18 / 04 / 2024

uçuş güvenliği hattı diyarbakır

uçuş güvenliği hattı diyarbakır

Hürriyet Gazetesi'nden Ümit Çetin'in haberine göre; Başbakan recep Tayyip Erdoğan’ın uçağının da bugün iniş yapacağı Diyarbakır Limanı, 22 katlı 2 binanın “mania hattı”nı (uçuş güvenliği hattı) ihlal etmesi nedeniyle ölümcül risk taşıyor...

Yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 zamlandı! Gıda güvenliği için büyük risk

Dünya piyasasında gübre fiyatlarının yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 oranlarında zamlanmasının ardından S&P’den yapılan açıklamada, yaşanan fiyat artışının gıda güvenliği için büyük risk olduğu belirtildi. Yapılan uyarıda Rusya’ya bağımlılığın azaltılması gerektiği belirtildi.

Şantiyelerin güvenliği için teknolojik dönüşüm gerekiyor!

İnşaat ve el aletleri sektörü iş sağlığı ve güvenliği ihtiyacının en yoğun olduğu sektörlerin başında yer alıyor. Öyle ki, kazaların yüzde 30’u yalnızca el aletlerini kullanırken meydana geliyor.

Deprem güvenliği için yapı zemin uyumu büyük önem taşıyor!

Türkiye'nin fay hattı üzerinde bulunması ve son dönemlerde peş peşe yaşanan depremler yapı zemin uyumunu yeniden gündeme getirdi. Prof. Dr. Sami Arsoy, "Deprem güvenliği açısından zemine uygun bir şekilde yapılaşmaya gidilmesi çok daha önemli." dedi...

Havaalanı yakınındaki yüksek binaların uçuş güvenliği sorunu mecliste!

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Bursa Yunuseli Havaalanı'nın ticari uçuşlara kapatılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. İrgil, Bakan Arslan'a havaalanı yakınındaki yüksek binaların uçuş güvenliği sorununu sordu..

Kırşehir'deki inşaat işçilerinin can güvenliği sağlanmalı!

Kırşehir'de inşaat sektöründe işçilerin can güvenliği yok. Çoğu inşaat alanlarında gerekli önlemlerinin alınmaması sonucu işçi ölümler çoğaldı.

Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı yarın başlıyor!

“Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı” yarın başlıyor. 57 İslam ülkesi ile Türkiye arasında iş güvenliği hattı kurulacak.

İnşaatlarda iş güvenliği uzmanı zorunluluğu!

İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırmayan işletmelere ceza kesiliyor. İşte, inşaatlarda iş güvenliği uzmanı zorunluluğu!

İnşaat sektöründen iş güvenliği uzman sayısı bir yılda yüzde 25 arttı!

Geçtiğimiz yıl İş Güvenliği Yasası ile işletmelere getirilen iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu, inşaat sektörü aracılığıyla yeni bir istihdam kapısı yarattı.

İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi 14 Ekim'de başlıyor!

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin, A ARTI OSGB işbirliğiyle düzenlediği 2'nci İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi ve Fuarı 14-17 Ekim 2015 tarihinde Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleşecek.

ZG İnşaat Gıda Nakliyat Emlak Eğitim İş Güvenliği ve Sağlık Hizmetleri Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ZG İnşaat Gıda Nakliyat Emlak Temizlik Eğitim İş Güvenliği ve Sağlık Hizmetleri Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Gökhan Gökçe tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu değişikliği yayımlandı!

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Ceylanpınar'da Hazine arazisinde taşınmazı bulunanlara mülkiyet hakları devredilecek.

İş sağlığı ve güvenliği kanununda değişiklik kanunu!

İş sağlığı ve güvenliği kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun 23 Nisan 2015 tarihinde 29335 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte mevzuatta yapılan değişiklikler....

ÇEİS iş sağlığı ve güvenliği denetimine başladı!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), Türkiye genelindeki 54 üye fabrikanın tamamında ikişer kişilik denetim timleriyle, “5 yıldızlı denetim” adını verdiği iş sağlığı ve güvenliği denetimine başlıyor.

uçuş güvenliği hattı diyarbakır Haberi

uçuş güvenliği hattı diyarbakır

Uçakların iniş hattında bulunan 63 metrelik 2 bina 10 yıldır yüzlerce yolcu taşıyan pilotların korkulu rüyası. 15 yıl önce Kayapınar Belediyesi’nden alınan ruhsatla yapımına başlanan ve 2003 yılında kaba inşaatı biten binalarla ilgili açılan onca davaya rağmen sorun hâlâ çözülemedi. Hava koşullarına göre şehir üzerinden inmek zorunda kalan uçaklar, bu binaların çok yakınından piste alçalmak zorunda kalıyor.


Mania planına göre en fazla 34.9 metre olması gereken binalar, 63 metrelik uzunluklarıyla yüksek risk oluşturuyor. Diyarbakır’da yapımı devam eden yeni terminal binasının tamamlanmasıyla uçuş trafiğinin en az 3 kat artması bekleniyor. Trafik artışıyla birlikte mevcut riskler de 3 kat artacak.


İnşaatları yapan Polat İnşaat A.Ş, 1998 yılında Kayapınar Belediyesi’ne başvurarak projenin ruhsatını aldı. 5 yıl sonra 2 bina da 22’nci kata ulaştı. Milli...