26 / 04 / 2024

üç boyutlu baskıyla yapı inşa edebilen robot

üç boyutlu baskıyla yapı inşa edebilen robot

MIT araştırmacıları inşaat malzemelerini, tıpkı 3 boyutlu alaşım baskıda olduğu gibi, enjektörlerle akışkan formda püskürterek yapı formları kurabilen bir inşaat robotu üretti.

Limak Çimento, 3 boyutlu yazıcıda üretilen ‘LimakCement 3DC-101’ ürününü tanıttı!

​​​​​​​Limak Çimento, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında 3 boyutlu beton yazıcılarında kullanıma uygun, yenilikçi ve aynı zamanda baskılanabilir harç serisinin ilk ürünü ‘LimakCement 3DC-101’ lansmanını gerçekleştirdi. Ürün, sera gazı emisyonlarının düşürülmesini amaçlıyor.

Ankara Valiliği'nden sağanak uyarısı! Sel ve su baskınına karşı çok dikkatli olun!

Ankara Valiliği'nden yapılan sağanak uyarısıyla, başkent Ankara'da sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

iPhone 15'ten flaş haber! Samsung imzasıyla karşımıza çıkacak!

ABD'nin baskısıyla Apple, iPhone 15 modelleri için Çin'in YMTC'si yerine Samsung'un RAM'ini tedarik edecek.

Bitcoin keskin satış baskısıyla karşı karşıya mı?

TA göstergesi, Bitcoin için güçlü satış baskısı gösteriyor!

Oto talebi daraldıkça daraldı! Gözler otoda vergi indiriminde

Otomotivde tedarik krizi gevşedi ancak bu kez de talepte büyük kayıp yaşanıyor. Kur artışı ve enflasyonist baskıyla otomobil fiyatlarının hızla yükselmesi ve krediye erişimde yaşanan zorluklar satışlarda düşüşe neden olmuştu. Sektör temsilcileri vergi indirimi bekliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk lirasıyla ilgili kritik tarihi verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu anda yoğun enflasyon baskısı altında olan Türk lirasıyla ilgili kritik tarihi verdi. Erdoğan, önümüzdeki Şubat- Mart aylarında enflasyonu kontrol altına alacaklarını söyledi.

Konut fiyatlarındaki artış baskılanacak!

Artan konut fiyatlarına yönelik açıklama yapan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, konut üretiminin artmasıyla fiyatların baskılanacağını dile getirdi. 

Çinli gayrimenkul şirketi Sunac borç krizinde!

Çin'de gayrimenkul alanında likidite sorunu yaşayan şirketler artıyor. Evergrande'in ardından Sunac da Shaoixing’deki yerel yöneticilerden finansal konularda şirkete yardımcı olunmasını talep etti. Sunac, yerel yönetimlere büyük bir baskıyla karşı karşıya olduklarını iletti.

3 boyutlu yazıcıyla basılan ilk ev kullanıma sunuldu!

3 boyutlu yazıcı aracılığıyla Avrupa’daki ilk ‘Taş Devri’ konutu Hollanda Eindhoven'da kullanılıyor. 94 metrekare büyüklüğe sahip olan konut için ödenecek kira bedeli aylık 800 Euro olarak belirlendi.

Avrupa'nın ilk yaşanabilir 3 boyutlu baskı evi kiracılarına teslim edildi!

Hollanda Eindhoven'da tamamen 3 boyutlu yazıcıyla yapılan ev kiracılarına teslim edildi...

Ünlü emlakçı Jenna Ryan, Kongre baskınına özel jetiyle gitmiş!

ABD’de olmak üzere tüm dünyada büyük yankı uyandıran Kongre baskınıyla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. Ünlü emlakçı Jenna Ryan'ın baskına katıldıktan sonra sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı paylaşımlar büyük  tepki topladı.

Kovid-19 salgını 2021'de ağır baskı oluşturmaya devam edecek!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının aşıyla ilgili olumlu haberlere rağmen 2021'de küresel kredi koşulları üzerinde ağır baskı oluşturmaya devam edeceğini bildirdi.

Ata Demirer: Bursa Altıntaş inşaat baskıyla yıkılmış!

Bir süredir Bozcaada'da yaşayan ve deniz tutkusuyla bilinen komedyen Ata Demirer, paylaşımlarına bir yenisini daha ekledi. Demirer, hayatının en önemli yerlerinden biri olan eski evini sosyal medyadan yayınladı. 

üç boyutlu baskıyla yapı inşa edebilen robot Haberi

üç boyutlu baskıyla yapı inşa edebilen robot

ABD'de mühendisler, üç boyutlu baskı teknolojisiyle temel yapı birimleri inşa edebilen robot geliştirdi.


ABD'nin Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) araştırmacıları inşaat malzemelerini, tıpkı 3 boyutlu alaşım baskıda olduğu gibi, enjektörlerle akışkan formda püskürterek yapı formları kurabilen bir inşaat robotu üretti.


Bir paletli araç üzerinde taşınan büyük bir vinç kolu ve onun ucundaki hassas robotik koldan oluşan sistemin, genelde sabit ve kapalı olan diğer üç boyutlu baskı sistemlerin aksine geniş bir alanda çalışma, ve büyük boyutlu nesneler ve yapılar ortaya çıkarabilme olanağı sağladığı belirtildi. 


Araştırmacılar sistemin çalışma tarzını göstermek üzere yaptıkları demonstrasyonda, açık alanda, beton zemin üzerine, 15 metre çapında ve 3,5 metre yüksekliğinde, kubbe şeklinde bir köpük yalıtım ünitesi inşa etti. Beton bina inşaatında kullanılan temel yapı biriminin 14 saatte "basıldığı" kaydedildi.


Yeni teknolojinin...