19 / 04 / 2024

Üç boyutlu kadastro uygulaması

Üç boyutlu kadastro uygulaması

Ev satış işlemlerinde yeni dönem başlıyor. Yeni uygulama olan “üç boyutlu kadastro" ile dublörlü tapu sahteciliğinin önüne geçilecek ve satış işlemlerinde bu tür dolandırma yöntemleri kullanılmayacak. 

Tapu sahipleri dikkat! Gayrimenkul alım-satımında 3 boyutlu döneme geçiliyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından uygulanacak olan ve pek çok kişiyi de yakından ilgilendiren değişikliğe göre gayrimenkul alım-satım işlemlerinde ve tapu süreçlerinde 3 boyutlu döneme geçilecek.

Bakan Özhaseki'den Tapu ve Kadastro açıklaması! 3 boyutlu dönem başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 3 boyutlu şehir modellerinin üretilmesine katkı sağlayacak ‘3B Şehir Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlığı Oluşturma Projesi’nin hayata geçirileceği açıklaması geldi.

'Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi' dolandırıcılığın önüne geçecek!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün işbirliğiyle hayata geçirilen "Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi" sayesinde dolandırıcılığın önüne geçilecek.

3 boyutlu yapı stokları Metaverse'de yerini alacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen '3 Boyutlu Kadastro Projesi'nde illerin 3 boyutlu tapu-kadastro bilgileri sanal evren Metaverse'ye hazırlıyor.

Tapuda büyük değişiklik! Üç boyutlu uygulama geliyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, üç boyutlu tapu-kadastro verilerini kullarak Türkiye'yi dijital teknolojilerle, akıllı şehirler ortamına hazırlatılıyor.

Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi'nin pilot uygulaması tamamlandı!

Amasya'da Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi pilot uygulaması tamamlandı.

Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi Amasya'da başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi'nin pilot uygulaması Amasya'da başladı.

Tapuda üç boyutlu uygulama geliyor!

Ev satış işlemlerinde yeni dönem başlıyor. Yeni uygulama olan “üç boyutlu kadastro" ile dublörlü tapu sahteciliğinin önüne geçilecek ve satış işlemlerinde bu tür dolandırma yöntemleri kullanılmayacak. 

Tapuda üç boyutlu dönem başlıyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada vatandaşların, elektronik ortamda konutlarının içini ve dışını 3 boyutlu görebilme imkanına sahip olabileceği "Üç Boyutlu Kent Modelleri ve Kadastro Projesi"nde ilk adım olan pilot uygulamanın tamamladığını belirtti.

Tapuda 3 boyutlu dönem başlıyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ile satın alınan konutlar tapuda 3 boyutlu olarak görülebiliyor

Bakanlık 3 boyutlu kadastro verileri oluşturuyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 81 ilin havadan 3 boyutlu görüntüsünü çekecek. Görüntüler güvenlik, kentsel dönüşüm, adres ayrıntısı gibi birçok alanda kullanılabilecek.

Hekimbaşı, İnkılap ve Kazım Karabekir, dönüşüm için kadastro bekliyor!

Ümraniye’nin Hekimbaşı, İnkılap ve Kazım Karabekir Mahalleleri, kadastronun tamamlanmasını bekliyor. Üç mahallede 2B satışları sürerken, kentsel dönüşümle ilgili Bakanlar Kurulu kararından sonra bir çalışma yapılmadı. Çünkü önce kadastro gerekiyor...

Kağıthane'de 6 boyutlu sinemaya ilgi artıyor!

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, klasik 3 boyutlu film simülatörlerinden farklı şekilde 6 boyutlu olarak sinemalarda filmlerin akışına göre uyarlanan hareketli koltuklarla birlikte çeşitli efektlerin olması izleyicilerin ilgisini çekiyor...

Üç boyutlu kadastro uygulaması Haberi

Üç boyutlu kadastro uygulaması

Ev alacakları çok yakından ilgilendiren yeni uygulama hayata geçiyor. Milliyet'te yer alan habere göre; yeni uygulamayı açıklayan Tapu ve Kadastro Müdürü Mehmet Zeki Adlı, tapu işlemlerinde dolandırıcılığın önüne geçileceğinin müjdesini verdi. 

Amasya’da pilot uygulamasını başlattıkları “üç boyutlu kadastro” uygulamasını da sisteme entegre edeceklerini belirten Adlı, binayı, daire, hatta sistemden kata girip odaları, hatta kimin oturduğunun bile üç boyutlu görülebileceğini açıkladı. Adlı, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda özetle şunları söyledi:

“Ülke olarak en büyük sıkıntımız, fiili durumdaki bilgiler ile devletin kayıtlarında tutulan bilgiler arasında maalesef bire bir oturan bir sistem yok. Felaket anlarında, depremde, selde hak sahibini belirlemede veya hasar tespitlerinde sağlıklı çalışmalar yapamıyorsunuz.

3 boyutlu kadastro 
 

Üç boyutlu kadastro’ diye bir çalışma yaptık, sistemle entegre ediyoruz. Artık bütün meskun alanların üç boyutlu olarak...