28 / 03 / 2024

Üçüncü köprü açılış

Üçüncü köprü açılış

Üçüncü köprü pazar günü resmen açıldı. Köprü ve otoyol inşaatı tamamlandığında araç başına 3 dolar olmak üzere, her gün 135 bin otomobil geçişi için Hazine garantisi bulunuyor.

Üçüncü köprü ne zaman açılacak?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TRT Haber'de yayınlanan "3 Gün" programında Gazeteci Mustafa Kartoğlu ve Yıldıray Oğur'un sorularını cevapladı.Üçüncü köprü ne zaman açılacak?

Malatya Kömürhan ve Tohma köprüleri Aralık'ta açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "Önemli projelerden bir tanesi olan dünya için de örnek projelerden bir tanesi Kömürhan Köprüsü ve Tohma Köprüsü'nü inşallah aralık ayında açmak için bütün ekibimizle burada olacağız." dedi.

Cezayir'de 1.5 milyar dolara yapılan Büyük Cami açılışa hazırlanıyor!

Cezayir, Fransız sömürgesi olduğu dönemde katolik rahiplerin başkentte misyonerlik merkezi olarak kullandıkları noktaya 1,5 milyar dolar maliyetle yapılan ülkenin sembolü olmaya aday dünyanın en büyük üçüncü camisinin açılışı için hazırlanıyor. 

Çin, Huangmao Denizi’ni aşan üçüncü köprünün inşaatına başladı!

Çin, Huangmao Denizi üzerindeki üçüncü deniz otoyolu köprüsünün yapımına başlandı. Planlanan deniz üzerinde bulunan proje üçüncü deniz otoyolu unvanına sahip.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü satılıyor mu?

Üçüncü Köprü ve Üçüncü Havalimanı'nın satılacağı iddiaları gündeme geldi Ancak şirketler konuyla ilgili açıklama yapmadı. Satış sürecinde olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde ödeme koşulları değiştirildi.

3. köprü satılıyor mu?

Türkiye'nin iki mega projesinde özel işletmeler paylarını satmaya hazırlanıyor. Üçüncü Köprü için İtalyanlar Çinliler ile pazarlık yapıyor. 3. havalimanı için ise yoğun bir Fransız ilgisi olduğu iddia ediliyor.

Tarsus Atatürk Gösteri Merkezi 27 Aralık'ta açılıyor!

Tarsus Belediyesi tarafından Kırklarsırtı Mahallesi’nde inşa ettirilen Atatürk Gösteri Merkezi 27 Aralık'ta açılıyor.

ProjEkspert Danışmanlık 22 Aralık'ta açılıyor!

2005'ten beri prestijli konut projelerinin satış-pazarlama faaliyetlerini yöneten Emel Akbaş İdikut’un öncülüğünde kurulan ProjEkspert Danışmanlık 22 Aralık'ta açılıyor.

Elon Musk'ın yer altı tüneli 10 Aralık'ta açılıyor!

Yatırımcı ve girişimci Elon Musk'ın aylar önce duyurduğu çılgın projesi hayata geçiriliyor. Trafik sıkışıklığı son verecek yer altı tüneli 10 Aralık'ta açılıyor.

Ayvacık Taşağıl Köyü'ndeki kontrollü olarak yıkıldı!

Ayvacık Taşağıl Köyü'ndeki caminin minaresi tehlike oluşturması nedeniyle kontrollü olarak yıkıldı.

Ilgaz Tüneli 15 Aralık'ta açılışa hazır olacak!

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Ilgaz Tüneli’ni ziyaret etti. Ilgaz Tüneli’nin 15 Temmuz’da istiklal ve istikbalin temsili olduğunu belirten Kaya, tünelin 15 Aralık’ta açılışı yapılacak hale geldiğini söyledi.

Sakarya'ya 3. köprü ve duble yol için kamulaştırma müjdesi!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından daha önce şehre müjdesi verilen 3’üncü köprü ve köprüye bağlı olarak inşa edilecek yeni duble yol projesinde önemli bir aşamaya gelindi.

Sakarya'ya 400 metrelik 3. köprü geliyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından şehre müjdesi verilen 3’üncü köprü ve köprüye bağlı olarak inşa edilecek yeni duble yol projesi için çalışma başlatıldı. Toçoğlu, “Şehrimizin üçüncü köprüsünü inşa edeceğiz. Köprüye bağlı olarak inşa edilecek yeni duble yolla şehrimizin doğ

Şanlıurfa'daki köprülü kavşaklar bugün açılıyor!

Abideden Diyarbakır yolu istikametine doğru yapımı süren Necip Fazıl Kısakürek ve Emniyet Caddesindeki köprülü kavşaklarda bugün bitecek kiriş monte çalışmalarının ardından güzergah bugün trafiğe kısmen açılıyor.

Üçüncü köprü açılış Haberi

Üçüncü köprü açılış

Üçüncü köprü pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla resmen açıldı. IC İçtaş–Astaldi JV tarafından yapılacak Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında yer alan 3. köprünün inşaatı tamamlandıktan sonra adeta para basacak.


1973 yılında faaliyete geçen Boğaziçi Köprüsü ve 1988 yılında tamamlanan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden sonra İstanbul Boğazı’na inşa edilen 3. köprüde sona yaklaşıldı.


3 milyar dolara mal olacak proje, ağustos ayında devreye girecek. 3. köprü ve otoyol inşaatı tamamlandığında araç başına 3 dolar olmak üzere, her gün 135 bin otomobil geçişi için Hazine garantisi bulunuyor.


Böylece köprünün günlük geliri en az 405 bin dolar (1.1 milyon TL) olacak. Bu rakam ağır vasıta araçlarda 15 doları bulacak.



RAKAMLARLA ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ

10 şerit : Köprüde 4 gidiş,...