24 / 04 / 2024

uçak iniş hattı

uçak iniş hattı

Hürriyet Gazetesi'nden Ümit Çetin'in haberine göre; Başbakan recep Tayyip Erdoğan’ın uçağının da bugün iniş yapacağı Diyarbakır Limanı, 22 katlı 2 binanın “mania hattı”nı (uçuş güvenliği hattı) ihlal etmesi nedeniyle ölümcül risk taşıyor...

Türk Hava Yolları, 600'e yakın Uçak siparişi vermeyi planlıyor!

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, şirketin yakın gelecekte büyük bir uçak siparişi vereceğini açıkladı. Bolat, yaklaşık 600 uçak siparişi vermeyi planladıklarını belirtirken, bu siparişlerin 200'ü geniş gövdeli, 400'ü ise dar gövdeli uçaklar olacak.

Vodafone hattı olanlara ücretsiz yurt dışı uçak bileti fırsatı! 13 gün kaldı kaçırmayın!

Vodafone hattı olanlar bayram ediyor. Hat sahiplerine yurt dışına ücretsiz uçak bileti, başvuru için son iki hafta!

11 Mart’ta hangi uçuşlar iptal edildi? Pegasus, THY, Anadolu Jet’ten uçak bileti alanlar ne yapacak?

İstanbul ve yurdun birçok kentinde yağan kar yağışı nedeniyle Anadolu Jet, Pegasus ve THY, seferlerin iptal edildiğini duyurdu. Olumsuz hava şartları nedeniyle uçuşları iptal edilen yolcular, ‘’Hangi uçuşlar iptal edildi? Uçak bileti olanlar ne yapacak?’’ sorularının yanıtını arıyor…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Uşak'a raylı sistem müjdesi!

Hızlı trenle ülkenin dört bir yanına gidilebileceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uşak'ta şehir içi raylı sisteme ihtiyaç duyulduğunu, mevcut hattın bu şekilde değerlendirilmesiyle ilgili fizibilite çalışmasının sürdüğünü söyledi.

Uşak'ta acele kamulaştırma kararı!

Uşak'ta 154 kV Uşak 380-Uşak OSB Enerji İletim Hattı projesi için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma yapılacak...

Uşak'ın çehresini değiştiren projeler yapılıyor!

Kentsel dönüşüm alanında örnek gösterilen projelerinin yanında Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak’ın kültürel derinliğini gün yüzüne çıkaracak çalışmalara da imza atıyor.

3. Havalimanı'na ilk uçak yarın inecek!

3. Havalimanı inşaatı yüzde 80 oranında tamamlandı. 3. Havalimanı'nda uçak inişleri için pist hazır hale getirildi. 3. Havalimanı'na ilk uçak yarın inecek.

Mega projeler Uşak'ın çehresini değiştiriyor!

Uşak, altyapı çalışmaları, çevre düzenlemeleri ve kültürel hamlelerle modern bir yüze kavuşuyor. Kentin mega projeler sayesinde iddialı şehirler arasına gireceğini söyledi.

Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak'taki kentsel dönüşüm projesiyle ilgili açıklama yaptı. Başkan Cahan hak sahiplerinin konut ve işyerlerinin teslim edildiğini açıkladı

Uşak kentsel dönüşümünde mutlu son!

Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandı, kuralar çekildi. 450 milyon TL'lik projede bin 51 konut, 923 işyeri mevcut. Uşak Belediye Başkanı Cahan, 10 yıldır süren bir çalışmada mutlu sona gelindiğini belirtti.

Uşak'ta 2016'da 5 bin 492 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Manisa Bölge Müdürü Mehmet Akyol yaptığı açıklamada, "Uşak'ta 5 bin 492 konutun satış sonucu el değiştirdiğini" ifade etti.

Uşak'ın yol sorunu çözülecek!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentin işlek yollarından biri olan Dörtyol mevkisi ve Bölme beldesi arası yolun her yönüyle düzeltileceğini ve sorunların tamamen biteceğini kaydetti.

Uşak'a 163 bin ton asfalt!

Uşak Belediyesi, 2016 yılı içerisinde 163 bin ton asfalt döktü. Bunun yaklaşık 60 kilometre yola denk geldiğini söyleyen Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Günü kurtarmak yerine, kalıcı çözümler için adımlar attık” dedi

uçak iniş hattı Haberi

uçak iniş hattı

Uçakların iniş hattında bulunan 63 metrelik 2 bina 10 yıldır yüzlerce yolcu taşıyan pilotların korkulu rüyası. 15 yıl önce Kayapınar Belediyesi’nden alınan ruhsatla yapımına başlanan ve 2003 yılında kaba inşaatı biten binalarla ilgili açılan onca davaya rağmen sorun hâlâ çözülemedi. Hava koşullarına göre şehir üzerinden inmek zorunda kalan uçaklar, bu binaların çok yakınından piste alçalmak zorunda kalıyor.


Mania planına göre en fazla 34.9 metre olması gereken binalar, 63 metrelik uzunluklarıyla yüksek risk oluşturuyor. Diyarbakır’da yapımı devam eden yeni terminal binasının tamamlanmasıyla uçuş trafiğinin en az 3 kat artması bekleniyor. Trafik artışıyla birlikte mevcut riskler de 3 kat artacak.


İnşaatları yapan Polat İnşaat A.Ş, 1998 yılında Kayapınar Belediyesi’ne başvurarak projenin ruhsatını aldı. 5 yıl sonra 2 bina da 22’nci kata ulaştı. Milli...