19 / 03 / 2024

ulaşım yatırımları

ulaşım yatırımları

Ulaşım alanında yapılan yatırımlar hakkında konuşan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 19 senede 1 trilyon 136 milyar TL'lik yatırım yapıldığını açıkladı.

2035’te otoyol ağımızı 8 bin 187 kilometreye çıkaracağız!

Ulaşım yatırımlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ''2035’te otoyol ağımızı 8 bin 187 kilometreye çıkaracağız'' dedi.

Ulaşıma 18 yılda 1 trilyon TL yatırım yapıldı!

Gelibolu-Eceabat karayolu üzerinde inceleme yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2003 yılından itibaren ulaşım alanında yapılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Adil Karaismailoğlu: Ulaştırma ve alt yapı yatırımları her yönüyle çok önemli!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ulaştırma ve alt yapı yatırımları her yönüyle çok önemli" dedi...

Ulaştırmada aslan payı neden demir yollarının?

Ulaştırma yatırımlarında en yüksek pay demir yollarına ayrıldı. Siyasetçi ve uzmanlara göre, Türkiye son yıllarda, ekonomiye, ticarete, teknolojiye olan katkısı nedeniyle demir yollarına büyük önem verdi...

2019 ulaşım yatırımlarının yılı olacak!

Yeni yıla girmemize sayılı günler kala milyonlarca vatandaşın beklediği projeler için de geri sayım başladı. Mega projeler olarak hayatımıza girecek yatırımlar 2019'da önemli yer tutacak.

Ulaşıma 15 yılda 520 milyar lira yatırım yapıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, ulaşım alanında 15 yılda 520 milyar lira yatırım yaptıklarını söyledi.

Son 15 yılda ulaşıma 474 milyar lira harcandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Son 15 yılda ulaştırma projelerine 474 milyar liralık yatırım yapmışız. Ulaştırma projelerinden kaynaklı yaptığımız tasarrufun yıllık miktarı 11 milyar dolar" dedi...

Ulaşıma 2023' kadar 39 milyar Euro yatırım!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 2023 yılına kadar demiryolu sektörüne 39 milyar Euro daha yatırım yapacağız" dedi...

Hazine garantisiyle yükselen yatırımlarda yap-işlet-devret başı çekti!

Hazine garantisiyle yükselen yatırımlarda en çok tercih edilen yatırım modeli yap-işlet-devret oldu. 217 projenin 103’ü bu modelle gerçekleştirilirken, yatırımın büyüklüğü 42 milyar dolara ulaştı.

Ulaşıma 10 yılda 100 milyar dolarlık yatırım yapılacak!

Başbakan Binali Yıldırım, sağlık teknolojileri, ulaştırma altyapısı ile teknoloji, iletişim ve sanal gerçeklik alanlarında 10 yılda 300 milyar dolarlık yatırım yapılacağını ifade etti.

Ulaşım yatırımları gayrimenkulü değerlendiriyor!

Yeni ulaşım projeleri hız kesmeden devreye alınıyor. Yapılan ya da planlama aşamasında olan yeni metro, tramvay ve teleferik hatları gayrimenkul değerlerini de yüzde 50'lere varan oranlarda artırıyor.

Ulaşım hatları konut fiyatlarını etkiliyor!

REIDIN tarafından istanbul Raylı Sistem ve Mehrobüs Hatları Konut Değer Haritası yayınlandı. Analize göre, ulaşım hatları ve yatırımları konut fiyatlarını artırıyor. İstanbul'un en pahallı durakları belirlendi.

Ulaşıma 14 yılda 304 milyar TL yatırım yapıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, son 14 yılda 304 milyar TL ulaştırma yatırımının yapıldığını açıkladı. Demiryoluna ise 60 milyar TL'lik yatırım yapıldı.

Ulaşım yatırımlarına ara vermek yok!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 2017’de Çanakkale Köprüsü’nün temelini atacaklarını, 2018’in ilk çeyreğinde İstanbul Yeni Havalimanının ilk etabını açacaklarını vurguladı Arslan, dev yatırımlara devam edeceklerini söyledi...

İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan 2024 yılı Yatırım Programı kapsamında İzmir’e ayrılacak olan yatırım tutarları da tek tek belli oldu. İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldığı belirtildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Devasa yatırımlarımızı dünya gıpta ile izliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ulaşım alanında yapılan yatırımlara ilişin  ''Devasa yatırımlarımızı dünya gıpta ile izliyor'' açıklamasını yaptı.

Partnera Turizm Tarım Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Partnera Turizm Tarım Yatırımları Anonim Şirketi Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Cengiç ve Selim Cengiç ortaklığında kuruldu.

Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası çizildi! Öncelikli alanlar peş peşe sıralandı

2024-2026 Dönemi Yatırım Programı hazırlıklarına dair Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nden Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası belirlendi. İşte detaylar...

Gümüş yatırımları için son dakika açıklaması geldi! Bu tarihe aman dikkat! 

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gümüş yatırımcıları için tarih verdi. Bu tarihe aman dikkat! 

Alarko gıda ve tarım yatırımlarında hızlanacak!

Gıda ve tarım sektörlerinin önemi tüm dünyada giderek artarken, Türkiye'nin dev kuruluşlarından biri olan Alarko Holding bu alanlardaki yatırımlarını hızlandıracağını açıkladı.

Çiftçilere müjde! Tarım yatırımlarında hibe desteği limitleri resmen yükseldi! İşte o rakamlar...

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesinde hibe desteği verilecek proje alt ve üst limitleri yükseltildi. İşte ayrıntılar...

Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünden İBB'ye Sefaköy metrosu yanıtı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü "Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu bir yıla yakındır sadece imza bekliyor" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Agrodulda Turizm Tarım Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Agrodulda Turizm Tarım Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy’de  12 bin TL sermaye bedeli ile Aybars Vahapoğlu, Barış Gültekin ve Önder Aydemir tarafından kuruldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm yatırımlarını artıracak!

2022 senesi için yapılacak yatırımlarını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, gelecek sene kentsel dönüşümde de yatırımlarını hızlandıracaklarını dile getirdi.

Ulaşım yatırımları Sakarya'da konut satışlarını arttırdı!

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Avrasya Tüneli gibi büyük yatırımların ülke ekonomisini önemli ölçüde artırdığını söyleyen İstanbul Kamu Özel Sektör İşbirliği Mükemmellik Merkezi Başkanı Eyüp Vural, özellikle Sakarya'da konut satışlarının arttığını dile getirdi. 

Türkiye ulaşım yatırımlarında gaza bastı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ulaşım yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Adil Karaismailoğlu, 2023 yılında demiryolu ağının 16 bin 775 kilometreye ulaşacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ulaşım yatırımları açıklaması!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Niğde Otoyolu'nun tamamını hizmete açarak Edirne'den Şanlıurfa'ya kesintisiz otoyol ulaşım imkanı sunulduğunun, Ankara İzmir Otoyolu'nun ve Ankara İzmir Hızlı Tren Hattı'nın inşaatlarının da etap etap devam ettiğini aktardı. 

ulaşım yatırımları Haberi

ulaşım yatırımları

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi (Stratcom Summit '21) başladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Karaismailoğlu, zirve kapsamında yapılan "Hayat Ulaşınca Başlar" başlıklı özel oturumda, Türkiye'nin ulaşım, altyapı ve haberleşme projelerinin stratejik kazanımlarını anlattı.

Son 19 senede ulaşım modlarında en çok yatırımı kara yoluna yaptıklarını, toplam yatırımların neredeyse yüzde 65'inin buraya gittiğini söyleyen Karaismailoğlu, burada belirli bir seviyeye gelindiğini, halihazırda kara yolu ile demir yolu yatırımlarının başa baş gittiğini, bundan sonra demir yolları yatırımlarının biraz daha yukarı çıkacağını anlattı.

Karaismailoğlu, kendilerinden önce ihmal edilen demir yolu yatırımlar hakkında konuşarak "Yaklaşık 4 bin 364 kilometrelik demir yolu ağında hummalı çalışmamız sürüyor. Kısa vadede 20 bin kilometrenin üzerine çıkacak bir demir yolu çalışması ülkemizin dört bir tarafında devam...