27 / 04 / 2024

üçüncü havalimanı D 8 gözdesi olacak

üçüncü havalimanı D 8 gözdesi olacak

İstanbul'a yapılacak 3. Havalimanı'nın D-8'in gözbebeği olacağını söyleyen THY Genel Müdürü Kotil, bu ülkelerle işbirliğinin daha da artacağını vurguladı.

O şehre dünyanın yaşanabilir üçüncü kenti ödülü!

Eskişehir, dünyanın yaşanabilir üçüncü kenti ödülü layık görüldü. İşte detaylar!

İGA İstanbul Havalimanı üst üste 3. kez 'yılın havalimanı' ödülünü aldı!

İGA İstanbul Havalimanı, dünya havacılık sektörünün önde gelen ödüllerinden biri olarak bilinen Air Transport Awards ödüllerinde, 2021 ve 2022 senelerinden sonra bu sene de “Yılın Havalimanı” ödülünün sahibi oldu. İşte detaylar...

İstanbul Havalimanı dünyada 'oyunu değiştiren' projeler arasında!

Dünyada son dönemde inşa edilen havalimanı projeleri arasında doğa teması öne çıkıyor. İstanbul Havalimanı mimari tasarımıyla dünyada bu akımın öncüleri arasında yer alıyor.

İstanbul Havalimanı dünya basınının gündeminde!

İstanbul Havalimanı, dünya basınının gündeminde yer almaya devam ediyor. Forbes yazarı Amber Gibson; İstanbul Havalimanı'ndan övgüyle bahsetti.

İstanbul Havalimanı dünyayı büyüledi!

İstanbul Havalimanı, açılışı, 42 aylık rekor inşa süresi, büyüklüğü, coğrafi konumu, teknik özellikleri ve kapasitesiyle dünyada büyük yankı uyandırdı. İstanbul Havalimanı dünyayı büyülemeyi başardı. 

Atatürk Havalimanı dünyanın en iyi 3. havalimanı seçildi!

TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı, İspanya merkezli seyahat sitesi eDreams'in açıkladığı dünyanın en iyi havalimanları listesinde üçüncü sıraya yerleşti. 

Üçüncü havalimanı'nda gözaltına alınan 3 işçi açlık grevine başlıyor!

Üçüncü havalimanı inşaatı protestosunda gözaltına alınan ve 2’si İnşaat İş Sendikası yöneticisi 3 kişi bugün açlık grevine başlıyor...

Almanlar Üçüncü Havalimanı'nı kıskanıyor!

Almanlar, bize sattıkları araçlar ile geçtiğimiz üçüncü köprümüzü, bize sattıkları uçaklar ile ineceğimiz üçüncü havalimanını kıskanıyorlar...

Üçüncü havalimanında son durum!

Türkiye’de havalimanı kulelerine mimari olarak gereken önem verilmedi. 3. havalimanı, bu konuda da ilke imza atıyor. İşte üçüncü havalimanında son durum...

3’üncü Havalimanı’nda iş sağlığına sıkı denetim!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak 3'üncü Havalimanı çalışmaları hakkında açıklamalar yaptı. 

Üçüncü Havalimanı THY'yi yukarı taşıyacak!

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, İstanbul'da inşa edilen Üçüncü Havalimanı projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Aycı, "Üçüncü havalimanı hikayeyi tamamen değiştiriyor'' diye konuştu.

TAV İnşaat üçüncü kez dünyanın en büyüğü seçildi!

TAV İnşaat, Engineering News Record tarafından üçüncü kez havalimanı inşaatında dünyanın en büyük şirketi seçildi.

Bodrum-Milas Havalimanı Dış Hatlar Terminali kapatıldı!

Milas Havalimanı Dış Hatlar Terminali kapatıldı. Terminalin tasarruf amaçlı olarak 31 Mart 2017 tarihine kadar kapatıldığı açıklandı.

üçüncü havalimanı D 8 gözdesi olacak Haberi

üçüncü havalimanı D 8 gözdesi olacak

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Gelişen Sekiz Ülke Ekonomik Ortaklık Örgütü'nün (D-8) tekrar canlanmasında büyük yarar olduğunu belirterek, “İnşallah İstanbul'daki yeni havalimanı, D-8'in de göz bebeği olacak” dedi. Kotil; Türkiye, Nijerya, İran, Endonezya, Mısır, Bangladeş, Malezya ve Pakistan'ın üyesi olduğu D-8 ülkeleri ile THY arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceklerini söyledi. Örgütün kurulduğu dönem ile dünyanın bugünkü durumunun farklı olduğunu belirten Kotil, Türk ekonomisi ve THY'nin yıllar içerisinde gelişme katettiğini vurguladı.


'BU YIL 61,7 MİLYON YOLCU TAŞIYACAĞIZ'

THY'nin bu yıl 61,7 milyon yolcu taşıyacağına, Türkiye ekonomisinin ise 5-6 kat ileri gittiğine dikkati çeken Kotil, “Şu anda bu projenin (D-8) tekrar canlanmasında büyük yarar var. Artık daha çok iş birliği yapacağımız alanlar mevcut” dedi.


Nijerya'da üç noktaya sefer

Temel Kotil, D-8'e üye...