19 / 04 / 2024

Ulaşım otorite merkezi

Ulaşım otorite merkezi

1982 yılında İstanbul'da Ulaşım Otorite Merkezi kurulacakmış. Çekilmez hale gelen İstanbul trafiğinde ulaşımı sağlayabilmek ve trafiğe çözüm getirmek için İstanbul Valiliği'nde bir ''Ulaşım Otorite Merkezi'' kurulmasına karar verilmiş.

İstanbul'da ulaşım ücretlerine zam geldi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, İstanbul'daki ulaşım ücretlerine zam kararı alındı.

İBB'nin ulaşım yetkileri kısıtlanıyor mu?

Resmi Gazete’de açıklanan “Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) üye sayısı artırıldı...

İstanbul Ulaşımını Konuşuyor kongresi 17-18 Aralık'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehrin en önemli sorunları arasında yer alan alan ulaşım konusunu masaya yatırıyor. ‘İstanbul Ulaşımını Konuşuyor’ temalı kongre 17-18 Aralık 2019 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi açıldı!

Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Merkezin tanıtım toplantısına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan da katıldı.

Bayrampaşa yeni yatırımlarla ulaşımın merkezi olacak!

AK Parti Bayrampaşa Belediye Başkan adayı Atila Aydıner, “Gerçekleştireceğimiz yeni projelerle Bayrampaşa’yı teknolojinin üssü, çilesiz ulaşımın merkezi, bilim ve sanatla dolu bir ilçe haline getireceğiz." dedi

Polatlı Kartaltepe AVM'ye nasıl gidilir? Kartaltepe AVM ulaşım!

Kartaltepe Alışveriş ve Yaşam Merkezi 28 Aralık'ta açılıyor. Peki Polatlı Kartaltepe AVM'ye nasıl gidilir? Kartaltepe AVM ulaşım bilgisi...

İsfanbul Tema Park'a nasıl gidilir? İsfanbul nerede? Ulaşım bilgisi!

İstanbul Eyüpsultan'da hizmete sunulan alışveriş ve eğlence merkezi Vialand projesinin ismi İsfanbul olarak değişti.  Peki İsfanbul Tema Park'a nasıl gidilir? İsfanbul nerede? İsfanbul ulaşım bilgisi...

Kabataş Ulaşım Transfer Merkezi imar planı askıda!

İstanbul Beyoğlu ilçesi, Kabataş Ulaşım Transfer Merkezi amaçlı hazırlanan imar planı değişikliği, 19 Ağustos'ta askıdan indiriliyor...

Konya'da kentsel dönüşüm ve ulaşım konuşuldu!

Mimarlar Odası Konya Şubesi yönetim kurulu kentsel dönüşüm ve ulaşım gündemiyle toplandı. Konya'nın oluşacak yeni kent merkezi üzerine konuşulanlar ve yapılacaklarla yapılması gerekli olan projeler değerlendirdi.

İzmir'e Ulaşım Entegrasyon Merkezi kuruluyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımın kalbinin attığı noktada; Halkapınar’da İzmir’in ulaşım ağını tek merkezden kontrol edeceği “Ulaşım Entegrasyon Merkezi” kuracak.

İzmir Halkapınar'da Ulaşım Entegrasyon Merkezi kurulacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımın kalbinin attığı noktada; Halkapınar'da İzmir'in ulaşım ağını tek merkezden kontrol edeceği Ulaşım Entegrasyon Merkezi kuracak.

TSMD Ulaşım Yapıları paneli 22 Eylül'de

TSMD tarafından düzenlenen Türkiye Projeleri panel serisinin beşincisi Seranit Grup sponsorluğunda, “Ulaşım Yapıları / Havalimanları” teması ile 22 Eylül 2016 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapılıyor.

Düzce Belediyesi yeni ulaşım ağı oluşturuyor!

Düzce Belediyesi Düzce’nin merkezi ile mahalleleri arasında yeni bir ulaşım ağı oluşturuyor. Bu kapsamda yapılan yol açma çalışmaları Kiremitocağı Mahallesinde sürüyor.

Ulaşım otorite merkezi Haberi

Ulaşım otorite merkezi



''Ulaşım Otorite Merkezi'' kurulacak


İstanbul'da trafik sıkıntısını çözmek için 8 proje hazırlandı


  ULAŞIM sıkıntısının günden güne İstanbullularca çekilmez hale gelmesi, vatandaşları otobüsler üzerine çıkacak hale getirdi. Bu nedenle vilayette kurulan komisyon ulaşımı sağlayabilmek için bir ''Ulaşım Otorite Merkezi'' kurulmasına karar verildi. 

  İstanbul Nazım Plan Bürosu da trafiğe çözüm getirmek için sekiz proje hazırladı. Bu projeler arasında hava otobüsü kullanılabilecek, hareket merkezini de tespit etti. Bu merkezler Beyoğlu, Fatih, Eminönü semtleri olarak düşünülüyor. Ayrıca yeni merkezler araştırıldıktan sonra karara varılacak ve projenin uygulanmasına geçilecek.

  Laleli-Boğaz arasındaki ulaşımı sağlamak için Yıldız Bulvarı üzerinde yeni köprüler kurulması kararlaştırıldı. Ihlamur-Boğaz'dan köprüye gidecek araçlar...