28 / 03 / 2024

üçüncü köprü son durum

üçüncü köprü son durum

Kuzey Marmara Otoyolu ile yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor. Yetkililer, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün hem asma hem de eğik askılı köprü özelliklerine sahip karma bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

Üçüncü köprüde son 648 metre!

İstanbul Boğazı yeni bir inci kolyeye daha kavuştu. 2013 yılında yapımına başlanan dünyanın en uzun asma köprüsü 3. Köprü'de, iki yakanın birleşmesine son 648 metre kaldı.

3.köprüde çalışmaların yüzde 70'i tamam!

Dünyanın en geniş asma köprüsü özelliğini taşıyan, İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakasını üçüncü kez birbirine bağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmaların yüzde 70'i tamamlandı.

Üçüncü köprüde tebligat yapıldı!

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubelerinin açtığı davada 8. İdare Mahkemesi'nin verdiği plan iptal kararı Kuzey Ormanları Savunması (KOS), tarafından köprü inşaatı tebliğ edildi.

Üçüncü köprüye ilk halat çekildi!

Üçüncü köprüde çalışmalar hızla sürerken köprünün kuleleriyle tabliyeler arasındaki bağlantı için ilk halat çekildi. Böylelikle köprünün inşaatında yeni bir aşamaya geçilmiş oldu.

3'üncü köprüye ilk çelik tabliyeler yerleştirildi!

Yapımına 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde, Anadolu yakasında temelden 318 metre, Avrupa yakasında ise 322 metreye ulaşan kulelerin yapımı tamamlandı.

3. Köprü'ye ilk tabliye yerleştirildi!

3. Köprü'de tarihi gün. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan açıklama yaptı. 3. Köprü'nün inşaatında kule yüksekliği 305 metreye yükseldi, ilk tabliye Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın da katılımıyla yerleştirildi.

Üçüncü köprü kulelerinin yüzde 90'ı tamamlandı!

Üçüncü köprünün kuleleri 300 metreyi aştı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Asya ve Avrupa yakalarında 300 metreyi aşan kulelerinin yüzde 90'ı tamamlandı. Köprüde çalışmalar devam ediyor...

Üçüncü köprü lojistik sektörünü rahatlatacak!

Günde ortalama bin 500 aracın trafiğe çıktığı İstanbul'da, 3. Boğaz Köprüsü Projesi'nin de içinde bulunduğu Kuzey Marmara Otoyolu Projesi ile Odayeri-Paşaköy Kesimi Projesi'nin yapımı devam ediyor

Üçüncü köprünün yüzde 25'i tamamlandı!

İtalyan inşaat şirketi Astaldi İstanbul'da yapılan üçüncü Boğaz Köprüsü'nün inşaatı için Türk bankalarından 2.3 milyar dolar finansman sağladı. Astaldi yaptığı açıklamada köprünün inşasının dörtte bir oranında tamamlandığı ifade etti

Üçüncü köprünün 3'te 2'si tamamlandı!

Başbakan Erdoğan'ın çalışmalardan çok memnun kaldığı ve inşaatta çalışan mühendis ve işçilere özel teşekkür ettiği öğrenildi. Başbakan Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte inşaat çalışmalarını yakından takip etti.

Başbakan 3’üncü köprüde!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nda devam eden çalışmaları yerinde denetledi. Başbakan, köprünün Garipçe köyü ayağında inerek şantiye yetkililerinden bilgi aldı...

Üçüncü köprüde son durum!

IC İçtaş – Astaldi JV tarafından yapılacak Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında yer alan İstanbul Boğazı üzerinde yapılacak 3. köprü inşaatının hızla devam ettiği bildirildi...

Üçüncü Boğaz Köprüsü’nün ayakları 200 metreye ulaştı!

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Dünyanın en yüksek kuleye sahip asma köprüsü olacak Üçüncü Boğaz Köprüsü’nün ayakları 200 metre yükseldi...

Binali Yıldırım: 3. Köprü'nün ayaklarının uzunluğu 60 metreyi buldu!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yıl sonuna kadar 3. Köprü' nün ayaklarının tamamlanacağını belirterek, 3. Köprü' nün ayaklarının uzunluğunun 60 metreyi bulduğunu açıkladı...

3'üncü köprüye demiryolu hazırlığı!

Birleşik Arap Emirlikleri fonu ADQ, ile Türkiye yeni ulaşım yolu projesi için harekete geçti. Aktarılan son dakika bilgisine göre, Türkiye-BAE arasında 3. köprüye demiryolu projesini görüşüyor.

Çin, Huangmao Denizi’ni aşan üçüncü köprünün inşaatına başladı!

Çin, Huangmao Denizi üzerindeki üçüncü deniz otoyolu köprüsünün yapımına başlandı. Planlanan deniz üzerinde bulunan proje üçüncü deniz otoyolu unvanına sahip.

TOKİ Taşköprü son başvuru tarihi 2019!

TOKİ Taşköprü son başvuru tarihi 2019 haberimizde yer alıyor. Projede 2 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

TOKİ Taşköprü son başvuru tarihi!

TOKİ Taşköprü son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. Projede 2+1 konutlar bulunuyor.

Garipçe-Poyrazköy hattına 3’üncü köprü dopingi!

3’üncü köprü ve otoyol projesi, 2010’dan bu yana bölgedeki arsa fiyatlarını uçurdu. Garipçe-Poyrazköy hattında metrekaresi 80 lira olan arsa bugün 700 liradan satılıyor.

3’üncü Köprü nakliye maliyetlerini düşürecek!

UND Başkanı Şener, yakıt maliyetini 5 kat artıran dur-kalkın 3’üncü Köprü’de yaşanmayacağını belirterek, “Kısa mesafede nakliye maliyeti düşecek” dedi.

Silifke'ye dördüncü köprü geliyor!

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde Göksu Nehri üzerinde 4’üncü köprünün temeli törenle atıldı. Burhanettin Kocamaz 4'üncü köprünün Silifke’ye ve Mersin’e hayırlı olmasını diledi.

Üçüncü köprünün geçiş garantisi 135 bin otomobil!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Üçüncü köprü için günlük geçiş garantisi 135 bin araç olduğunu belirtti.

3. köprüde iki yaka birleşti!

İstanbul'un üçüncü köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son tabliyesi yerleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle konulan son tabliyenin kaynağı yapıldı.

3. köprüde son tabliyeler bugün yerleştiriliyor!

Üçüncü köprüde büyük gün geldi... Bugün yapılacak törenle dev köprüde son tabliye de yerine yerleştirilecek ve böylece iki yaka birleşmiş olacak. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak.

Yavuz Sultan Selim ve Körfez Geçiş Köprüsü'nde son durum!

Üçüncü köprünün birleşmesi için son 17 tabliye kalırken, İstanbul-İzmir Otoyolu’nun en önemli parçası olan Körfez Köprüsü de bitime gün sayıyor.

3'üncü köprü için teminat istendi mi?

Kredi teminatı konusunda bankaları eleştiren MÜSİAD Başkanı Nail Olpak,“3'üncü köprü için İbrahim Çeçen'den teminat istenmedi sanırım” dedi. Olpak, köprü projesinin başlı başına bir teminat olduğunu anlattı.

3'üncü Köprü depreme dayanıklı olarak inşa ediliyor!

2016 Kasım ayında açılması planlanan 3'üncü Köprü'de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yetkililer, "276 km rüzgâr hızına ve bin yılda bir gerçekleşecek depreme karşı dayanıklı olarak inşa ediliyor" dedi

üçüncü köprü son durum Haberi

üçüncü köprü son durum


Kuzey Marmara Otoyolu ile yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor. Yetkililer, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün hem asma hem de eğik askılı köprü özelliklerine sahip karma bir yapıya sahip olduğunu söyledi.



Köprüde asma köprülerde görülen ana kablo ile asma halatlar kullanıldığı öğrenildi. Bunun yanında eğik askılı köprülerde var olan eğik askılar da YSS'de mevcut olduğu tasarıma hibrit köprü denildiğini belirten yetkililer, köprünün üzerinden geçecek olan iki tane yük treninin toplam ağırlıkları yaklaşık 10 bin ton olduğunu ifade etti. Yapısal yorulma ömrü 100 yıl olan 3. Köprü de 68 adet askı halatı kullanılırken, askı halatları da 7 mm çapında tellerin bir araya gelmesinden oluşturuluyor. Bir kablo büklümünün, 5.2 mm çapında yedi adet telin bir araya...