreli bankacılık devi UBS'ye tazminat davası açıyor.

Kira gelir vergisinde zarar doğması hali!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince; taşınmaz mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak; belli koşullarda gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, kira gelir vergisinde zarar doğması halinde hesap nasıl

Standartlara uymayan çatıların yıllık zararı 4 milyar TL!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, standartlara uymayan çatı ve yalıtım uygulamalarının tüketici bütçesi ve ülke ekonomisine zarar verdiğini belirtti..

Seramikte fiyat rekabetine girmek sektöre zarar veriyor!

Seramikte yeni pazarlar bulmaya çalışmak yerine rakipleriyle fiyat rekabetine girmeyi tercih ettiklerini söyleyen Graniser Seramik Genel Müdürü Erol Hacıoğlu, bu durumun sektördeki tüm oyunculara ve ülkeye zarar verdiğini ifade etti.

Konyalı inşaat firmaları Libya'da zarar etti!

Libya'da milyon dolarlık proje yapan Konyalı inşaat firmaları, çalışmalarını durdurdu. Birçok firma Konya'ya geri dönmek zorunda kalırken milyonlarca liralık zarar etti..

Yeni yapılan inşaat eve zarar verirse ne olur?

Binanızın yanındaki boş arsa üzerine inşaat yapılmaya başlandığını farz edelim. Bu yeni yapılan inşaatın evinize zarar vermesi halinde sorumluluk kimde olur? Yeni yapılan inşaat eve zarar verirse ne olur?

Bartın'da çıkan yangın nedeniyle 40 dönüm alan zarar gördü!

Bartın’da dün iki noktada çıkan orman yangınında yaklaşık 40 dönümlük alan zarar gördü.Bartın Orman İşletme Müdürü Yanık: "Yanan alanların yeniden ağaçlandırılması için hazırlık çalışmalarımıza başladık” dedi.

Devlet, imar planı değişikliğinde zarar edene ödeme yapacak!

Devlet, imar planı değişikliğinde zarar edene ödeme yapacak. İmar planı değişikliği nedeniyle arsa değeri artandan yüzde 100'e kadar vergi almaya hazırlanan devlet, zarar eden vatandaşın mağduriyetini de giderecek.

İmar değişikliğinde arsa değeri düşene zararı ödenecek!

İmar planı değişikliği nedeniyle arsa değeri artandan yüzde 100'e kadar vergi almaya hazırlanan devlet, zarar edenlerin mağduriyetini de giderecek. İmar değişikliklerinde arsasının değeri azalan vatandaşa, değer kaybı ödemesi yapılacak

Hatay'da ev ve iş yerleri zarar gören 69 kişi yeni yer istiyor!

Erzin ilçesinde geçen yıl 25 Eylül'de meydana gelen, 5 kişinin hayatını kaybettiği selde araç, ev ve iş yerleri zarar gören 69 kişi, hasarın karşılanmasını ve yeni yer tahsis edilmesini istedi.

Ulaşımda zarar Ankara ile aynı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısı 2. oturumunda Başkan Aziz Kocaoğlu konuşma yaptı. Her sermaye artırımında aynı konuşmaların yaşandığını hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Zarar eden şirketler var.

Reza Zarrab Kemer Country'deki eve zarar verdi mi?

Ebru Gündeş-Reza Zarrab çiftine kaldıkları Kemerburgaz’daki ev sahipleri, daireye zarar verdikleri gerekçesiyle dava açtı. Mahkeme ‘eve zarar verdiler’ iddialarının bilirkişi raporunda tespit edilemediğini söyleyerek davayı reddetti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyeti ekonomiye zarar vermez!

TOKİ Başkanı Ergün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın tamamen yerli malzemelerle inşa edildiğini belirterek “Maliyeti ekonomiye falan zarar vermez” dedi...

Panora Gayrimenkul kar ve zarar tablosunu yayınladı!

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kar ve zarar tablosunu yayınladı.

ubsye morgıç zararı davası Haberi

ubsye morgıç zararı davası

HSH Nordbank'ın, UBS hakkındaki iddialarını şubat ayı sonunda New York Mahkemesi'ne iletmesi bekleniyor. HSH'nin 300 milyon Euro'sunu (444 milyon dolar) UBS, CDO olarak değerlendirmişti. CDO (Collateralized debt obligations), varlık-destekli menkul kıymetler ve sabit gelirli varlıklar porföyünden yapılandırılıyorlar. Konut kredilerinde sıklıkla kullanılan CDO'lar, geçen yıl ABD'de başlayan mortgage krizinde de etkili olmuştu. HSH Nordbank, UBS'in portföy yönetiminin zorunlulukları yerine getirmediğini ve sadece kendi kazanımlarına odaklandığını açıkladı. Kayıplarından UBS'i sorumlu tutan HSH, UBS'in sorumluluğu altındaki kayıplarının iadesini talep ediyor. UBS ise yasal süreç başlatılmasını önermediğini açıkladı. UBS, mortgage krizinde 18 milyar dolar kayıp yaşamış ve geçen yıl ilk kez tüm mali yıl için zarar açıklamıştı. UBS'in...