29 / 03 / 2024

Üçüncü köprünün araç garantisi

Üçüncü köprünün araç garantisi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Üçüncü köprü için günlük geçiş garantisi 135 bin araç olduğunu belirtti.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde araç yolu yapılıyor!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" şeklinde nitelendirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde araçların geçeceği yolun inşaatına başlandı. Projede çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Malatya'daki tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi mecliste!

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yer alan tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Uzunköprü'deki tarihi taş köprünün restorasyonu TBMM'de!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihi taş köprünün restorasyon çalışmalarının ne zaman biteceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

800 yıllık köprünün üzerine iş makinası çıkardılar: Büyük taşlar vardı!

Sivas Divriği'deki Kız Köprüsü’nün onarımını yapan müteahhit, 800 yıllık tarihi köprünün üstüne iş makinası çıkardı. Firma "Büyük taşlar vardı, o nedenle iş makinasıyla çalışmak zorundayız" savunması yaparken, arkeolog Nezih Başgelen “İş makinası ile restorasyon olmaz” şeklinde açıklama yaptı.

Çatalca İhsaniye'de 50 yıldır beklenen köprünün yapımı başladı!

Çatalca İhsaniye mahalllesinde 50 yıldır istediği köprünün yapılmasını sağlayan Belediye Başkanı Mesut Üner, köprünün yapım aşamalarıyla yakından ilgileniyor. 

İzmir-Çeşme Otoyolu'ndaki ekolojik köprünün yapımı tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığıtrafından İzmir-Çeşme Otoyolunda hayata geçirilen ekolojik köprünün yapımı tamamlandı.

Çin, Huangmao Denizi’ni aşan üçüncü köprünün inşaatına başladı!

Çin, Huangmao Denizi üzerindeki üçüncü deniz otoyolu köprüsünün yapımına başlandı. Planlanan deniz üzerinde bulunan proje üçüncü deniz otoyolu unvanına sahip.

Rize Ambarlık'taki tarihi kemer köprünün yıkımı TBMM'de!

Rize'nin Ambarlık köyünde bulunan tarihi kemer köprünün yıkılma nedeninin belirlenmesi meclis gündemine taşındı. CHPli Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adıyaman Altınlı Köprü'nün restorasyonu meclis gündeminde!

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde bulunan tarihi Altınlı Köprü'nün restorasyonuna ve sular altında kalacak olan tarihi eserler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarsus'ta 3 köprünün temeli atıldı!

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında ilçelerde düzenlediği açılış ve temel atma törenlerinin sonuncusunu Tarsus’ta düzenledi. Tarsus'ta 3 köprünün temeli atıldı.

Bingöl'de yıkılan köprünün yerine yenisi yapılacak!

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, yıkılan eski Çapakçur Köprüsü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Barakazi,"Yıkılan köprünün yerine yapacağımız geçici köprümüzü makul bir sürede tamamlayacağız'' dedi.

İki köprünün geliri Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü karşılamıyor mu?

İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakalarını birleştiren 2 köprünün yıllık geliri Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inşa eden firmaya yapılan ödemeyi karşılamaya yetmiyor.

Silifke'ye yapılacak 4. köprünün inşaatı başladı!

Silifke'deki Camikebir, Bucaklı ve Gazi Mahallelerini birbirine bağlayacak olup, 12 metre genişliğinde ve yaklaşık 75 metre uzunluğunda olan 4. köprünün yapım çalışmaları sürerken, köprünün ilk ayakları atıldı.

Üçüncü köprünün araç garantisi Haberi

Üçüncü köprünün araç garantisi

Osmangazi Köprüsü'nde günlük araç garantisinin 40 bin olması fakat araç geçişinin 13 binler dolayında kalması gözleri hazine garantisine çevirdi. Eğer üçüncü köprüde günlük 135 bin otomobil geçişi sağlanamazsa aradaki farkı Osmangazi Köprüsü'nde olduğu gibi Hazine yani yine vatandaş ödeyecek.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan açılışına çok kısa bir süre kalan üçüncü köprüden geçiş ücretinin 3 dolar artı KDV olarak açıkladı.Üçüncü köprü için ise günlük hazine garantisi 135 bin araç olarak belirtildi. Bu rakamın altında kalındığı takdirde masraf yine vatandaşın cebinden çıkacak.Bağlantı yolları henüz tamamlanmayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü 26 Ağustos’ta hizmete açıkalacak. Köprünün günlük gelirinin 1.1 milyon TL olması bekleniyor. Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden ise günde ortalama 190 biner araç geçiş yapıyor.


RAKAMLARLA ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ

-10 şerit

-Köprüde...