26 / 04 / 2024

üçüncü köprü inşaatı son durum

üçüncü köprü inşaatı son durum

Cumhuriyet tarihinin en önemli altyapı projelerinden Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Kıtaların birleşmesine 55 metre kaldı. Son 3 tabliyenin üretimiyle bağlantı yolları, tünel ve kavşak çıkışları için çalışmalar sürüyor.

İptal kararı 3.köprüyü de kapsıyor!

Şehir Plancıları Odası, 8'inci İdare Mahkemesi'nin iptal kararının sadece yan yolları değil üçüncü Boğaz Köprüsü’nü de kapsadığını belirterek, inşaatın bir an önce durdurulmasını istedi.

3. köprü ne zaman açılacak?

Aziz Babuşçu, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada 3'üncü köprünün açılış tarihini verdi. İstanbul'un en büyük sorununun trafik olduğunu söyleyen Babuşçu, yapılacak yatırımlarla 2019 yılına gelindiğinde sorunun çözüleceğini söyledi.

3. Köprü'nün kuleleri Asya tarafında 195.5, Avrupa'da 198.5 metreye ulaştı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün kule yüksekliklerinin Asya tarafında 195.5, Avrupa' da ise 198.5 metreyi bulduğunu söyledi...

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun en yüksek viyadüğünün temeli atıldı!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında çalışmalar son sürat devam ederken, proje kapsamında yer alan en yüksek viyadükün temelleri atıldı. 445 metrelik ve 12 kilometrelik viyadüğün yapımında 25 ekip görev alıyor.

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu akademik çevrelerden büyük ilgi görüyor!

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesi akademik çevrelerden büyük ilgi görüyor. Yıldız Teknik, Boğaziçi, İstanbul Teknik ve İstanbul üniversitelerinin inşaat mühendisliği ve mimarlık fakültelerinde okuyan öğrenciler köprü inşaatını ziyaret etti...

Kocaeli'de köprü inşaatı sırasında NATO boru hattı delindi!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde köprü inşaatı çalışmalarında NATO'ya ait olan akaryakıt boru hattı delindi...

Ordu Melet Nehri'ndeki köprü inşaatı ne zaman bitirilecek?

Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan Melet Nehri üzerindeki köprü inşaatının ne zaman bitirileceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çin'de köprü inşaatında kaza: Çok sayıda ölü var!

Çin’in kuzeydoğusunda inşaat halinde olan bir köprüde iş makinesinin devrilmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş'taki köprü inşaatı durduruldu!

3 ay önce inşasına başlanan Kahramanmaraş'taki köprünün inşaatı durduruldu. Trafik sıkıntısı çeken vatandaşlar, "Durumuna bakılırsa 2 aylık işi var, yani 1 ay denilen iş bugün başlasalar 5 ayı bulacak" dedi.

Manavgat Değirmenli’ye yeni köprü inşa ediliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Manavgat’ta 3 mahalleyi birbirine bağlayan Değirmenli mahallesindeki köprü inşaatı hızla devam ediyor.

Bafra'ya yapılan ikinci köprü inşaatı devam ediyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra'da yapılan ikinci köprü inşaatını yerinde inceledi.

Karabük Kanyon Köprüsü'nde inşaatında sona gelindi!

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, kanyon köprü inşaatında son rötuşların yapıldığını bildirdi.

Antalya Ak Köprü ile 12 mahalle birbirine bağlanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanyalıların dördüncü boğaz köprüsü adını taktıkları Dim Vadisi’ndeki 12 mahalleyi bir birine bağlayan Ak Köprü inşaatında incelemelerde bulundu.

Silifke'ye dördüncü köprü geliyor!

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde Göksu Nehri üzerinde 4’üncü köprünün temeli törenle atıldı. Burhanettin Kocamaz 4'üncü köprünün Silifke’ye ve Mersin’e hayırlı olmasını diledi.

Üçüncü köprünün geçiş garantisi 135 bin otomobil!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Üçüncü köprü için günlük geçiş garantisi 135 bin araç olduğunu belirtti.

Sakarya Mudurnu Deresi Köprüsü'nün inşaatı 3 ayda bitecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akyazı’nın Taşburun Mahallesi’nde bulunan Mudurnu Deresi üzerine yaptırılan köprü inşaatı bütün hızıyla sürüyor.

Karabük Kanyon Köprü inşaatının yüzde 70’i tamamlandı!

Karabük'te 310 bin metrekarelik alanda başlayan Kanyon Park projesinin ilk ayağı olan Kanyon Köprü inşaatının yüzde 70’i tamamlandı.

Edirne'de köprü inşaatı ihale bekliyor!

Karaağaç Mahallesi ile Edirne merkezini bağlayan, Meriç ve Tunca nehirlerinin üzerine yapılan alternatif köprü inşaatı tamamlanmasına rağmen bağlantı yollarının yapılmaması köprünün gecikmesine sebep oldu.

üçüncü köprü inşaatı son durum Haberi

üçüncü köprü inşaatı son durum

Cumhuriyet tarihinin en önemli altyapı projeleri arasında gösterilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar aralıksız sürüyor. 


AA, İstanbul'un iki yakasını 3. defa birleştirecek Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki son durumu havadan görüntüledi.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın, AA Editör Masası'nda, ağustos ayında bağlantı yolları ve kavşaklarıyla beraber açılışa hazır hale geleceğini açıkladığı köprüde, kıtaların birleşmesine 55 metre kaldı. Kalan son 3 tabliyenin üretimiyle bağlantı yolları, tünel ve kavşak çıkışları için çalışmalar devam ediyor. 


Dünyada "kuleler arası açıklığı en fazla" köprü özelliğine sahip mega proje, açılışı öngörülen sürede tamamlanırsa "en kısa sürede tamamlanan köprü" unvanını da elinde bulunduracak.



 "Kuleler içerisinde kullanılacak erişim ekipmanları kuruluyor"

Karayolları Genel Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, köprünün her iki yakasındaki kuleler ile betonarme tabliyelerin imalatı tamamlanırken, kuleler içerisinde işletme döneminde...