28 / 03 / 2024

üçüncü boğaz köprüsü son durum

üçüncü boğaz köprüsü son durum

TMMOB olarak, gündeme geldiğinde bu yana, İstanbul‘un gündelik yaşamını ve geleceğini geri dönüşü mümkün olmayacak şekilde tahrip edecek olan Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu dayatmasına karşı mücadele sürüyor.

3. Boğaz Köprüsü'nün kuleleri eşitlendi!

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından alınan bilgiye göre 3. Boğaz Köprüsü'nün kuleleri eşitlendi. 3. Boğaz Köprüsü'nün kule yüksekliğinin Avrupa ve Asya yakasında 198 metre olarak tamamlandığını bildirildi.

3. Boğaz Köprüsü'nün temelleri tamamlandı!

3. Boğaz Köprüsü'nün temel şaft kazıları ve temellerinin tamamlandığını bildirildi. Köprünün de içerisinde bulunduğu projeler kapsamında sürdürülen çalışmalarda bugüne kadar, "güzergah açılması ve harita alımı" işleri gerçekleştirildi

Garipçeliler üçüncü boğaz köprüsünden dolayı tedirgin!

ABD'nin önde gelen haber dergilerinden New Yorker, İstanbul'un Karadeniz kıyısındaki balıkçı köyü Garipçe'de yaşanan "üçüncü köprü" huzursuzluğunu yazdı. Dergiye göre Garipçeliler inşaata şimdi şüpheyle bakıyor...

3. Boğaz Köprüsü'nde yolun yarısı geçildi!

Tasarımı, şerit girişi ve kulelelerin yüksekliği itibariyle dünyada bir ilk olduğu belirtilen 3. Boğaz Köprüsü Projesi'nde, yaklaşık 3 bin 500 personel ve bin 50 iş makinesiyle yürütülen çalışmaların yüzde 50'si tamamlandı...

Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü için tehlike çanları çalıyor! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Lale ve Cunda (Alibey) adalarını birleştiren ve 'Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü' olarak bilinen Cunda Köprüsü'nün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. 

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu satılıyor mu?

Çin menşeili bir şirketin Üçüncü Boğaz Köprüsü'nü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nu satın alacağı yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu satılıyor mu?

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun Çin menşeli bir şirket tarafından satın alınacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü, Çanakkale'ye ilgiyi artırdı!

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü ile Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi, Çanakkale'ye olan ilginin artmasını sağladı..

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'ne ilişkin 9 soru mecliste!

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nin maliyetine ve şirketlere verilen geçiş güvencesi mecliste konu oldu. CHP'li Mahmut Tanal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Çanakkale'ye boğaz köprüsü ile tarihi bir imzanın temelini atacağız!

AK Parti Grup Başkanvekili Turan: "Olağanüstü bir aksilik olmazsa 18 Mart 2017'de hem şehitlerimizi anacağız, hem de şehitler diyarı Çanakkale'ye boğaz köprüsü ile 'tarihi bir imza'nın temelini atacağız" dedi.

Çanakkale Boğaz Köprüsü emlak fiyatlarını ciddi oranda artırdı!

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Gelibolu İlçesi Sütlüce ile Lapseki İlçesi Şekerkaya Mevkii arasında yapılması planlanan boğaz köprüsünün temelinin 18 Mart 2017 tarihinde atılacağını açıklaması, Çanakkale’de büyük bir heyecan yarattı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü dijital haritalara eklendi!

İstanbul’un üçüncü boğaz köprüsü Yavuz Sultan Selim’in açılışı dijital haritalara da yoğun günler yaşattı. Navigasyon sistemleri hemen köprüyü haritalarına alırken, trafik yoğunluk uygulamaları da seferber oldu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün gişeleri ASELSAN'dan!

Kuzey Marmara Otoyolu ve Avrupa’yı Anadolu’ya bağlayan 3. boğaz köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ücret toplama sistemi ASELSAN tarafından tesis edildi.

Akçansa'dan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne özel ürün!

Üçüncü Boğaz Köprüsü, metro alt yapı projeleri ve kentsel dönüşüm projelerine katkı sağladıklarını belirten Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar, İstanbul'un yeni mega projesi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşasında yer aldıklarını söyledi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü için Başbakanlık Genelgesi yayınlandı!

Kuzey Marmara (3. Boğaz Köprüsü dahil) Otoyolu Projesi'nin belirlenen süre içinde tamamlanabilmesi için alınacak tedbirlere ilişkin Başbakanlık Genelgesi, Resmi Gazete'de yayınladı

3. Boğaz Köprüsü dahil Kuzey Marmara Otoyolu Projesi tedbirleri!

Kuzey Marmara (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Otoyolu Projesi ile İlgili 2016/20 Sayılı Başbakanlık Genelgesi 24 Ağustos 2016 tarihinde 29811 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı..

1915 Çanakkale Köprüsü ile arazi fiyatları uçtu!

Çanakkale Boğazı'nda Lapseki ile Gelibolu arasına yapılması planlanan boğaz köprüsü, bölgede arazi fiyatlarını büyük oranda artırdı. Dara, " Daha önce 5 bin lira olan bir tarla örneğin 50 bin liraya satıldı. " dedi.

üçüncü boğaz köprüsü son durum Haberi

üçüncü boğaz köprüsü son durum


TMMOB Şehir Plancıları Odası olarak, gündeme geldiğinde bu yana, İstanbul‘un gündelik yaşamını ve geleceğini geri dönüşü mümkün olmayacak şekilde tahrip edecek olan Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu dayatmasına karşı; bilimden, doğadan ve kamu yararından yana mücadelemizi sürdürüyoruz. 


Anayasal sorumluluğumuz ve mesleki ilkelerimiz çerçevesinde bir yandan ilgili diğer meslek odalarıyla birlikte konunun hukuki düzlemde takipçiliğini sürdürmekte, diğer yandan da toplumsal duyarlılığa ve örgütlülüğe de katkı koyarak kamuoyunu bilgilendirmeye çalışmaktayız.


Son olarak, Üçüncü Köprü geçişi açısından son derece önemli olan "Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Geçişi ile Sarıyer İlçesi, Rumelifeneri Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi geçişlerine ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım Planı Değişikliği konusunda TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi ve TMMOB Mimarlar...