19 / 04 / 2024

Üçüncü Boğaziçi Köprüsü güzergahı

Üçüncü Boğaziçi Köprüsü güzergahı

2005 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri, İstanbul'da yapılması planlanan, güzergahını dahi bilmedikleri 3. Boğaz Köprüsü teklifine 'evet' oyu vermiş. Bu onay büyük tepkilere de yol açmış.

2002 yılında Üçüncü Boğaz Köprüsü'ne Sarıyer Belediyesi sahip çıkmış!

2002 yılında Arnavutköy-Kandilli arasında yapılması planlanan üçüncü köprü projesine Sarıyer Belediyesi sahip çıkmış. Belediye, köprünün Beykoz ile Sarıyer arasında yapılmasını ilgili bakanlıklara teklif ederek birçok kazanımlar elde edileceğini savunmuş.

1997 yılında Üçüncü Boğaz Köprüsü'nün ortasından tramvay geçecekmiş!

1997 yılında Boğaz'da inşa edilmesi düşünülen Üçüncü Boğaz Köprüsü'nün orta bölümü raylı sisteme ayrılmış. Boğaziçi Köprüsü'nün 650 metre güneyine inşa edilecek köprünün raylı sistemi İstanbul Metrosu'yla entegre olacakmış.

Boğaziçi Köprüsü'nün adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu!

Başbakan Yıldırım, " Vatandaşlarımızın şehit edildiği Boğaziçi Köprüsü'nün adının '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirilmesine karar verilmiştir." dedi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün özellikleri!

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 1988'den bu yana İstanbul'un iki yakasını bir araya getiriyor. Temeli 29 Mayıs 1985'te atılan ve öngörülenden 192 gün önce tamamlanan köprü, Boğaziçi Köprüsü ile iki kıtanın birleştirilmesi sürecine önemli katkı sağladı

3. Köprü ve Körfez Geçiş Köprüsü ücretleri yeniden düzenlenecek!

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü hizmete girdiğinde belirlenen geçiş ücretleri, dolar kuru üzerinden belirli periyotlarda yeniden düzenlenecek. Peki Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü'nde ücretler nasıl şekillencek ?

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün ilk tabliyesi 15 Ocak'ta yerleştirilecek!

Dünyanın en büyük asma köprüleri arasında 4'üncü olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün ilk tabliyesi 15 Ocak'ta yerleştirilecek. Toplam 87 tabliyenin yerleştirileceği köprüde işlemlerin şubat sonunda tamamlanarak trafiğe açılması bekleniyor.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü şantiyesinde ilginç tabela!

Geçtiğimiz haftalarda iki gencin 3. Boğaz Köprüsü şantiyesine girerek köprü ayaklarındaki vinç üzerinde, ardından da bir iş merkezinin çatısında selfie çektirmeleri İzmit Körfez Geçiş köprüsü şantiyesindeki iş güvenlik uzmanlarını harekete geçirdi.

Üçüncü Havalimanına tren hattı için büyük adım atıldı!

İstanbul'un mega projesi olan üçüncü boğaziçi köprüsü ve Havalimanı ile Halkalı arasında yapılacak demiryolu hattının etüt ve danışmanlık ihalesine yıl sonuna kadar çıkılıyor.

İşte Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son hali!

Boğaz’ın Tarihi Yarımada üzerinden çekilen fotoğrafında, Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve henüz tabliyeleri yerleştirilmekte olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü bir gerdanlık gibi öne çıkıyor.

Schréder, Boğaziçi ve FSM köprülerini aydınlatacak!

Asya ve Avrupa’yı birleştiren Fatih Sultan Mehmet köprüsü ve Boğaziçi köprüsünün yol aydınlatmasını Schréder üstlendi. Türkiye’de LED armatürleri ile gerçekleşecek ilk otoyol aydınlatma projesiyle yüzde 52 oranında enerji verimliliği sağlanacak.

Boğaziçi Köprüsü'nün bakımı 2016'da yapılacak!

İSTANBUL ulaşımının ana hatlarından biri olan Boğaziçi Köprüsü’nün bu yaz bakım çalışması yapılacaktı. İtalya’dan sipariş eden derzlerin teslimi gecikince, köprüde bu yıl yapılması planlanan bakım da seneye kaldı.

İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nün bakımı 2016'ya kaldı!

İtalya’dan sipariş eden derzlerin teslimi gecikince, İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde bu yıl yapılması planlanan bakım da seneye kaldı.

Ali Toltar, Körfez Geçiş Köprüsü inşaatını gezdi!

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, İMO üyeleri ile birlikte Körfez Geçiş Köprüsü İnşaatı’nı gezdi. Toltar ise, "Dünyanın dördüncü büyük köprüsüne ev sahipliği yapacak olması ile Dilovası çok önemli bir ilçedir" dedi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nden son durum fotoğrafları!

29 Ekim 2010 yılında temeli atılan İzmir Körfez Geçiş Köprüsü Mart 2016 yılında hizmete açılacak. Tamamlandığında, 3 gidiş ve 3 geliş toplam 6 şeritle hizmet verecek olan köprü, aynı zamanda dünyanın 4'üncü büyük asma köprüsü unvanını alacak.

Boğaziçi Köprüsü'nde planlanan bakım ertelendi!

Karayolları’nın Boğaziçi Köprüsü’nde bu yaz yapmayı planladığı bakım Italya’dan sipariş edilen genleşme derzlerinin teslimi gecikince 2016’ya kaldı.

Üçüncü Boğaziçi Köprüsü güzergahı Haberi

Üçüncü Boğaziçi Köprüsü güzergahı



Oylama skandalı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyeleri, 3. Boğaz Köprüsü görüşmesinde projeyi görmeden ve güzergahı bilmeden 'evet' oyu vermiş.


MEHMET DEMİRKAYA



    İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin güzergahını dahi bilmedikleri 3. Boğaz köprüsü teklifine onay vermeleri büyük tepkilere yol açtı. Meclisin CHP Grup Sözcüsü Can Özyedierler, ''Belediye Meclisi'nin böyle hayati kararları noter gibi onaylaması kaygı verici" dedi. AKP'liler ise bir çok kararın grup toplantısında alındığını belirterek, "Mecliste muhalefetle birlikte gibi görünmek istemiyoruz'' diyerek kendilerini savundular. 

    

Başkan yine İdris Güllüce

    

    İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, Meclis 1. Başkan Vekili İdris Güllüce'nin başkanlığında geçen cuma günü yaptığı toplantıda projenin, 1/5000 ölçekli...