19 / 04 / 2024

Üçüncü havalimanı gözaltı

Üçüncü havalimanı gözaltı

Üçüncü havalimanı inşaatı protestosunda gözaltına alınan ve 2’si İnşaat İş Sendikası yöneticisi 3 kişi bugün açlık grevine başlıyor...

Çekmeköy'deki o inşaatın sahibi gözaltında!

İstanbul'da 4 ve 8 yaşlarındaki iki kardeşin Çekmeköy'deki bir inşaat alanındaki asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturmanın başlatılmasının ardından inşaat sahibi O.A "Taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan gözaltına alındı.

Tapu dairesinde rüşvet operasyonu: 37 şüpheliye gözaltı!

İstanbul’da tapu dairesinde rüşvete ilişkin başlatılan soruşturmada, 3 şehirde operasyon gerçekleştirildi. Baskında, aralarında tapu müdürünün de bulunduğu 11’i kamu görevlisi 37 şüpheli gözaltına alındı.

Muğla Fethiye'de gayrimenkul vurgunu! 6 kişiye gözaltı!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, 84 yaşındaki N.K. adlı yaşlı adamın 111 taşınmaz mülkünü yasa dışı şekilde üzerlerine geçirdikleri ileri sürülen biri Gürcistan uyruklu 6 şüpheli gözaltına alındı.

Ceyhan'da imar ve ruhsat rüşvetine 23 gözaltı!

Adana Ceyhan'da, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, rüşvet ve irtikap soruşturması kapsamında, mazbatası Mart'ta iptal edilerek görevinden uzaklaştırılan eski Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın da aralarında olduğu 23 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir'de yıkılan binalarla ilgili gözaltına alınan 9 şüpheli adliyeye sevk edildi!

İzmir'deki depremde yıkılan binalarla ilgili gözaltına alınan aralarında müteahhitlerin de olduğu 9 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Eskişehir'de evden çıkmamak için evini kundaklayan kiracı gözaltına alındı!

Eskişehir'de evden çıkmamak için kirada oturduğu evini kundaklayan kiracı gözaltına alındı.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çetesi operasyonu: 50 gözaltı!

İstanbul Fikirtepe'de kentsel dönüşüm kapsamında, yüzlerce vatandaşı mağdur ettikleri iddia edilen kişilere Emniyet Müdürlüğü tarafıdan operasyon düzenlendi. Operasyonda 50 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa'daki arazi kavgasında 24 kişiye gözaltı!

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 2 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin yaralandığı kavgaya ilişkin 24 kişi gözaltına alındı...

Arnavutluk'ta tiyatro binasının yıkımında şok gözaltı!

Arnavutluk'ta Ulusal Tiyatro binasının yıkımının yıkılmasına karşı çıkan protestocular gözaltına alındı. Gözaltına alınan yaklaşık 30 kişi arasında Cumhurbaşkanı Ilir Meta'nın eşi de yer alıyor.

Mubariz Mansimov Gurbanoğlu gözaltına alındı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında Palmali Grubu’nun kurucusu Azeri kökenli Mubariz Mansimov Gurbanoğlu gözaltına alındı.

Nihat Özdemir’in oğlu ve gelini gözaltına alındı!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’in oğlu ve gelini, eski general Metin İyidil’le birlikte gözaltına alındı…

Kocaeli'de inşaattan hırsızlık yaptıkları iddia edilen 5 şüpheli gözaltına alındı!

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bir inşaattan hırsızlık yaptığı iddia edilen 5 şüpheli gözaltına alındı.

Samsun Milli Emlak Dairesi'nde şok gözaltı!

Samsun Milli Emlak Daire Başkanlığı’nda, biri üst düzey yönetici olan 6 kişi ‘Rüşvet’, ‘İhaleye Fesat Karıştırma’ ve ‘Görevi Kötüye Kullanma’ suçlarından gözaltına alındı.

Üçüncü havalimanı gözaltı Haberi

Üçüncü havalimanı gözaltı

Talepleri için eylem başlatan üçüncü havalimanı işçilerinden gözaltına alınan İnşaat İş yöneticileri Yunus Özgür, Deniz Gider ve adı öğrenilemeyen bir işçi daha açlık grevine başlıyor.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, İnşaat İş Sendikası’ndan Medyablok’a yapılan açıklamada, “Arkadaşlarımız insan talepleri karşılanmadığı için bugün açlık grevine başlıyor. Avukatları ile görüştürülmüyorlar ve nerede tutulduklarına dair bugüne kadar bilgi alamadık. Bugün bir inşaat işçisi serbest bırakıldıktan sonra bize ulaştı ve yöneticilerimizin Arnavutköy İlçe Jandarma’da tutulduğunu aktardı. Arkadaşlarımızın hayatlarından endişeliyiz” ifadeleri yer aldı.

‘GÖZALTINDAKİ İŞÇİ SAYISINI BİLMİYORUZ’

Gözaltında tutulan diğer işçilere ilişkin de bilgi aktaran sendika yöneticisi, “Gözaltında tutulan işçi sayısını bilmiyoruz. Çünkü şantiye girişinde de gözaltına alınan arkadaşlarımız oluyor’” dedi. 

Gözaltında tutulan işçilerin ailelerine ise bilgi verilmediğini kaydeden sendika yöneticisi, jandarmaya giden ailelere işçilerin gözaltında olmadığı...